Şimdi Ara

İşi gücü bırakıp dalıcam herıflere sımdı yaa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabyı tam karsı kapıma bıraktım dun gece yan taraftada ınsaat var evı dıktıler ama hala son rutuslar yapılıyor adamlar sabhn korunde duvarlara sıva yapmıslar herlde arabaya bındım ıse gıttım bı ındım arabadan kaputun ustunde full cımento var baktım kurumamıs yagmurdan dolayı ıslak kalmıs hemen yıkamaya gıdıp temızlettım arabyı tamamen allaha sukuru bırsey olmadı ama ısten cıkıp adamlara gırmemek ıcın kendımı zor tutuyorum yaa boyle sacmalıkmı olur boyle sorumluslukmu olur yaa farketmesemde o cımento kurusyda nolucaktı yanı !!

• Kendı kapımın önü güzel kardsım ınsaatın dıbı dedıgın napıyım arabayı alıp evemı cıkarıyım odamamı park edıyım ki daha gecen gun 2 arka sokagımda 2 aracı yaktılar bu durumda sen naparsın ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Endheros

Kendı kapımın önü güzel kardsım ınsaatın dıbı dedıgın napıyım arabayı alıp evemı cıkarıyım odamamı park edıyım ki daha gecen gun 2 arka sokagımda 2 aracı yaktılar bu durumda sen naparsın ??
    Neyse ki donmadan halletmişsiniz. Buna da şükür. Sokak içinde inşaat olayında ben de bayağı muzdarip olmuştum. İnşaat var diye adamlar arabasını bizim evin önüne dizerdi. kendi arabama yer bulamazdım.

Bugün işe araba ile geldim yağmurdan dolayı. Daha şimdiden akşam evin önüne gidince yer bulabilecek miyim diye düşünmeye başladım. Ailemle bir yere gitsem geri dönerken tembih ediyorum arabadakilere. Bildiğiniz duaları edin. Arabaya yer bulalım diye. O kadar yani.
  • Hocam aşırı sinirle yanlış hareket etmeyin bence. Insaatcicilara bulasilmaz. Olan olmuş. Kaputtaki çimento kurumuş da olabilirdi. Bence bundan teselli bulup sinirinizi yatistirin öfkeyle kalkan zararla oturur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kendı kapımın önü güzel kardsım ınsaatın dıbı dedıgın napıyım arabayı alıp evemı cıkarıyım odamamı park edıyım ki daha gecen gun 2 arka sokagımda 2 aracı yaktılar bu durumda sen naparsın ??

şimdi söyleyeceklerimi düşünebilmek ve uygulamaya sokabilmek için akıl lazım, önce kendinizde bunun varlığından emin olun.. inşaat var diyorsun arabayı götürüp inşaatın dibine koyuyorsun.. oradaki çalışan işçiler ameleler bakmazlar bu araba kimin, nereden gelmiş diye işlerini yaparlar.. bunu sen düşüneceksin ve arabanı gerekiyorsa 1-2 bina öteye park edeceksin.. sonra öyle efelenmekle gidip dalacam yakacam yıkacam demekle olmaz, adam sana derki burada inşaat olduğunu biliyorsun ee bizim çalıştığımızıda görüyorsun.. bunları bile bile arabanı getirip buraya koyuyorsun sonra bizi mi suçluyorsun.. burada inşaat var arabamı buraya koyarsam zarar görebilir, inşaattan birşey düşebilir, inşaata gelen giden arabalar vurabilir, çizilebilir diye sen düşünüp malını sağlama alacaksın.. sen kendi malını düşünmezsen kimse senin malını düşünmez..

• quote:

Orijinalden alıntı: kahtalı_mıçı

quote:

şimdi söyleyeceklerimi düşünebilmek ve uygulamaya sokabilmek için akıl lazım, önce kendinizde bunun varlığından emin olun.. inşaat var diyorsun arabayı götürüp inşaatın dibine koyuyorsun.. oradaki çalışan işçiler ameleler bakmazlar bu araba kimin, nereden gelmiş diye işlerini yaparlar.. bunu sen düşüneceksin ve arabanı gerekiyorsa 1-2 bina öteye park edeceksin.. sonra öyle efelenmekle gidip dalacam yakacam yıkacam demekle olmaz, adam sana derki burada inşaat olduğunu biliyorsun ee bizim çalıştığımızıda görüyorsun.. bunları bile bile arabanı getirip buraya koyuyorsun sonra bizi mi suçluyorsun.. burada inşaat var arabamı buraya koyarsam zarar görebilir, inşaattan birşey düşebilir, inşaata gelen giden arabalar vurabilir, çizilebilir diye sen düşünüp malını sağlama alacaksın.. sen kendi malını düşünmezsen kimse senin malını düşünmez..

Alıntıları Göster
    İnşaatın dibine götürüp araç park ediyorsunuz sonrada otobanda ters giden temel gibi başkalarına kızıyorsunuz. Birşeylere sinirlenmekte çok haklısınız ama başkalarına değil inatla başkalarında suç aramaya çalışan ve olayı doğru analiz edemeyen aklınıza kızmalısnıız.

• quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

İnşaatın dibine götürüp araç park ediyorsunuz sonrada otobanda ters giden temel gibi başkalarına kızıyorsunuz. Birşeylere sinirlenmekte çok haklısınız ama başkalarına değil inatla başkalarında suç aramaya çalışan ve olayı doğru analiz edemeyen aklınıza kızmalısnıız.

Alıntıları Göster
    EĞER ARACINIZDA KASKO VARSA 2 ARKA SOKAĞINIZA PARK EDİN.malesef düzensiz yapılaşmanın açtığı şeylerden bu haldeyiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Artık bende bir UZANZEDEYIM ....
    21 yıl önce açıldı
    Daraldım Ulan Artık
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mng1

EĞER ARACINIZDA KASKO VARSA 2 ARKA SOKAĞINIZA PARK EDİN.malesef düzensiz yapılaşmanın açtığı şeylerden bu haldeyiz

Alıntıları Göster
    Eğer arabamı kapımın önüne koyamayacaksam tükürürüm öyle inşaata da, mühendise de, müteahhite de, mimara da.

Bir iş yapıyorsan düzgün yapacaksın arkadaş. Benim prensibimdir bu.

Eğer çimento, harç vs. bir şey yapıyorsan etraftaki insanları rahatsız etmeyeceksin. Öyle bir tabelaya "...verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" yazmakla olmuyor bu işler.

Konu sahibi arkadaş, arabanı canının istediği yere koy. Bir şey olursa mahkemeye ver, çatır-çatır alırsın paranı.

• xchg, normalde nickler kalmaz aklımda kimseye de şahsi bişey yazmam ama gıcığım sana xchg...
    dikkatimi çekti, bu forumda kimin bi maduriyeti sıkıntısı varsa burada dile getirmişse hepsine karşı forumdaşın yerine karşı taraftakileri haklı çıkarmaya çalışıyosun
    ve bunu bilerek yapıyosun..
    yok sende kurallara uy yok sende şunu yapmasaydın yok ben şöyle kemer takarım böyle sinyal veririm.. bi sen mi biliyon herşeyin doğrusunu?
    önlem almadan inşaat yapıp etrafı kirletenler mi haklı? aşağıdan sen geçerken suratına atsaydı çimento yine adamları mı haklı bulcaktın?
    bende inşaatın altından geçmeseydim suç bende mi diycektin? yoksa suratındaki çimentoyla kameraya poz mu vericektin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roq

xchg, normalde nickler kalmaz aklımda kimseye de şahsi bişey yazmam ama gıcığım sana xchg...
    dikkatimi çekti, bu forumda kimin bi maduriyeti sıkıntısı varsa burada dile getirmişse hepsine karşı forumdaşın yerine karşı taraftakileri haklı çıkarmaya çalışıyosun
    yok sende kurallara uy yok sende şunu yapmasaydın yok ben şöyle kemer takarım böyle sinyal veririm.. bi sen mi biliyon herşeyin doğrusunu?
    önlem almadan inşaat yapıp etrafı kirletenler mi haklı? aşağıdan sen geçerken suratına atsaydı çimento yine adamları mı haklı bulcaktın?
    bende inşaatın altından geçmeseydim suç bende mi diycektin? yoksa suratındaki çimentoyla kameraya poz mu vericektin?
    Geçmiş olsun, hasarsız kurtulduğunuza sevindim..

Fakat şunu kafanıza yazın! Evimin önü diye bir kavram yok, eğer ki bina parseline dahil bir park yeriniz yok ise..

İsteyen istediği yere çekebilir aracı, sizin binanızın önüne de çekebilirler, siz de çekebilirsiniz..

Uğraşmak istemiyorsanız böyle işler ile, biraz daha uzağa, sağlama park etmeyi deneyin..

Tabi ki siz oraya park ettiniz diye sizin aracınıza zarar verme hakkına sahip değil inşaattakilerde..

Onlarında uyarı levhaları koyması veya şerit ile oraları kapatması lazım ki haklı olsunlar..

Bu pozisyonda siz haklısınız yani..

Madem aracınıza bu kadar değer veriyorsunuz daha dikkatli olmalısınız..

• quote:

Orijinalden alıntı: Roq

xchg, normalde nickler kalmaz aklımda kimseye de şahsi bişey yazmam ama gıcığım sana xchg...
    Ne kaldırma ne de asfalta bir damla boya damlatmaya kimsenin hakkı yok. Yasalar da böyle. Damlayacaksa önlemini alman gerekiyor.

Bu konuyla belediyeler ve "il çevre müdürlükleri" ilgilenirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Ne kaldırma ne de asfalta bir damla boya damlatmaya kimsenin hakkı yok. Yasalar da böyle. Damlayacaksa önlemini alman gerekiyor.

Bu konuyla belediyeler ve "il çevre müdürlükleri" ilgilenirler.

Alıntıları Göster
    inşaat olması demek önüne araç parkedilirse üzerine çer çöp atılabilir demek değildir.
    yüklenici yani inşaatı yapan firma gereken önlemi almakla mükelleftir.
    konu başlığı açan kişinin oraya parketmesinde sakınca yoktur.
    fotoğraflayıp dava açarsa net kazanır.
    ancak dava süreci tabii ki çok uzun ülkemizde.

onun yerine malum yerde yetkili kişi bulunur ve durum anlatılır. eşşek değilse anlayacaktır. eşşekse burada başkalarının da yazdığı gibi "inşaatın önüne koymasaydın sen de kardeşim" diyecektir.

üzerine alınan alınsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F1AA365A6

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    tem'den çıkıp e5'e giriyordum, bağlantı yolunda ilerlerken yol dışındaki mikserden aracın üstüne harçlar fışkırdı. hiç durmadım zaten 60-70 km ile gidiyordum. yıkayana kadar kurudu gitti ama çok rahat çıktı.

inşaatların önüne araç parketmeyi bırakın, yanındaki güvenlik şeridine bile yaklaşmamaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 25 Ocak 2014; 21:52:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

tem'den çıkıp e5'e giriyordum, bağlantı yolunda ilerlerken yol dışındaki mikserden aracın üstüne harçlar fışkırdı. hiç durmadım zaten 60-70 km ile gidiyordum. yıkayana kadar kurudu gitti ama çok rahat çıktı.

inşaatların önüne araç parketmeyi bırakın, yanındaki güvenlik şeridine bile yaklaşmamaya çalışıyorum.

Alıntıları Göster
    İnşaat yapıyorsanız tedbirlerini de almak zorundasınız. Bu bir araba olmayabilirdi, aşağıdan bir insan da geçiyor olabilirdi. Belediyenin ilgili birimine şikayet edin. İnşaatın fotoğrafını da çekin. Aşağı bir şey düşebilecek durumlarda iskelenin çevresine hasır gerilmesi gerekmekte. Bazen inşaat yaparken yolun bir bölümüne işgal etmeniz kaçınılmaz ise, belediyeden işgaliye ücreti verilmesi gerekmektedir. Bu ücreti verip, insanların güvenliği için ilgili alanı şeritle kapatırsınız. Ama bu parayı vermişlermidir? hiç sanmıyorum...

Bu süreklilik arz eden bir şey olmadığı için inşaattan birileriyle hiç muhattap olmayın, boşuna sinirlenirsiniz. Mütaahhit nede ustalara laf anlatmanız mümkün değil. Sizle uğraşmak istemeyecekleri için ya saf numarası yaparlar ya da üste çıkmaya çalışırlar. Şikayet etmek en mantıklısı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uluj333 -- 25 Ocak 2014; 22:38:45 >

• quote:

quote:

eşeğini sağlam kazığa bağlayın değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AAF6D4207

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun hocam, kurumadan fark etmeniz çok iyi olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

quote:

quote:

Kesinlikle, sen malini koruyup kollamazsan baskasi ne yapsin.. Konuda da millet mahkemeye ver kazanirsin vs kuru sıkı atmislar.. Gozunuz kor degil ya, dikkatli olacaksiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

quote:

quote:

Kesinlikle, sen malini koruyup kollamazsan baskasi ne yapsin.. Konuda da millet mahkemeye ver kazanirsin vs kuru sıkı atmislar.. Gozunuz kor degil ya, dikkatli olacaksiniz..

Alıntıları Göster
    insanlık hali adamlar bilerek arabanın üstüne çimento atmıyor.Ztn yaptıkları iş yeterince zor .biliyorsunuz çalışma var ve sonsuza kadar sürmeyeeck .Söylediğiniz çimento tozları ztn engel olunabilcek bişi değil kış günü rüzgar var elbet uçacak.

3, 4 gün sıva sürer sonra ztn içeri geçerler, varsın bu süre boyunca başka yere park ediverin.Evimizin önüne park edemeyecekmiyiz diyorsunuz da kimse sonsuza kadar başka yere çekin demiyor.

Velevki daldın eline ne geçecek ? sen onu dövdün veya onlar seni dövdü sonra nolcak ? aa bu adamla kavga ettik daha temiz çalışalım mı diyecekler ? inadına üstüne çimento atarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

insanlık hali adamlar bilerek arabanın üstüne çimento atmıyor.Ztn yaptıkları iş yeterince zor .biliyorsunuz çalışma var ve sonsuza kadar sürmeyeeck .Söylediğiniz çimento tozları ztn engel olunabilcek bişi değil kış günü rüzgar var elbet uçacak.

3, 4 gün sıva sürer sonra ztn içeri geçerler, varsın bu süre boyunca başka yere park ediverin.Evimizin önüne park edemeyecekmiyiz diyorsunuz da kimse sonsuza kadar başka yere çekin demiyor.

Velevki daldın eline ne geçecek ? sen onu dövdün veya onlar seni dövdü sonra nolcak ? aa bu adamla kavga ettik daha temiz çalışalım mı diyecekler ? inadına üstüne çimento atarlar.

Alıntıları Göster
    belediyeden polis çağırtıp sahibini bulamadık diye çektirebilirlerdi de arabayı. Babam mimar olduğu için diyorum. Çektiğiniz yer otopark vb olsaydı brandayla kapatırlardı. Ama zaten evin önü demişsiniz sokak yani. Adamların size karşı pek bir sorumluluğu yok anlicağınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

belediyeden polis çağırtıp sahibini bulamadık diye çektirebilirlerdi de arabayı. Babam mimar olduğu için diyorum. Çektiğiniz yer otopark vb olsaydı brandayla kapatırlardı. Ama zaten evin önü demişsiniz sokak yani. Adamların size karşı pek bir sorumluluğu yok anlicağınız.

Alıntıları Göster
    İnşaat olur böyle diyenler olmuş ama bence olmaması lazım. Başımdan geçen 2 olay var böyle .

1- sokağımıza sıfır asfalt atıyorlarmış tabi ben işe gittiğim için haberim yok evdede kimse olmadığı için aracımı çektirememişler ... Akşam işten bir geldim sokağa sıfır asfalt dökülmüş ama benim aracımın olduğu yerin 1 metre etrafına kadar olan yeri hala eski asfalt.

ve aracımın üstünde not vardı. " Size ulaşamadığımız için aracınızın olduğu bölgeye asfalt atılamadı bu yüzden yarın sabah diğer sokağada asfalt çalışması yapılacak . Yarın aracınızı başka bir noktaya çekmenizi rica ediyoruz " diye bir not vardı...

2. ise gene sokağımızda inşaata sıva atılıyormuş ben gene işteyim . akşam bir geldim inşatının etrafındaki benim aracımda dahil bütün araçların üstü komple muşamba kaplanmış sırf çimento olmasın araçlarımız diye bina sahibi böyle bir jest yapmış.

kısacası işini yapan adamın içinde mal kaygısı ve insanlık kaldı ise böyle bir şey yapılabilirdi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.