Şimdi Ara

İşiniz ve Maaşınız (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.276
Cevap
55
Favori
48.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jedilerinjedisi

quote:

Orijinalden alıntı: akino

İnşaat Mühendisi 3850 tl.

Hangi okuldan mezunsunuz ve bu işte kaçıncı seneniz öğrenebilir miyim?

Ktü mezunuyum 2009 çıkışlı. Özel bir şirkette yol proje mühendisi olarak çalışıyorum, 5. seneme gireceğim nasip olursa bu ayın 16'sında.
  • quote:

quote:

quote:

Ktü mezunuyum 2009 çıkışlı. Özel bir şirkette yol proje mühendisi olarak çalışıyorum, 5. seneme gireceğim nasip olursa bu ayın 16'sında.

Hocam ilk girişte kaçla başladınız? Ben de KTÜ İnşaat son sınıftayım. Bir de acaba mezun olunca Rusya, Kazakistan gibi yerlere başvuru yaparak gidebilir miyiz?

• Metin2'de savasciyim. Aylik 100-150 m kadar para ****. Bazen gece nobetlerinde metin kesersem artiyor da. Evliyim ve +9 dolunayim var cok sukur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufgulcemal -- 7 Ağustos 2015; 14:06:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrenciyim o Yüzden sabit bir gelirim yok.
    Freelance Tercüman
    Sözlü tercüme= 200 tl gün
    Yazılı= 20 tl 100 karakter

Yeni bir projem var eğerse olursa ekstra 2k civarı gelecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok mu ODTÜ-İTÜ de okuyup mezun olmuş eem ya da bilgisayar mühendisleri ?
  • Breaking Badçilik yapıyorum. Gelirim çok fazla ve sıkıntı içerisindeyim.
     İşiniz ve Maaşınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hug -- 7 Ağustos 2015; 14:23:03 >
  • 1 ile 2 arasında sonsuz tane sayı(terim)vardır. 1 ile 3 arasında da sonsuz tane sayı vardir. Sen bunlar arasinda bir kıyaslama yapabiliyor musun ? 1 ile 3 arasinda 1 ile 2 arasındakinin 2 katı sonsuz sayı vardir diyebiliyor musun ? sonsuzu başka bir sonsuzla kıyaslayabiliyor musun ? gücü ve kudreti sonsuz olan Allah ıda sözde daha büyük sonsuz güce sahip bir yaraticı ile nasıl kıyaslarsin ? sonsuz gücü olan bir yaratıcının daha sonsuz gücü olan bir yaraticı tarafından yaratıldıgını nasıl iddia edebilirsin ? Okumak cahilligi alır eşşeklik bakidir derler ama sen cahilligini giderememişsin .

bak kardeşim benden sana kardes önerisi kendince yarım bilgilerinle veya ordan burdan duyduğun boş şeylerle dinden dönme.Burası Türkiye ,senin tabirinle tamamen boş olan akp yi bile Türkiye nin %40 ı destekliyor.Sen burda dine boş bir laf atıyorsun Türkiyede yaşayan o boş insanlar sana + verince doğru oldugunu haklı olduğunu düşünebiliyorsun. Trollerden alma desteğini Kaliteli kitlerlerden kendine dostlar bul . bilim sanat din insanlık gibi terimlerin peşinden koş.

• quote:

Orijinalden alıntı: efes.pilsen

quote:

Orijinalden alıntı: Burdur_1534

yok az değil okul bittikten 3-4 sene içinde bugünün parasıyla 4-5 bin lira alırım diye tahmin ediyorum.tabi bu ortalama bundan çok daha fazlada kazanabilirsin azda. kendi işini yaparsan çok çok dahafazlsını kazanma şansın var ama risk fazla ve çoğu iş sermaye istiyor

Hocam ee mühendisi misiniz? Bu iş için ne kadar sermaye gerekiyorda?

O iş tahminle olmuyor arkadaşlar.. Dost acı söyler..

