Şimdi Ara

İşiniz ve Maaşınız (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.276
Cevap
55
Favori
48.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osiosborn

4650$

İnşaat mühendisi

Sabah 7 gece 11. Haftanın 7 günü aynı. Resmi tatillerde dahi çalışma. Tuvalet yok. Toz toprak, çamur, kalitesiz insanlar. Yani her türlü pislik var.

Parası batsın, 3000TL verseler Ankarada çalışsam.

Sakın inşaat mühendisi olmayın.

o paraya bu zor şartlar kabul edilebilir.Aylık 12-13 bin lira maaştan bahsediyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bako39

merhaba boğaziçi üniversitesi yönetim bilişim sistemlerinde okuyorum. daha hazırlıktayım bölümle ilgili hiç ders almadım. acaba mezun olduktan sonra bir bankada çalışmaya başlayıp yükselebilir miyim? 5-10 yılda yaşadığım şehirde (kırklarelinde yaşıyorum hem aileme yakın olurum hem de çoluk çocuk büyütmek için güzel bir şehir) bir bankaya müdür filan olarak atanabilir miyim? ve bu banka müdürleri ne kadar kazanıyor? 60-70bin nüfusluk şehirde en fazla ne kadar yükselebilirim?

Selam, bankalar artik giriste iktisat isletme bankacilik gibi bolumleri tercih ediyorlar ama bogazici yeri ayridir her bankada illa ki girersiniz

Kariyer yolu acisindan genel mudurluk veya sube secebilirsiniz, genel mudurlukte yetkili/uzman baslayabilirsiniz ve kariyer yollari daha aciktir ama lokasyon istanbul. Subede ise musteri temsilcisi baslarsinzi ve sube mudurlugune aday olursunuz. 5-10 senede subeye mudurde olabilirsiniz, ayni yerinizde de sayabilirsiniz bu hem size hem sartlara hem zamana ve dansa bakar... Dogru zanda dogru yerde olmak onemli. Eger ilinizde sube varsa illa ki muduru de vardir. Perakende kobi subelerde mudur kalireiniz emeklilige kadar gider, ticari kurumsal subelerde basarili olursaniz genel mudurluk yolu acilabilir
    Sube muduru maasi sube buyuklugine, hedeflerine, kideminize gore degisir. 10 brutten baslar 15 beute kadar cikar. Primde hedef tutturmaniza gire 3-4 maas olur. Ayrica araba verirler
    Svg

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe

quote:

merhaba boğaziçi üniversitesi yönetim bilişim sistemlerinde okuyorum. daha hazırlıktayım bölümle ilgili hiç ders almadım. acaba mezun olduktan sonra bir bankada çalışmaya başlayıp yükselebilir miyim? 5-10 yılda yaşadığım şehirde (kırklarelinde yaşıyorum hem aileme yakın olurum hem de çoluk çocuk büyütmek için güzel bir şehir) bir bankaya müdür filan olarak atanabilir miyim? ve bu banka müdürleri ne kadar kazanıyor? 60-70bin nüfusluk şehirde en fazla ne kadar yükselebilirim?

Evet bir bankaya rahatlıkla girersin. Ama ybs okuyup bu kadar küçük mü düşünüyorsun cidden? Şube müdürlerinin kazancı bankadan bankaya değişir. 3-5 bin tl arasındadır genelde. Ama yükselme ihtimalin yok denecek kadar az. Ayrıca müdürler çok fazla tayin alıyor. Kendi şehrinde kalmama olasılığın yüksek.

Hocam 3-5 maas alan sube muduru kalmadi. Minimum 10 brutten baslar, primde aliraa aylik kazanci 9 net ciavri olur

Dediginizi temsilciler alir subede

• hiç uçak mühendisi olan yok mu ? Ne kadar maaş aldıklarını merak ediyorum
  • Büyük bir medya grubunda video editörüyüm.

İnternet sitesine video yükleme, kameramanlık, kurgu ve fotoğraf çekimi (idareten) gibi işler yapıyorum.

