Şimdi Ara

İşlemci aşırı ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar çok ciddi sorunum var bilgisayarımı her hafta olduğu gibi temizlemek için içini açtım tertemiz yaptım kasanın içini kapattım ve bilgisayarı açtım oyun oynayım dedim bir baktım ki işlemci 85 dereceyi görmüş ve oyun oynarken reset atıyor galiba termal macundan kaynaklanabilir diye düşünüyorum çünkü fan deli gibi dönüyor işlemci 80 derece olduğunda fanın aliminyum kısmına dokunduğumda 20-30 derece civarındaydı ama işlemci deli gibi ısınıyor sistem boşta iken bile 50 derece oluyor yardım lazım

• soğutucuyu sökebiliyorsan,sök,hazır sökmüşken de macunu yenile.
    soğutucuyu yerinden oynatıp,bağlantıyı gevşettin sanırım.
  • macunu yarın alıcam şuan elimde herhangi bir macun yok ve işlemcinin üzerindede macun yok sanırım zaten birdahada hiç bir şekilde sökmem galiba tam oturmadı yada aliminyuma ısı vermiyor
  • Macun
  • quote:

Orijinalden alıntı: arcanbaris

macunu yarın alıcam şuan elimde herhangi bir macun yok ve işlemcinin üzerindede macun yok sanırım zaten birdahada hiç bir şekilde sökmem galiba tam oturmadı yada aliminyuma ısı vermiyor

macunsuz olmaz.
  • abi peki nedir bu macun yani bu macun ne işe yarar?
  • macun işlemci yüzeyinde oluşan ısıyı soğutucuya tabanından daha iyi ve sürekli şekilde aktarılmasını ısının emilmesini sağlar . belli zaman aralıklarında yenilenmesi önerilir . çünkü sürekli ısıya maruz kaldığı için yapısı bozuluyor .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tamamdır arkadaşlar macunu sürdüm buda size resim 14 dereceye kadar düştü eskiden boşta iken 50 dereceydi

İşlemci aşırı ısınma
  • 14 derece de biraz abartı olmuş sanki , balkonda mı çalışıyor yahu çok serin 14 derece bir de core temp programıyla bakıp söyler misiniz ?
  • hemen bakıyorum :D
  • yükledim :D

İşlemci aşırı ısınma
  • neyse maşallah diyelim , sıcaklıklar harika
  • 14 derecenin gerçek olmasına ihtimal vermiyorum .
    Cpu nun üzerinde çok çok özel bir soğutma sistemi varsa belki olabilir .
    Yada ortam derecesi 5-6 olan biryerde duruyordur :) ve boştadır .

Bilgisayarım boşta ve cpu sıvı soğutma ile soğutulmakta , gördüğüm en düşük derece 29-30 civarı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

14 derecenin gerçek olmasına ihtimal vermiyorum .

Bilgisayarım boşta ve cpu sıvı soğutma ile soğutulmakta , gördüğüm en düşük derece 29-30 civarı .

voltajınız çok yüksek olabilir . ben kışın default voltaj ile boşta 30 dereceleri görüyorum hem de 125W 45nm'lik x4965 ile . hem de standart altı hava soğutma ile
  • valla bende anlamadım 400W power supply var ama büyük ihtimal sistem boşta olduğundan kaynaklanıyordur macunsuz 50den aşağı düşmeyen işlemci macunlu 14 te bu nasıl bir iştir arkadaş crysis 2 açtım şimdi 35 derece maximum ultra ayarlarda dx 11 filan açık hep
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

14 derecenin gerçek olmasına ihtimal vermiyorum .

voltajınız çok yüksek olabilir . ben kışın default voltaj ile boşta 30 dereceleri görüyorum hem de 125W 45nm'lik x4965 ile . hem de standart altı hava soğutma ile

Önemli olan bostaki derece degil , zaten örnek olsun diye bu sekil yazdim .
    Sivi sogutmanin da asil verimliligi sistem bostayken degil , yük altinda ortaya cikar .

Önemli olan cpu nun ortam sicakligi altina sadece belirli kosullar altinda inebilecegidir .
    Hava yada normal sivi sogutmali sistemler ortam sicakliginin altina inemezler . Fizik kurallari dahilinde bu mümün degildir .
    Cpu nun ortam sicakligi ile ayni dereceyi göstermesi ancak sistem kapali iken olur herhalde .

Oradaki görünen 14 derece bozuk yada verileri tam okunamayan bir sensörden kaynaklanmaktadir . Bulldozerlerin cogunda ver bu nedense .
    Internette arastirirsaniz , arkadasin cektigi 14 derece verisini bircok sitede görebilirsiniz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tabi ben arkadaşın sıcaklığını da çok doğru bulmuyorum ancak sizin sıcaklık da bana göre yüksek . 800 rpm çalışan 9.2 cm fana sahip ocz vanquisher kullanıyorum 7 yıldan beri , 1.4 V 3.8 ghz ve boşta sizin değerlerden daha düşük o yüzden yüksek buldum , evde tshiirt ile ancak durabiliyorum gayet sıcak içerisi de
  • ama oyun oynarken en fazla 45e çıkıyor ya o benim için yeter
  • quote:

ama oyun oynarken en fazla 45e çıkıyor ya o benim için yeter

Hocam yaşadığın yerin iklim şartı nedir?Sen nasıl oluyoda 14 derece görebiliyosun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrtrkgvn

quote:

ama oyun oynarken en fazla 45e çıkıyor ya o benim için yeter

Hocam yaşadığın yerin iklim şartı nedir?Sen nasıl oluyoda 14 derece görebiliyosun?

bildiğin 14 valla izmirde yaşıyorum bide :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.