Öncelikle aselsan havelsan bmw siemens schneider gibi büyük firmaların dışında konuşuyorum...

odtü gibi bir okudan mezun değilseniz 5 yıllık deneyimli ee mühendisleri ortalama 2250-3500 civarı maaşlarla çalışıyor. 5bin tl veren iş yerleri yukarıda söylediğim işyerleridir. Fakat bu tip firmalara girmek istiyorsanız ciddi torpillerinizin olması gerekiyor, maalesef böyle... Ortalık ee müh kaynıyorken torpilsiz adam almıyorlar. Özelde de, devlette de bu şekilde. ilk soruları kimi tanıyorsun oluyor...

• izmitte meşhur köfte ve et salonu olan mini köşk te çalışıyorum.komi olarak aylık 1300 tl net alıyorum. Günde en az iki saat mesaiye kalıp 20 tl ekstra alıyorum. bazen 4 saat kalıp 40 oluyor. ortalama 2000 tl ye denk geliyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charm

quote:

quote:

quote:

Hocam ilk girişte kaçla başladınız? Ben de KTÜ İnşaat son sınıftayım. Bir de acaba mezun olunca Rusya, Kazakistan gibi yerlere başvuru yaparak gidebilir miyiz?

Lütfü Hoca, Şakir Hoca, Yusuf Ayvaz filan duruyor mu oralarda hala :D İnşallah bir aksilik olmadan kolayca mezun olursun. Ben ilk girişte 1200 tl ile başladım kardeşim sonra kademe kademe arttı haliyle, yol-proje hiç aklımda olmayan bir daldı, daha çok üstyapı istiyordum kısmet burasıymış. Ben yurtdışı hiç düşünmedim eşim sebebiyle ama Türkmenistan'da çalışan kuzenlerim akrabalarım bol.Gerek Üstyapı olsun, gerekse de yol proje olsun yurtdışı maaşları Türkiye'ye göre oldukça yüksek. Bazı şeyleri göze alabiliyorsan illa ki yurtdışı olabilir tabii ki neden olmasın. Bu arada mezun olduktan sonra boşluğa düşüp paniğe kapılma sakın, acele karar verip sevmediğin bir dalda çalışma.İlla ki başlangıç maaşları çok düşük olabiliyor ama basamak basamak çıkıldıkça maaş tatmin edici oluyor. Bu arada uzun zamandır tünel işlerinde de çok iyi maaşlar dönüyor, bu dalda çalışmayı, kendini geliştirmeyi düşünebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

1 ile 2 arasında sonsuz tane sayı(terim)vardır. 1 ile 3 arasında da sonsuz tane sayı vardir. Sen bunlar arasinda bir kıyaslama yapabiliyor musun ? 1 ile 3 arasinda 1 ile 2 arasındakinin 2 katı sonsuz sayı vardir diyebiliyor musun ? sonsuzu başka bir sonsuzla kıyaslayabiliyor musun ? gücü ve kudreti sonsuz olan Allah ıda sözde daha büyük sonsuz güce sahip bir yaraticı ile nasıl kıyaslarsin ? sonsuz gücü olan bir yaratıcının daha sonsuz gücü olan bir yaraticı tarafından yaratıldıgını nasıl iddia edebilirsin ? Okumak cahilligi alır eşşeklik bakidir derler ama sen cahilligini giderememişsin .

bak kardeşim benden sana kardes önerisi kendince yarım bilgilerinle veya ordan burdan duyduğun boş şeylerle dinden dönme.Burası Türkiye ,senin tabirinle tamamen boş olan akp yi bile Türkiye nin %40 ı destekliyor.Sen burda dine boş bir laf atıyorsun Türkiyede yaşayan o boş insanlar sana + verince doğru oldugunu haklı olduğunu düşünebiliyorsun. Trollerden alma desteğini Kaliteli kitlerlerden kendine dostlar bul . bilim sanat din insanlık gibi terimlerin peşinden koş.

Bos konusmussun.dine hic laf atmadim bu konuda.ha onerin icin de sagol

• Pidecide garson günlük 40TL

• Tesisatciyım 2000-2500 değişiyor

• Bilg Müh
    5600 Net + Yemek + ÖSS
    Öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Devir okuyanın para kazandığı devir değil

İsviçrede üniversitede ders veren akademisyenlerin yıllık ortalama geliri 300 bin İsviçre Frangı. Yani 840 bin TL. Bence iyi düşünün.

