Ben yeni bir bilgisayar düzgüm.. Board : INTEL D915GAVL - P4 3000 ( LGA775 Soket) HT - 512 DDR Kingston Ram fakat benim bilgisayar inanılmaz bir şekilde ısınıyor.. açılışta 50 derecede açılıyor.. ve eger tv kartını açarsam 5-10 dk sonra 70 dereceye çıkıp uyarı veriyor , bir flashlı web sayfasına girersem de aynı şekilde.. winamp açarsam bile aynı deliye dönücem.. ekran kartını onboard kullanıyorum acaba ondan mı ısınıyor dedim ama zannetmem ondan olacagını çünkü cpu çok ısınıyor.. yeni kasa bile almayı düşündüm.. FEEL HURRICANE USB ATX KASA 550W.. sizce neden böyle bir problemle karşılaşıyorum.. benim şu andaki kasada 1 fan var ama kasanın kapagı açık ve canavar bir vantirator dayamış durumdayım ama benmisin demiyor.. neden olabilir.. yardımcı olursanız cok sevinirim..
şimdiden herkese teşekkürler..
kasa aldın mı alıcak mısın? sorun sıcak havayı kasadan atamamaktan kaynaklanıyor olabilir.zaten lga lar çok ısınır ama 70 çok yüksek tabi.
saıyorumki işlemcinin fanı üzerine tam olarak oturmamış olabilir. geçenlerde aynı sistemden bende sattım ama hiç bir sorun yoktu. sistem gayet normal bir şekilde çalışıyordu.
bu konuda buun a katılıyorum. ya işlemci Fanı Tam oturmamış tır. şimdi diyeceksin ki ya kardeş ben nasıl anlayacağım diye. nasıl anlayacağını söyliyeyim. Pc çalışırken işlemcinin üzerindeki metal soğutucuya elini dokundur eğer onda ısı var ise yani o metal sıcak ise. Fan ı komple değiştirmen gerekiyor bu 1 di. 2.cisi ise eğer fandaki metal soğutucuda ısınma yok ise işlemcinin üzerine oturduğundan emin olman gerekiyor gerekirse kasayı yan yatır. ve işlemci fanını sök iyice kontrol et iyice yerleştir işlemciye yerleştiğinden emin ol ve kapat. düzelir.
Teşekkürler
anakartın cd sinin içinde bir fan kontrol programı olması lazım yoksada download.com da indir...işini görecektir fan kontrol programları
heyt be gözünü seveyim :) bu programlar msdos kipindede çalışıyor öyle ise. arkadaşımızın yazılarını okumadın heralde sen. arkadaşımız pc açılınca 50 ile başlıyor diyor.