Şimdi Ara

İşiniz ve Maaşınız (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.276
Cevap
55
Favori
48.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternetten gereksiz şeyler satan biryerde çalışıyorum kargo ve yazı yazıyorum aylık 400

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efes.pilsen kullanıcısına yanıt
    Maaş/çalışma saati, sorumluluk, stres
    Oranı yüksek

İşin özünde yüksek sorumluluk var tabii o ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibribr -- 12 Ağustos 2015; 0:16:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efes.pilsen

quote:

Orijinalden alıntı: ibribr

Çok araştırmaya gerek yok.
    Hırslı biri değilseniz ülkemizde en f/p iş öğretmenlik.

En f p is derken? Anlamadim

Fiyat/Performans demiş. Yani yatışın fazladır ama paranda fazladır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 12 Ağustos 2015; 0:19:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efes.pilsen

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Yeni mezun, 3 aylık bilgisayar mühendisi. (İTÜ) Maaş söylemeyeyim; ama ne kötü ne de muazzam. :) 2000 TL'nin altı değil en azından.

Hocam tam maas nedir ve piyasa nasıl?

~2.6k. :) 3 ay oldu daha tam zamanlı çalışalı.

Bilişim sektörünün piyasası diğer sektörlerin çoğuna göre iyi durumda denilebilir. Ülkemizde hâlâ eleman ihtiyacı var ve yazılım firmaları çoğaldıkça olmaya devam edecek.

• dün ispark'ın elemanlarından biriyle konuştum.kadroluymuş,maaşın ne kadar dedim 2400 lira dedi ağlayacaktım neredeyse.5 araçlık bir yere bakıyordu.boşa koşturuyoruz biz,cidden çok kötü oldum.iş-maaş oranı arasında müthiş bir dengesizlik var ülkemizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

quote:

Orijinalden alıntı: Lazpanyol-61

quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

quote:

Orijinalden alıntı: raparoz

Maden muhendisi mermer sektoru santiye\fabrika yeni mezun baslama 2000 tl izin arada sirada ikamet daglarda csgb isg en az 2000 ama maas artisi yok yeralti komur baslangic 3000-3500 genel olarak kidem arttigi zaman piyasadan aylik 10000 aliniyor ha bu arada cimento fabrikalari yeni mezun baslangic 3300 \2 ayda bir cift maas ve tum calisma yerlerinde 4×4 arac tahsis edilir.

hocam ben de yeni mezun maden mühendisiyim dediğiniz fiyatları piyasada göremedim ? iş bulma konusunda yardımcı olun bari

Muh bey Linked hesabı açmalisin öncelikle.

Linked hesabım var

Daimi nezaretçi alak seni bizdeki ocağa. Ama o paralar yok hacu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgboy

quote:

Orijinalden alıntı: DANAKAÇIRAN

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

quote:

Piyade Yarbay. 4700 tl.

Forumda gördüğüm tek gerçek Yarbay sizsiniz herhalde. Sizin için sakıncası yoksa işiniz nasıl, nasıl bu noktaya geldiniz, kısaca bir özet geçebilir misiniz? :)

1986 yilinda Askeri Liseye girdim, 1994 yilinda Kara Harp Okulu'ndan Piyade Tegmen olarak mezun oldum. Sirasiyla Kilis, Tunceli, Şirnak, Bergama, Şahnalar (Kars), İstanbul, Yüksekova ve tekrar İstanbul'da gorev yaptim. Kac esya eskittim, kac defa tasindim sayisini ben de unuttum. Allah bereket versin Turkiye sartlarinda iyi denebilecek bir para aliyoruz ama yaptigimiz isin karsiligi mi kesinlikle hayir. (Özellikle şark hizmetinde) Mesai aksam 5 te biter ama bitmez. Saat 22.00-23.00 dan once ayrilamazsin. Operasyonlar, intikaller hepsinde kelle koltuk da gidersin. Her menfeze yaklastiginda acaba bomba mayin bu menfezde mi dersin, kendini kasarsin. Saclar cabuk beyazlar bizim meslekte. Dogru duzgun izin kullanamazsin. Bu soylediklerim dogu hizmeti icin. Bati da da kita da calisiyorsan farkli degil. Mesai gani, denetleme cok, ama kurum okul vb olursa nispeten rahat edersin. Hele bir de bir seminere harp oyununa falan katilirsan her an iceri girebilirsin. Albay olunca sartlar ve maas epey duzelir, muhim olan o noktaya gelebilmek. Bir de ozel seyler var ki burada soyleyemem, zor meslek bizimki vesselam.