Türkiye'de de üniversite mezunları 1000 TL ile işe başlarken ilkokul mezunu işveren o paranın 10 katından fazlasını kazanıyor.

Tabiiki ticaret farklı bir şey. Ama okuyarak da gayet iyi yerlere gelinebilir. Ben bunu söylemek istedim.

Belli başlı üniversiteleri okumadıktan sonra bu zamanda okumanın pek de bir önemi yok. Ve torpiliniz yoksa hangi okuldan mezun olursanız olun %80 işsiz kalıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozfidelio

Bilg Müh
    5600 Net + Yemek + ÖSS
    Öneririm

Nerden mezunsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışan gayret eden herkesin maaşı da olur işi de olur. Sadece Şikayet edenin de bu yazdiklarimin tam tersi...

• quote:

Orijinalden alıntı: whiteenergy1

quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

quote:

Orijinalden alıntı: G. House

Hocam elektronik mühendisi için 2 bin lira az değil mi ?

evet az ama ben daha askerliğimi yapmadım ve henüz yeni mezun oldum tecrubesizim

neresi az baslangic normalde 1500 okul itu odtu deilse sonra tecrube ile artar

Abartmayın arkadaş çok az maaşla başlamış tahminimce dil seviyesi ve ek yeteneklerinin azlığından bu maaşı alıyordur.Kurumsal şirketler hiç bir mühendise 2500 altı vermez kolay kolay.Şu anda sayılı otomobil şirketlerinden birinde sözde staj yaptığım halde 1500 lira maaş alıyorum.

yok dostuk ee sinden tut bilgisayar muh kadar boyle

Hangi şirket o daha çevremde görmedim 2 hafta önce arkadaşım Bilgisayar Mühendisi olarak Bursa Tofaşta çalışmaya başladı. 2600 lira maaş alacak ve az bulduğu için şu anda pişman bu ay adamlar bir yılın sonunda 3000 i geçeceğini belirtmişler.Kendinizi biraz geliştirdiyseniz mühendis olarak 3000 lira giriş maaşından aşşasına çalışmanız sizin sektörde saf olarak değerlendirilmenize sebep olur.Kaldı ki şu anda Hyudai da çalışmaktayım hat çalışanı yarı vasılı operatör dahi 1700 lira ile işe başlıyor.

itu vs den mezundur o normal anadolu unisi deil kirsehir duzce vs

Hocam neden inat ettiniz bilmiyorum uludağ mezunu arkadaş KOÜ mezunu birçok arkadaşta aşşağı yukarı aynı parayla başlıyor Bölüm birincisi değilseniz itüden mezun olunca emin olun maaşınız 5 e katlanmıyor.3 gün değil 2 gün iş ararsınız en iyi ihtimal.Gidip siirt te okuyun da demiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Veterozer

Kamuda Vet.Hek.im

Maaşım 3.600+aylık 100tl ekstralar=3.700tl
    Sağa sola hastaya gitsem ilaç falan satsam aylığım 5-6yı bulur-ama ben yapmıyorum,özel klinikler de ekmek yesin

Yapmaya hakkın varmış da yapmıyormuşsun gibi yazmışsın, lutfediyormuş gibi
    hiç hoş olmamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: tribalenfeksiyon

quote:

Orijinalden alıntı: Veterozer

Kamuda Vet.Hek.im

Maaşım 3.600+aylık 100tl ekstralar=3.700tl
    Sağa sola hastaya gitsem ilaç falan satsam aylığım 5-6yı bulur-ama ben yapmıyorum,özel klinikler de ekmek yesin

Yapmaya hakkın varmış da yapmıyormuşsun gibi yazmışsın, lutfediyormuş gibi
    hiç hoş olmamış

İlçemde Klinik yok , il merkezinden geliyorlar. Yasal olarak mal müdürlüğüne ücret yatırtarak hastaya gidebilirim :) ilaç vs için de merkeze göndermek mantıksız olur. kimse de karşı çıkmaz. sonuç oalrak lütfediyorum evet

saygılar sevgiler

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.