Bildirim
Işık parlıyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Foto olayında pro değilim ama yorum yazan olmayınca belki benim faydam dokunur diye düşünüyorum. 'Shutter speed'i düşük tutarsan misal 1/1000 (tabi ışığa göre ayarlarsın) sensöre daha az miktarda ışık girmesini sağlarsın. Aperture değerini de en büyük değerinde tut, yani f/2.8 gibi (bu benim makinedeki en büyük değer). Ama flaşı da açman lazım, çünkü çektiğin objelerden de az miktarda ışık gelmiş olacak. Senin çekmiş olduğun resimden farklı olarak ben dış ortam çekimlerinde güneşin en parlak olduğu durumlarda bile eğer güneş objenin arkasındaysa flaşı açıyorum. Bu sayede objenin kameraya bakan kısmı da karanlık kalmıyor. Bir de ISO değerini de 200'ün üstüne çıkarma bence. -
1) Yansımalardan bahsediyorsan onlara yapacak pek birşey yok. Objektifin önü temiz olacak, filtre kullanmayacaksın.
Tek çözüm kadraja ışık kaynağı sokmamak, başka da çözümü yok (bir de çok kaliteli objektif kullanırsan "belki" bir miktar çözülür).
2) "Işık kaynağı çok parlak çıkıyor" diyorsan ona da yapacak pek birşey yok, özellikle kadrajda sahnenin geri kalanı biraz karanlıksa. HDR çekebilirsin belki. -
Işık olcumunu, AEL tusuyla karanlikla aydinlik bolgelerin birlesiminden alip cekim yaparsaniz bir miktar yardimci olur.
Diger yol ise işik olcumunu aydinlik bolgeye yakin bir noktadan alip RAW cekim yaparak, pc de karanlik bolgeyi aydinlatmak.
Bir diger yontem ise, yavas senkron ayarinda flashla cekim yapmak. Flashin gucunu azaltabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: trkgncr
Foto olayında pro değilim ama yorum yazan olmayınca belki benim faydam dokunur diye düşünüyorum. 'Shutter speed'i düşük tutarsan misal 1/1000 (tabi ışığa göre ayarlarsın) sensöre daha az miktarda ışık girmesini sağlarsın. Aperture değerini de en büyük değerinde tut, yani f/2.8 gibi (bu benim makinedeki en büyük değer). Ama flaşı da açman lazım, çünkü çektiğin objelerden de az miktarda ışık gelmiş olacak. Senin çekmiş olduğun resimden farklı olarak ben dış ortam çekimlerinde güneşin en parlak olduğu durumlarda bile eğer güneş objenin arkasındaysa flaşı açıyorum. Bu sayede objenin kameraya bakan kısmı da karanlık kalmıyor. Bir de ISO değerini de 200'ün üstüne çıkarma bence.
Arkadaşın anlattığı şekilde sorun çözülmüştür. Teşekkürler.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X