Şimdi Ara

İşe alımda IQ testi yapan şirket

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok saçma bir ara bütün gün iq testi çözüyodum son çözdüğüm testlerin skorları çok daha yüksek çıkıyodu. Oturup bir kaç tane de video izlemiştim nasıl daha iyi çözerim diye. İlk defa çözenin belli miktar iq'sunu gösterebilir fakat biraz testlere aşina olmuş adama işlemez bu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 4 5 ay önce böyle bir şeyle karşılaştım sorular güzeldi ama içerde çalışanların bu soruları doğru cevapladığını düşünmüyorum :)

• Troll konu, beğendim. 17 cm + 350k mayış + 1.86 boy ekşiciler atlamış yine

Ciddi cevap:

Vereceği max 70k'lık mayış + abonman desteği + sodexo için bir de IQ testi mi istiyor? Zaten IQ'su yüksek bir elemanın o ucube yerde ne işi olur ki, neresinden baksan saçma.

• "qonu" güzelmiş...

Ciddi cevap verecek olursam, iq testi bazı durumlar için belki kabul edilebilir olsa da, iş yeri, iş yapma, toplum içinde olma, ekip çalışmaları vesaire gibi işlerde "sosyal zeka" daha da önemli bence.

Zamanında babamın çalıştığı şirkete "ODTÜ mezunu" diye işin sadece etiketine takılarak 2 kişi almışlar, elemanlar full ineklemekten ne sosyal ne pratik zekaya sahiplermiş, yok böyle olmayacak diye deneme sonunda göndermişler.

Bizde de çalıştığım yerde müdürlerden biri sırf CV'leri inceleyip "bunlar çok iyi" diye aldığı adamlardan biri malın teki çıktı, aynı zamanda sapık gibi bir şey, diğeri başka bi alem, salak salak tipler. Hah dedik sırf kağıt üzerinde yazana bakarak alırsan böyle.

Eğitim sistemi maalesef böyle yapıyor.

Son 20-30 yıldır gördüğüm de bu. Çok iyi bölümler, çok iyi okullar vesaire okuyanların %10'u "gerçekten" iyi oluyor. Onlar da zaten kendi zekaları ile yapıyorlar.

Geri kalanı zaten full ezber, full inekleme ile mezun. Haliyle ne sosyal ne pratik zeka oluyor. İş hayatına gelince sudan çıkmış balığa dönüyorlar.

• Ormanci kullanıcısına yanıt

bilkent ctis mezunları nasıl hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

müq müq  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

70k maaş az mı niye ? işe yeni başlamışsa gayet iyi bir miktar.

• Alıntı

metni:
    200 iq çarpanı 2 olacak.böylece iq değeri ile hem terfi hem de maaş hakkı alacak.

Demişler, bu Amerika'da yapılsa çok fena mahkemelik olurlar gibi geldi, daha keskin bir ayrımcılık görmedim daha önce. Testten 200 alan 2x maaş, 100 alan 1x maaş alacakmış, terfi hakları da ona göre değişiyor.

İlk önce şirket sahiplerine ve üst yönetimine yaparak başlasınlar. IQ'su düşük olanlar haksız kazançlarını yüksek olanlara versin... Hatta bir de şirket girişine IQ listesi yapsınlar fotoğraflarla böylece kimsenin hakkı yenmemiş olur. Hepsini de sınıflara ayırsınlar düşük zeka, orta zeka, yüksek zeka gibi. Ayrıca ortalaması 86 IQ ölçülen toplumda, sadece 20% kesimin 100 IQ ve üzerinde olduğunu da hatırlatayım  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 2 Ocak 2025; 11:3:5 >

• ikigai kullanıcısına yanıt

86 çok bile

max 77 falandır

Düzeltme yapayım; internette bulabileceğiniz 2006'daki çalışmaya göre 87 çıkmış. Kaçak göçmenlerin olmadığı, eğitimin tamamen bitmediği, sosyal medyanın olmadığı dönemden kalan sonuçlar sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 2 Ocak 2025; 11:22:42 >
  • Şimdi biraz daha düşününce, bir de IQ testi ve Genel Kültür testi yapılacak demişler, şirketin uydurması uyduruk, keyfi testler olacağını anladım ben bundan, yani kafalarına göre çalışanların terfisini veya maaşını belirlemek için kullanacakları uydurma bir metric yaratmış oluyorlar. Sonuçların doğruluğu bile şirketin takdirine kalmış, kimin atılacağını, kimin terfi alacağını, kimin ne kadar maaş alacağını kendi uydurdukları testlerle ve kendi beyan ettikleri sonuçlarla belirleyecekler; ben bunu anladım bu işten. Burada çalışan arkadaşlara kolay gelsin...

İşten atılma nedeni olarak "Geri zekalı" yazmasını kimse istemez sanıyorum  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 2 Ocak 2025; 12:7:15 >
  • Bir işi yapabilme veya neleri başarmış ona bakarım.

IQ testleri özgün olmalı. Benzerlerini çözen yüksek puan alıyor. Puanlama 100 200 filan neye göre kriterleri nasıl da o skalalar belirlenmiş.

IQ genel kültür testi deniliyor .... Bir de Duygusal Sabite var :) EQ ... Çok bilmişler ...

Benimki 25 yıl önce test yapılmıştı Nevzat Tarhan tarafından 143 idi . Yıllara göre artarmı bilmem geriler mi olabilir ...

IQ su çok yüksek olup Garsonluk yapan Amerikalı aklıma geldi ...

IQ su yüksek olan Türkiye ve Türk firmalarında işi nedir ?

• Zırva iş

PnG de bu tarz sorularla eleme yapıyormuş staj başvurularında bağırttı

• RamseyBolton kullanıcısına yanıt

Alt tarafı deterjan satıyorlar. Düşündürücü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt
    Iyiki yapiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.