Masa başı ve çok keyifli bir iş. Toplantılar, röportajlar, etkinlikler. İl dışına gitmeler vs..

Maaş olarak fena sayılmasa da yönetmen ya da yönetmen yardımcısı gibi yerlere geldiğim zaman çok daha iyi yerlere gelecek.

Eskiden editörlük de yapıyordum. Yine bu alana dönersem, yazı işleri müdürü, haber müdürü gibi konumlarda da maaş ciddi anlamda iyileşiyor.

Hayalim NTV ya da CNN'de çalışmak.

Son olarak mesleğimi kesinlikle tavsiye ederim ancak medya sektörü çok küçük. Okumuştan çok okumamış eleman var. Ben de onlardan birisiyim.

Bu yüzden tanıdıksız bir yere girmek gerçekten de çok zor. Benim de elimden tutan büyüklerim oldu sağolsunlar.

Yani bu mesleği seçecekseniz uzun süre işsiz kalma hatta iş bulamam riskini, çalışabilecek çok fazla yerin olmadığını, yükselmenin ve iyi maaşlar elde etmenin çok hızlı olmayacağını bilmelisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

8/1 polis memuru, bekar

Maaş 2876,76 kuruş
    Banka promosyonu 44 tl
    Terör tazminatı 203 tl ( İstanbul için geçerli, bazı illerde daha fazla, bazılarında hiç yok)
    Ücretsiz iett kart.

12/24 çalışma usulüne göre aylık 240 saat mesai, yıllık 20 gün izin. 2 aydır izne çıkma istiyorum ama çıkamıyorum. Kimse özenmesin olmasın, 15 günlük polis dün şehit oldu.

Allah askerimize polisimize zarar vermeye calisan mahlûklardan korusunuz sizi,bizi.

• quote:

8/1 polis memuru, bekar

Maaş 2876,76 kuruş
    Banka promosyonu 44 tl
    Terör tazminatı 203 tl ( İstanbul için geçerli, bazı illerde daha fazla, bazılarında hiç yok)
    Ücretsiz iett kart.

12/24 çalışma usulüne göre aylık 240 saat mesai, yıllık 20 gün izin. 2 aydır izne çıkma istiyorum ama çıkamıyorum. Kimse özenmesin olmasın, 15 günlük polis dün şehit oldu.

Polislik ozenilerek secilen degil de mecbur olundugu icin secilen bi meslek zaten, kimsenin ozenecegini sanmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aedan

quote:

quote:

Evet bir bankaya rahatlıkla girersin. Ama ybs okuyup bu kadar küçük mü düşünüyorsun cidden? Şube müdürlerinin kazancı bankadan bankaya değişir. 3-5 bin tl arasındadır genelde. Ama yükselme ihtimalin yok denecek kadar az. Ayrıca müdürler çok fazla tayin alıyor. Kendi şehrinde kalmama olasılığın yüksek.

Hocam 3-5 maas alan sube muduru kalmadi. Minimum 10 brutten baslar, primde aliraa aylik kazanci 9 net ciavri olur

1. derece yakınımdan biliyorum dostum. Büyük bankalar; akbank, işbank, garanti vs. aşağı yukarı 5 seviyesindedir.
    Ama ufak tefek bankaların yüksek verdiği doğrudur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aedan

quote:

quote:

1. derece yakınımdan biliyorum dostum. Büyük bankalar; akbank, işbank, garanti vs. aşağı yukarı 5 seviyesindedir.
    Ama ufak tefek bankaların yüksek verdiği doğrudur.

Ustadim bend eo birinci derece bankalardan birindeyim ve cogunun maasini bilirim, yakinina soyel bence acilen degistirsin bankasini. :)

2-3 yillik adamlar aliyor 3 neti :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Maroon On

quote:

8/1 polis memuru, bekar

Maaş 2876,76 kuruş
    Banka promosyonu 44 tl
    Ücretsiz iett kart.

