Şimdi Ara

İşi bilen abiler den yardım istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler ben 3-4 aydır amatör olarak evde spor yapıyorum ve aletler satın aldım aldığım aletler:
    Ayarlanabilir Bench press sehbası,düz bar Z bar ve değiştirilebilen ağırlık setim ve barfiks çekebileceğim bir yer var full body yapıyorum son bir aydır gelişme yok gibi işi bilen bir abim yardımcı olabilir mi nasıl bir program uygulayabilirim kime sorsam para istiyor kimse kimseye hayrına yardım etmiyor düzgün program sadece para ilemi elde edilebiliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaldirabildigin ağırlık artıyorsa , istesen de istemesen de gelişirsin.

Bir de gelişmiyorumdan kastın ne ? Ki zaten evde kısıtlı imkanlarla yapıyorsun, bir salon verimi bekleme.

( Gerçi ekipmanların gayet iyi, sadece Squat ve deadlift yapmıyorsun diye düşünüyorum)

• Bench 50 kg ye çıkardım benim boyumda benim ağırlığımı kaldıramayan spor salonundaki arkadaşlarım benden iri görünüyor anlamıyorum beslenme mi iyi değil program mı bilemedim squat deadlift her hareketi yapıyorum bu arada boy 1.85 kg 74
  • senin boy uzun dostum. 1.75 olsaydın aynı çalışmaya çok daha iyi görünürdün. boy uzayınca kasların belirginleşmesi de çok zaman alıyor. milletin 2 yılda yaptığı kası 4 yılda yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 5 Temmuz 2020; 16:29:40 >
  • Uzun boyda hacimli ve iri olmak izbandut genetiği yoksa kisalara göre daha zor oluyor hocam. 1.75 adam 8 ayda dolduruyorsa 185+ adam 12-18 ayda doldurabiliyor vücudunu. Ayrıca Uzun boylularin çoğu ince yapılı gözlemlerime göre. Mesela bende genetik olarak irilik var kısa sürede hacimlenebiliyorum ama belim kalın (boy 190 kg şuan 105 22 yağ oranı). Bence güç ve hipertrofi karışık bir program uygulayın. Aşağıda attığım iyi olabilir
    Muscle & Strength
    Power Hypertrophy Upper Lower (P.H.U.L.) Workout
    https://www.muscleandstrength.com/workouts/phul-workout

• bir önceki arkadaşa katılmakla birlikte program olarak aşağıdaki programı şiddetle tavsiye ederim:

full body günü: (kısaca fb)
    ------------------------------
    bench press
    chin up
    squat
    shoulder press (oturarak)
    seated cable row
    deadlift

push günü:
    ----------
    bench
    squat
    shoulder press
    leg curl
    lateral cable raise

pull günü:
    ----------
    chin up
    deadlift
    seated cable row
    reverse leg curl
    reverse pec deck machine

haftada 3 günlük programlar:

fb - X - fb - X - fb - X - X
    fb - X - push - X - pull - X - X

haftada 4 günlük programlar:

fb - X - fb - X - push - pull - X
    push - X - pull - X - push - pull - X

push ile pull arasında 1'er gün dinlenme varsa:
    push gününe cable triceps extensions
    pull gününe de concentration curl gibi
    triceps/biceps için izole hareket ekleyebilirsin,
    6 harekete çıkarabilirsin.

push gününden hemen sonra pull günü geliyorsa:
    push gününden leg curl'ü
    pull gününden reverse leg curl'ü çıkarıp
    4 harekete düşürebilirsin.

fb günü tekrarlar 6-10 arası, push/pull günlerinde ise compount hareketleri 5x5, diğer ufak hareketleri 3x12 yapabilirsin. yorgun olduğun günler set sayılarını 3'e düşürebilirsin.

en efektif programlardan biridir bu yazdığım program. daha kompakt nasıl anlatılabilir bilemedim. kullanın hayrını görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 6 Temmuz 2020; 22:38:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.