Hocam namaz kılmanız serbest mi? Dini yükümlülüklerinizi yerine getirmeniz?

Tabi ki belli başlı kurallara uyulursa serbest. Hemen hemen her kışlada mescit, büyük kışlalarda ise cami vardır. İmam mutlaka bulunur. Namaz buralarda ve mesai saatleri dışında kılınır. (Öğlen arası, akşam mesai bitiminden sonra vb.) Oruç tutmaya ise kimse karışmaz, ama oruç tutanlara da ayrıcalık tanınmaz. Bir kişi oruç tutuyor diye yapılacak bir iş varsa oruç tutmayana yaptırılmaz.

Babam şubat ayında emekli olmuş 80li jandarma astsubay.

32 tayin ve 26 şehir değiştirdi.
    Son 6 yıldır 4000 TL eline geçmedi hiç bir şekilde.

Ne arkadaşım var eskiden kalma ne de başka bir şeyim.

Abim de ben de kho dan ayrıldık.

Tsk mensubu her muvazzaf çalıştığının karşılığını alamıyor.

Allah yar ve yardımcınız olsun komutanım. 2008li ve 2011lilere acımayın. Vurun kırbacı

• Şirket Ceo'su 100.000 milyon$
  • Burada herkes maaşım şu kadar diye yazmış insanlarda karşılaştırmaya gitmiş.

Halbuki maaşın yanında o maaşı nerede kazanıyorsunuz buda çok önemli.

Örneğin 5000-6000TL İstanbul için normalken, 3500-4000TL Ankara için, 2500-3000TL Kayseri için normal olur.

Burada yanlış olan karşılaştırmayı sadece maaş üzerinden yapmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osiosborn -- 12 Ağustos 2015; 5:31:04 >
  • Basın Mensubu
    Asgari Ücret
  • yazilimci pek yok galiba. ben suan calistigim yerde 6 aydir calisiyorum 3300 ile basladim suan net 4000 aliyorum. daha once is tecrubem ise az. Okurken 1.5 yil part time 6 ay full time calismistim. Yazilimci olmanin kotu yani ise istanbul disinda pek bir is imkani yok.

• Avukat var mi

• Memur - 2100
  • quote:

Orijinalden alıntı: Susanoo

quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

quote:

Orijinalden alıntı: realitych

quote:

Orijinalden alıntı: BurakYZ

Şuan öğrenciyim ama bitirince;

Erkek Hemşire (Lisans)
    2.500 TL - 4.000 TL
    Nöbetler (Günlük) : 100 TL - 400 TL (öğrenciyken de aynı parayı veriyorlar, geçimimizi böyle sağlıyoruz.)

Öneririm kardeşim insanlara yardım etmeyi seviyorsan gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Ancak bazı kişiler dalga geçiyor erkekten hemşire mi olur gibi ama alışıyorsun. Hemde insanların hayır duasını alıyorsun hem öbür tarafa tarafa hem bu tarafa çalışıyorsun.

Hocam hemsirelikten tanidiklarim var . Eger 4000 maas bordrosunu gister arabami ustune yapacam

Ben sana 15 farklı bordro getireyim 4000+ hepsi. Araban da sende kalsın :)

Aile Sağlığı Elemanı olarak çalışan hemşireler çalıştıkları il/ilçe, nüfus, performans gibi değişkenlere bağlı olarak 5000 liraya yaklaşıyor. 4500 4700 kazanan birebir tanıdığım birlikte çalıştığım hemşireler var.

Hocam adam doğru söylüyor yeni mezun hemşire tanıdığımız var devlette 3400 alıyor yoğun bakım hemşiresi

Yoğun bakım, ameliyathane hemşireleri diğer hemşirelerden fazla kazanır. Tabi bir de hastahaneye göre de bir miktar oynuyor.

