Şimdi Ara

Işık Hızının Karesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Enerji denkleminde c2 denilen ışık hızının karesi kavramı var.

C2 tam anlamıyla nedir?

Ayrı bir oluşum mudur yoksa aynı zamanlı olarak kutle ve enerjinin varlığı halinde mi anlam kazanır?

Sadece c2 mumkun mudur?

Saygılarımla...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• soruyu anlamadım ama c2 yi yalnız bırakırsak enerjinin kuitleye oranını buluruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Formülün kavramında anlam kazandığını düşünüyorum. C ışık hızı ise ve bu bir doğal bir veri ise, C2 "kare" halinin uzayda bulmamızın mümkün olmadığını düşünüyorum.
  • Benim şahsi sorunum teknik içerik.
    Çok teknik olursanız ben tarafından teknik faule maruz bırakılırsınız.

Işık hızının karesi ve enerji derken bir kutle ışık hızında her yere dağılsın ve hesap edilmesi için hızının her yerde olduğundan dolayı kendisiyle çarpılmadı gerekir mi diyorsunuz.

Bir ışık tahayyul edin bunun enerjisi ışık boyunca dağılan madde ve bu maddenin ileri giderken aslında her yöne gittiğinden yani dağıldığından oturu gidiş hızını karesi.

Burada c2 den kasıt enerjinin her yöne dağılımındaki ışığın hareket ettiği yonu mu kastediyor?

Bu halde bu yon c2 değil c üzeri n kadar olmalı velev ki bir aynadan yansımamışsa? O halde c2 anlamlı oluyor.

Ne kadar basit anlatırsanız o kadar taraftar toplarsınız.

Taktir edersiniz ki bizimle ya da özel olarak benimle fizik tartışıp konuşulacaksa sadece meraklı bir golgeyle konuşulduğunun anlaşılması gerekiyor.

• kardeş demin ki hareketini bol hatunlu ortamda yap bak mutlu olcan
  • Faraza ben haddini bilen alçakgonullu haliyle ayran gonulsuz biriyim. Bu hanımlardan birini seçsem oluşan kainata hado77 kainatı diyebilir miyim?

Sonuçta hanımlar görebildikleri dokunabildikleri birinden hoşlaşır değil mi.

Saygılarımla...

• siz olduğunuz gibi olun elbette ilgi çekeceksiniz şüphem yok
    ruhlar buluşsun hocam hane kafidir kainata
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Korsan kullanıcısına yanıt
    O an akla gelen ne varsa konu olarak açıyorum.

Önceden açılmış olma ihtimali var ancak sorunu kendimce tanımlayıp konu haline getiriyorum ki bana hitap etsin dolayısıyla da ozgun olsun ya da olmaya çalışsın.

Değişik bir bakış açısı anlaşılabilir bir duzey ve her zaman herkes için ayrı ve kural koymayan kainat modelleri olabilir mi diye bir arayışım var.

İlgi için teşekkürler.

• ulan uzay bilim ışık hızı derken konu yine karı kıza kaymış...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.