Arkadaşlar lastikleri değiştirmem gerekiyor. 205/55R/16 ölçülerinde. Arayıpda bulduğum 4 mevsim en iyi görünen goodyear assurance ancak onu da türkiyeye getirmiyorlar. :(( Sizlerin önerisi nedir? Bridgestone ?? Uniroyal ?? Michelin ?? Hangisini seçmeliyim sizce
Ben Giresunluyum,burada yılın on ayı yağmur yağar,ben arabamda bridgestone B-330 kullanıyorum mükemmel tutunuyor,bu tipin senin ölçüleri var mı bilmiyorum fakat tavsiyem bridgestone..
Bridgestone Turanza kullanıyorum özellikle ıslak zemin performansı mükemmel bu konuda test birincisi seçildi
HERHANGİ BİR MARKA VEYA MODEL FARKETMEZ KIŞLASTİĞİ İŞİNİ GÖRÜR
Bana göre, özellikle İstanbul'da yaşayan bir kullanıcı için;ortalama bir yaz lastiği ile kışın yaptığınız km ye bağlı olarak karar verilecek, sadece Aralık-Ocak-Şubat için uygun fiyatlı bir kış lastiği çeşitlemesine gitmek, hem ortalama sıcaklık düşünülerek kullanımda hem de lastiğin uzun ömrü açısından daha faydalı olacaktır..
Elime geçen bir continental kış lastiği rehberinden alıntı...Dört mevsim lastik; mevsim ortalamalarının +10 C derece ile -12 C derece arasında olduğu bölgelerde kullanıldığı takdirde, tüm yıl boyunca iyi bir performans gösterir.Ancak burada sözü edilen ortalamaları aritmetik ortalama olarak almak yanlış olur.Zira bu lastiklerde + 7 C derecenin altına inen ısılarda, ciddi performans kayıpları gözlenmektedir..
goodyear duragrip veya hydragrip islak zeminde oldukca iyidir.
4 mevsim lastik olarak ben good year vector 5 kullanıyorum..kuru havada çok iyi diyemem ama kötüde değil ıslak zeminde gerçekten iyi performansı var karda da kullandım kış lastiği kadar olmasada çok çok iyi verim aldım...aklımda düşünce şu oluyor bu durumda 4 mevsim lastikleri kuru zeminden (yaz aylarından) daha çok ıslak zemin ve kış şartlarına göre daha etkili yapıyorlar galiba çünkü kışın hiç zorlanmadım ne karda nede yağmurda