Hocam alınmayacak para değil demek istedim 4.5k ama hemşirenin siniri o civardir

• quote:

Orijinalden alıntı: dulcet

quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe

quote:

Orijinalden alıntı: Aedan

quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe

quote:

Orijinalden alıntı: bako39

merhaba boğaziçi üniversitesi yönetim bilişim sistemlerinde okuyorum. daha hazırlıktayım bölümle ilgili hiç ders almadım. acaba mezun olduktan sonra bir bankada çalışmaya başlayıp yükselebilir miyim? 5-10 yılda yaşadığım şehirde (kırklarelinde yaşıyorum hem aileme yakın olurum hem de çoluk çocuk büyütmek için güzel bir şehir) bir bankaya müdür filan olarak atanabilir miyim? ve bu banka müdürleri ne kadar kazanıyor? 60-70bin nüfusluk şehirde en fazla ne kadar yükselebilirim?

Evet bir bankaya rahatlıkla girersin. Ama ybs okuyup bu kadar küçük mü düşünüyorsun cidden? Şube müdürlerinin kazancı bankadan bankaya değişir. 3-5 bin tl arasındadır genelde. Ama yükselme ihtimalin yok denecek kadar az. Ayrıca müdürler çok fazla tayin alıyor. Kendi şehrinde kalmama olasılığın yüksek.

Hocam 3-5 maas alan sube muduru kalmadi. Minimum 10 brutten baslar, primde aliraa aylik kazanci 9 net ciavri olur

Dediginizi temsilciler alir subede

1. derece yakınımdan biliyorum dostum. Büyük bankalar; akbank, işbank, garanti vs. aşağı yukarı 5 seviyesindedir.
    Ama ufak tefek bankaların yüksek verdiği doğrudur.

Yanlış bilgi. O paraları ticari/kurumsal musteri portfoy yöneticileri alır ortalama. O dediğiniz belki kamu bankaları için olabilir. Onların da şubeye göre değişir ve emeklilikten sonra durumları cok iyidir.

Ziraat için net8 baslangic

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gktupc -- 12 Ağustos 2015; 10:01:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

Ne iş olsa onu yapıyorum, kimilerine göre günde 20 saat çalışıyorum, bana göre ayda 20 saat anca çalışıyorum, anlayacağınız genelde iş yerinde bilgisayar başında boş oturuyorum, ayda masraflar çıktıktan sonra 5bin kar ediyorum.

Eski nişanlımın babası emekli öğretmendi, emekli maaşı yetmediği için özelde çalışmaya devam ediyordu ve eline toplamda 4bin lira geçiyordu.

Yeni ayrıldığım ve beni çok seven eski nişanlım acil doktoruydu 3890 TL alıyormuş şimdi(bin lirası döner sermaye geliri olduğun emekliliğine yansımayacak), ne gecesi var ne gündüzü, en acısı da insan hayatını kurtarmaya çalışmak ve kendini hastalarına adamış olmak psikolojik problemler yaratmasaydı, nöbetçi olmadığı günler vefat eden hastaları için hüngür hüngür ağlamasaydı evet, ben de onu çok seviyordum... Ama artık dayanamadım...

Şimdi tavlamaya çalıştığım kız diş hekimi, devlet hastanesinde çalışıyor eline 3900 lira geçiyor(yalnız bunun 2bin lirasıdöner sermaye geliri olduğu için emekliliğine yansımayacak), sanırım bunu da okulda delirtmişler, incelediğime göre tıptan çok daha zor okuması, ben bu kadar idealist yetişen insanlar görmedim diğer mesleklerde...

Babası ise emekli albay aylığı 3889 lira, o kadar komutanlık yapmış falan ama 14 yaşında aldığı vatan sevgisi eğitimi olmasa aldığı paraya değmez be, ben de emekli olsam(tabi yeni yasalar gereği 65 yaşında ancak) elime 3bin geçer zaten(aldığım her kuruşu vergilendirip bağkurunu yatırıyorum.)

Bu kadar çok üniversitenin açıldığı sınıflara 100 kişinin doldurulmaya başlandığı ülkelerde okuyanın hiç değeri kalmıyor... Ben kendi mesleğimi bilgisayarda oyun oynarken kazandım oysa hepsinden çok kazanıyorum :)

Eski sevgilin de su anda tavlamaya çalıştığında seni yemiş

• quote:

Orijinalden alıntı: anisiz

Mühendisim KPSS ile girdim KİTte çalışıyorum 3300 maaş + yılda 2 tam, 4 yarım ikramiye, mesai vs.. yılda ortalama 4500 lira yapıyor,

Sayfalara baktım çok fazla gereksiz tartışma var, öğretmenin maaşı, hemşirenin maaşı, doktorun maaşı, her şey ortada net arkadaşlar,

Özel sektör ya da çok farklı bir kurumda değilseniz öğretmen, hemşire, polis maaşı 2700-3500 arası değişir, aile hekimlerinin de yazıldığı gibi bir

sürü ek gideri vardır, lütfen burada biraz daha doğru ve yol gösterici bilgiler paylaşalım, özellikle çok uluslu şirket çalışanları, kendi işini yapanlar

ya da farklı bir iş yapanlar ayrıntı verirse faydalı olur.

Hocam hangi kit bu ? Ben de tcdd deyim ama bu paraları göremiyoruz :)

• Tsunami41 T kullanıcısına yanıt
    Benzer ücretler alan arkadaşlarımda var bende yüksek olanda.İlk işe başladığımda 1000 tl idi ücretim,artmasında ana sebep aslında şuana kadar 4. işimde çalışıyor olmam.Bunun bazısı benim isteiğim bazısı ise zorunluluktan değişti,3500 tl ile işsiz kaldığım kısa bir dönemde 1500 tl teklif eden yerde oldu.Yurtdışı menşeeili firmalarda çalışmam ve yeni işim hariç önceki çalışma hayatımı şantiye ağarlıklı çalışıp tecrübe edinmem bu konuda katkı sağlamıştır diye düşünüyorum.Belli bir seviyenin üzerinde maaş alabilmek için hem siz,n donanım ve çabanız önemli hemde şans faktörüde bir gerçek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

Ne iş olsa onu yapıyorum, kimilerine göre günde 20 saat çalışıyorum, bana göre ayda 20 saat anca çalışıyorum, anlayacağınız genelde iş yerinde bilgisayar başında boş oturuyorum, ayda masraflar çıktıktan sonra 5bin kar ediyorum.

Eski nişanlımın babası emekli öğretmendi, emekli maaşı yetmediği için özelde çalışmaya devam ediyordu ve eline toplamda 4bin lira geçiyordu.

Yeni ayrıldığım ve beni çok seven eski nişanlım acil doktoruydu 3890 TL alıyormuş şimdi(bin lirası döner sermaye geliri olduğun emekliliğine yansımayacak), ne gecesi var ne gündüzü, en acısı da insan hayatını kurtarmaya çalışmak ve kendini hastalarına adamış olmak psikolojik problemler yaratmasaydı, nöbetçi olmadığı günler vefat eden hastaları için hüngür hüngür ağlamasaydı evet, ben de onu çok seviyordum... Ama artık dayanamadım...

Şimdi tavlamaya çalıştığım kız diş hekimi, devlet hastanesinde çalışıyor eline 3900 lira geçiyor(yalnız bunun 2bin lirasıdöner sermaye geliri olduğu için emekliliğine yansımayacak), sanırım bunu da okulda delirtmişler, incelediğime göre tıptan çok daha zor okuması, ben bu kadar idealist yetişen insanlar görmedim diğer mesleklerde...

Babası ise emekli albay aylığı 3889 lira, o kadar komutanlık yapmış falan ama 14 yaşında aldığı vatan sevgisi eğitimi olmasa aldığı paraya değmez be, ben de emekli olsam(tabi yeni yasalar gereği 65 yaşında ancak) elime 3bin geçer zaten(aldığım her kuruşu vergilendirip bağkurunu yatırıyorum.)

Bu kadar çok üniversitenin açıldığı sınıflara 100 kişinin doldurulmaya başlandığı ülkelerde okuyanın hiç değeri kalmıyor... Ben kendi mesleğimi bilgisayarda oyun oynarken kazandım oysa hepsinden çok kazanıyorum :)

Eski sevgilin de su anda tavlamaya çalıştığında seni yemiş

Yenisini bilemem(yemiş olabilir) ama ayrıldığım nişanlımın alacağı harcırahların talebini bilgisayardan beraber yapmıştık, 2 göz gözümle görmüştüm(ikincisinde de yanlışlıkla 2 kez yatırmışlardı ve fazla ödenen kızmı faiziyle beraber ziraat bankasına geri ödemek için bordro sorgulamak zorunda kalmıştım) ve her iki işlemde de net eline geçen rakamı gözümle görmüştüm, tam rakamı bilmiyorum ama birkaç ay boyunca üst üste aldığı net maaş 3bin küsürdü...

• öğretmen - 2200 tl
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.