Bildirim
iş yerinde ingilizce nasıl dinlenir ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
https://forum.donanimhaber.com/dev-ingilizce-kaynak-listeleri-ucretsiz--154599108
-
Gramer için ben şuan fk language ve aksen kahraman i takip ediyorum. Bol örnekli bir anlatım isterseniz aksen kahraman daha iyidir temelim var sadece amacım konuşmak akademik düzeyde bişey yapmicam diyosaniz fk language daha iyidir.
Kelime öğrenimi olarak Oxford 3000 ve Oxford 5000 listesini öneririm bu listeden hergun öğrenebileceğiniz adette kelime seçip Cambridge sözlüğüne girip arama kutucuguna kelimeyi yazın ve kelimeye bu sözlükten çalışın telafuzuda var sitede ve kelime ile alakalı deyimleri ve kelimenin tüm anlamlarını içeren bol ornekli bir şekilde aciklamislar bir kelimenin tek bir Türkçe anlamını pgrenip geçmeyin kelime böyle ogrenilmez bu şekilde öğrenilen kelimeleri konuşma diline dokemezsiniz zaten.
Oxford 5000 için Oxford universitesinin iddiası şudur ki bu 5000 kelimeyi bilen İngilizcenin yüzde 90 üstünü çok rahat anlayabilir ve konuşabilir. Bu iddialarını ispatlayavilmek içinde bir text checker koymuşlar sitelerine siz dilediginiz metni buraya veriyorsunuz ve kaç kelimeyi anlayabilmiş hangi kelimeleri anlayamamış bunu kontrol ediyorsunuz ben genelde yüzde 93 üstü metni çözümleyebildigini gördüm ayrıca anlayamadığı yüzde 7 lik dilimin içinde de özel isimler ve şehir isimleri var yani hikayenin içinde atıyorum Jacob Daniel Jeff vs gibi insan isimleri geçiyorsa Bunları da kelime olarak algılayıp anlayamadigi kategoriye sokuyor oysaki bunlar özel isim basarisizlik hanesine yazmaya gerek yok bunları da hesaba katarsak aslında bu 5000 kelime ongilizcenin yüzde 95-96 sini kapsıyor.
-
Gelip "patronum işten kovdu. çok zor durumdayım" diye başlık açma sonra. İşini yap oğlum, kaytarma.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X