"Yok artık bu kadar da değil" demeyin çünkü birazdan okuyacaklarınız tamamen gerçek... 16 Mart 2009 / 15:15 Güvenlik kontrol sistemlerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye'deki çok sayıda şirketin müşterisi olduğu Perkotek adlı firma, “Tuvalet takip Sistemi” satmaya başladı.
Firma, şirket yöneticilerine “üçün,beşin hesabını yapın” diyerek, çalışanların tuvalette fazla vakit geçirdiğini formüle etti.
Tuvalet takip sistemini başlayan firma, kapılara kart okuyucu ya da parmak izi okuyucu terminali takıyor. Böylece personelin kaç defa ve ne kadar süreyle tuvalete gittiği takip edilebiliyor.
GÜNDE 3 KEZ EN FAZLA 5 DAKİKA
İsteme göre çalışanların tuvalete giriş sayısı 3, süresi de 5 dakika ile sınırlandırılabiliyor. Firma tuvalet sayısının kısıtlandırılmasını şöyle anlatıyor.
Her personel günde 20 dakika ekstra olarak TUVALETte vakit harcıyor diyelim. 20 x 100 = 2.000 dakika ( bir günde kaybedilen zaman ) 22 iş günü ile çarpalım 22 x 2.000 = 44.000 dakika Saate çevirirsek 733 saat yapar Ortalama personellerin saatlik ücretinin 3 YTL olduğunu varsayalım. 733 x 3 TL = 2.199 YTL Hesap ortada ; aylık 2.199 YTL işçilerin hakları olmadan sizden aldıkları zamanın para olarak size geri dönüşümü. ---------------------------------------------------------------------------------- iş vereni koruyan ve kollayan şahıslara duyurulur umarım daha ilerisi içinde çok parlak fikirleri desteklerler
Hah bi bu eksıktı. Mola yemek suresı takıbınden sonra WC suresı de verırler calısana masalara zıcarız artık.
Eller akıllıya hasretken bizler deliye hasretiz galiba siyasetinden tutunda-en manyakça fikirler Türkklerden çıkmaya başladı
Köleliğin kalktığını düşünneler varmı hala? Zorunlu kölelik kalktı gönüllü kölelik getirildi.Ya yaparsın yada parasız pulsuz sokakta sürünürsün.Vay bee işte 21. yüzyıl özgürlük anlayışı.Ne kadar yol katetmişiz be kardeşim.İsteyen herkes parasız pulsuz sokakta sürünme özgürlüğüne sahip.Önümüze birbirinden özde hiç bir farkı olmayan adayları koyup buyrun seçin kendi kendinizi yönetin diyerek milleti kandıran zihniyetten bir yenilik daha.Hangisini seçerseniz seçin onlar kazanacak.Çünkü onlara hizmet etmeyecek bir seçeneğin aday olması mümkün değil.
quote:
Orjinalden alıntı: collossus
Köleliğin kalktığını düşünneler varmı hala? Zorunlu kölelik kalktı gönüllü kölelik getirildi.Ya yaparsın yada parasız pulsuz sokakta sürünürsün.Vay bee işte 21. yüzyıl özgürlük anlayışı.Ne kadar yol katetmişiz be kardeşim.İsteyen herkes parasız pulsuz sokakta sürünme özgürlüğüne sahip.Önümüze birbirinden özde hiç bir farkı olmayan adayları koyup buyrun seçin kendi kendinizi yönetin diyerek milleti kandıran zihniyetten bir yenilik daha.Hangisini seçerseniz seçin onlar kazanacak.Çünkü onlara hizmet etmeyecek bir seçeneğin aday olması mümkün değil.
Aynen öyle ve buradanda anlaşıldığı gibi Kriz Durumu=Fırsatçılığı doğuruyor insanların kafasında
quote:
Orjinalden alıntı: RONNIE
Hah bi bu eksıktı. Mola yemek suresı takıbınden sonra WC suresı de verırler calısana masalara zıcarız artık.
5 dakikada ne yapacan ya pantolonumu indiremem ben
insan haklarına aykırı bence
quote:
Orjinalden alıntı: ULUSOY
quote:
imzanı beğendim
güzel imza gerçekten
peki namaz kılan işçiler ne olacak ? öğle 10 dk ikindi 8 dk akşam 6 dk vs. kısıtlama mı getirecekler
Türkiye'ye gelirse bu sistem örnekleri şöyle olur :
-5 liraya bedava parmak basılır , tek girişlik gel abi gel.
-Ahmet abi parmağım ağrıdı çabuk çık bekliyom.
adamların bahaneside hazır yabancılarda da var bu sistem oralarda düzgün işleyen bir sistemi bunlar buralara getirerek kanser bir sistem yapabilecek tek şahıslar
Erkek için sorun yok ama kadınlara sorun olacak. Onlar makyaj yapıyor 15 dakika.
Birde şöyle komik bir durum düşündüm. Şimdi bu kapı parmak iziyle yada kartla açılacak. Arkadaşına gel sana tuvalet ısmarlayım diyeceksin kartı geçirip aynı anda 2 kişi geçeceksin kapıyı kapatmadan. Tuvalet ısmarlayacaksın
evet bu sistemi daha oncedende duymustum izin verilen dakika yi gecince maasinizdan kesiyor Buyuk firmalar icin mantikli aslinda yani personel takibinin cok zor oldugu cok fazla insanin calistigi yerlerde bu tur art niyetli insanlar garanti vardir tuvalete gidip 20 dakika oturan birde sigara icip cikan insanlar hani
quote:
Orjinalden alıntı: i have a dream
evet bu sistemi daha oncedende duymustum izin verilen dakika yi gecince maasinizdan kesiyor Buyuk firmalar icin mantikli aslinda yani personel takibinin cok zor oldugu cok fazla insanin calistigi yerlerde bu tur art niyetli insanlar garanti vardir tuvalete gidip 20 dakika oturan birde sigara icip cikan insanlar hani
ya tamam muhakkak varda olay kurunun yanında yaşta yanacak onu kim kurtaracak bu durumdan yani bir kişi kaytardı diye bütün herkesin parası kesilirse nasıl çözümlenecek bu olay? şundan eminim ki iş verenin tek kişiden para kesmek yerine herkesten para kesmek çok hoşuna gidecek ve de bunu bile bile uygulayacak bunu kim durduracak ? Hukuk mu?
Orjinalden alıntı: !XiR
xxx
imzanı beğendim
güzel imza gerçekten
peki namaz kılan işçiler ne olacak ? öğle 10 dk ikindi 8 dk akşam 6 dk vs. kısıtlama mı getirecekler
Orjinalden alıntı: ULUSOY
imzanı beğendim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme