selam arkadaşlar 2 gün önceye kadar bilgisayarımın sıcaklığı gayet iyiydi işlemci 39-40 derece arasındayd
şu anda ise
ekran kartı 39 derece anakart 39 derece gördüğünüz gibi bunlar gayet normal
fakat amd x2 5200 işlemcin bir anda 50 dereceye çıktı sadece bunda sorun var ne yapmam gerekir ?
50 derece çok abartılıcak bişey değil dostum. olabilir. arka planda bi şey çalışıyodur o sırada. benceee
10 derece baya farkeder sanıyordum evet arkada birşeyler çalışıyodu
belli sıklıkta işlemcinizin fanını ve kasa fanlarını temizleyin.. hava sirkülasyonu azalırsa sicaklık artar zamanla..
Yük altında 50°C gayet normal. Sorun yok
Oyun oynarken yada bir program kullanırken işlemcinin o derecelere gelmesi pek problem değil gibi. 60 rakamlarını görene kadar tehlike yok bana göre. Ama boştayken bile 50 lerde ise bir problem arz edebilir.
Termal macunu kontrol etmende ve kasanın içini güzelce temizlemende fayda var.
90 derece çıktı yardim deseydin bişiler katabilirdim topiğe ama arkadaşlar normal bir durum olduğunu açıklamışlar.
kusura bakmayın teşekkürler program çalışmadığı zaman 42-43 derece
arkadaşlar bir açıklamada ben katmak istiyorum şimdi foruma giren arkadaşlar bu tür problemlerde işte işlemci değeri sıcakmı anakrt değeri sıcakmı bilgisayar dediğimiz bu olağanüstü aletler müthiş bir denge ile yaratılmıştır.yani işlemciyi ele alalım diyelimki çok sıcak öyle bir yaratılış şekli vardırki haddinden fazla ısındığında kendine zarar vermektense otomatik olarak sistemi kapatır.yani sistemi kapatmadığı taktide işlemciniz çok fazla ısı sıcaklığına ulaşmamıştır demektir.eğer bu açıkaamlar yetmedi ve hala şüpheleniyorsanız yapmanız gerekn bu sıcaklıkları tespit eden pro yu açık tutun ve masa üstünde iken hiçbir şey çalışmıyr iken ctrl+alt+del tuşlarına basarak işlemler sekmesine geliniz burada işlemciyi ne kadar meşgul eden programcık özeti varsa onları cpu başlığı altında görebilirsiniz burdaki listede işlemciyi kullanan tüm işlemleri sonlandırın eğer varsa sadece ısıları ölçmekte kullandığınız program açık kalsın ve şimdi everestten aynı zamanda işlemci çekirdek ısılarını kontrol ederek işlemcinin çekirdek hızlarının minimum sayılacak düzeylere kadar indiğini göreceksinizdir.tabiki işlemlerde virüs veya tarzı bir zararlı etken yoksa.bu örneği vermemdeki amaç söylemek istediğim oyunlarda işlemlerde otomatik olarak ısı artacağından İŞLEMCİ HARCIYACAĞI KADAR GÜÇ ÜRETİR VE BUNU İŞLEM BİTTİĞİNDE SONLANDIRIR.zaten bunu yapmadığı taktirde işlemci arızalıdır demektir.mesela çok ısındığında makinayı kapatmak gibi bir eylemde bulunursa arıza olduğunu buradan anlarız.saygılar.iyi çalışmalar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme