Şimdi Ara

İşaret parmağı tendonumu kestim (ameliyat oldum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eylül ayında evde silikon kazırken maket bıçağıyla sağ elimin işaret parmağının parmak ucuna yakın olan boğumun hemen altından parmağımı kestim.

Acile gittim röntgen çektiler, parmağını oynat dediler aşırı ağrı vardı ama normal dikip gönderdiler. Dikiş iyileşti ama parmak ucum hareket etmiyordu (düz şekilde kalmıştı).

Ekim’de plastik cerrah ameliyat ederek kopan tendonu bağladığını söyledi.

Dikişler alınırken parmağımda et parçası dikişle beraber koptu.

(Ameliyatın 3. Haftasında atel (yarım alçı) alınınca hemen fiziğe başlayacaksın dediler. Gittim ama açık yara olduğu için fizik bir şey yapınca kuruyan yara tekrsr tekrar açıldı, ara ara fiziğe ara verildi. Şimdi yara küçük kaldı ama yine 1 hafta ara verdiler.

Sormak istediğim;

Parmağım hala ödemli. Ameliyattan önce sadece parmak ucum hareket etmiyordu, şimdiyse hem ğarmak ucunda hala hiç hareket yok, hem de ameliyattan önce parmağımı normal kapatıyorken, şuan 2. Boğumu 80 derece kapatabiliyorum. Yani o da bir tuhaflaştı.

Süreç beni çok yıprattı. Çevresinde başına gelen var mı? Düzelir mi ne kadar sürer, acaba tendon kasa mı yapıştı yorum yapabilirseniz sevinirim.

Fizik tam verimli yapılamadı yaradan dolayı)

• Parmak kesmek bu kadar ciddi bir şey mi hocam zamanında aşçılar annelerimiz ninelerimiz bıçak kullanırken sayısız kesmiştir bu olay nasıl bu noktaya geldi çok enteresan

İyileşme sürecini doktor söylemiştir şimdiden belli olmaz hocam geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izayoi -- 9 Aralık 2024; 22:34:5 >
  • izayoi kullanıcısına yanıt

Hocam cevsp için teşekkürler.

çok derin kestim, dalgınlığıma geldi, kemiğe kadar vurdu heralde. Bir de kesiğin bir kısmı çizgiye denk geldiği için tendonu kesmiş.

Başıma bela oldu aylardır. Doktorlar dedğim gibi oluyor işte. Ameliyat edenler fiziğe devam diyor, fizikçiler de gizik yaptıkça yara açılıyor diyor bekleyelim diyor.

Top gbi yuvarlanıyorum aralarında.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.