Allah askerimize polisimize zarar vermeye calisan mahlûklardan korusunuz sizi,bizi.

Güzel dilekleriniz için teşekkür eder, Allah sizin gibi düşünen vatandaşlarımızı başımızdan eksik etmesin.

@fırat hocam özenen çok genç var,özellikle polis dizileri sağolsun

• yazları çalışıyorum sadece , 1.100 tl restorantta sabah 8 akşam 9

• Tanımadığım insanların düğünlerine gidip halay çekiyor beleş pasta yiyorum

• Dh'de asgari ucretle calisan yok masallah. Herkes 2000den asagi almiyo

• hasenkal H kullanıcısına yanıt
    Şaka mısın sen? Aylık 7000-7500 ortalama iyi denebilir ama birilerine benden iyi ve rahat değilsin demek nedir?

Kimler ne rahatlıkla ne paralar kazanıyor...

Tabi yine de halinize şükür edin çünkü gerçekten ortalama olarak gayet iyi maaş ve çalışma saatleri

• Gecen duydum urfanın bilmem ne belediyesinde memur 3 bin 500 lira aliyormus + doner sermaye varmis birde donmeyen sermaye vardir ! !
    Halkın asgari ücret maaşından bile 500 lirya yakın vergi alıp kendileri zevk sefa sürüyorlar belediyeleren polisine hizmetlisine yiyorda yiyorlar DOYMUYORLAR

• Piyasa ''Odtü'den mezun oldum, aylak dolanıyorum'' diyenlerle dolu. Adama sorsan falanca yerde çalışır mısın diye ''Lan ben odtü'den mezun oldum. Kıçıkırık yerlerde çalışmam''
    diyor.

Bunu bizzat yaşadım ve bunu diyen çocuğun ağzını eline verdim o lafı söyledikten sonra. Ego hiç de iyi birşey değil. Böyle adamların ''İş yok'' diye ağlamalarına hiç anlam veremiyorum.

İş seçmeyin kardeşlerim. Devlet memuru da olsanız, yaptığınız işin hiçbir önemi yok. 2-2.5 maaş girecek lan cebinize, neyin peşindesiniz?

Lise ve üniversite de muhasebe okudum. Mali müşavir olma adına hazırlıklarımı sürdürüyorum, olur da arada kpss'den voleyi vurursam asla da düşünmem yapıştırır terk ederim buraları.

Muhasebeciyim belirttiğim gibi. 1000 TL kazanıyorum aylık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasenkal

karı koca öğretmen aylık gelir 7000 - 7500 tl ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR

Lafım okuyanın para kazanmadığı devir diyen arkadaşıma benden daha rahat ve maddi anlamda daha iyiysen bravo hemde okumadan. tabi bu işler kolay değil, herkes gezerken sen ders çalışacaksın, herkes uyurken sen yarınki sınavı düşüneceksin. düşünceden uykusuzluktan kilo verecek, dişlerini sıkmaktan ağzında diş kalmayacak ama emeğinin karşılığını aldığın zaman işte o pahabiçilmez.

nerede öğretmensiniz ? Annemde öğretmen ve maaşı ekdersle beraber 2800 ₺ yi geçmiyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Devir okuyanın para kazandığı devir değil

İsviçrede üniversitede ders veren akademisyenlerin yıllık ortalama geliri 300 bin İsviçre Frangı. Yani 840 bin TL. Bence iyi düşünün.

Espri şaka filan mı bu ben anlamadım da.

Ciddi ciddi yazdıysan seni kandırmışlar.İsviçre de olsa o kadar para kazanamaz bir akademisyen.

Hem zaten bize ne isviçreden...
  • quote:

8/1 polis memuru, bekar

Maaş 2876,76 kuruş
    Banka promosyonu 44 tl
    Ücretsiz iett kart.

Tam da polis olmak için niyetlenip okulun sınavına hazırlanırken hevesim kırıldı.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.