Şimdi Ara

İşlemci Isınması Oyunlarda Takılma Yapar Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyunlar 20-25 dk oynadıktan sonra 10 saniyede bir anlık takılmalar yapıyor. En son kontrol ettiğimde termal macun epey erimişti işlemci üzerindeki. Sizce bu yüzden mi oluyordur bu sorun?

• Derece kaç, işlemci ne ? soğutma ne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Derece kaç, işlemci ne ? soğutma ne ?

AMD Athlon X4 935 (Overclock yapılmadı.)

Stok soğutma var. Ekstra birşey yapılmadı.

Genellikle masaüstünde 50 derece civarı. Oyuniçi oyununa bağlı olarak genellikle 70 derecede çalışıyor.
  • Kontrolden sonra tam oturmamış olabilir mi takarken.

Masaüstü 50 derece çok geldi bana. Takılma ne zamandır var ?
  • quote:

Kontrolden sonra tam oturmamış olabilir mi takarken.

Birkaç gündür var. Özellikle kontrol ettim tam oturdu ama üstünde macun çok aşınmış neredeyse bitmiş. Bununla ilgisi olduğundan şüpheleniyorum.
  • Oyunu bilmiyorum ama oyundan çıktıktan sonra CPU'nun sıcaklığı tazeyken masaüstünde "lag" yapabiliyor.Teoride oyunuda olumsuz etkilemiş oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ecoute Cherie -- 6 Şubat 2013; 12:56:51 >
  • Termal macunu yeniden sur yenile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efsunger

quote:

Kontrolden sonra tam oturmamış olabilir mi takarken.

Birkaç gündür var. Özellikle kontrol ettim tam oturdu ama üstünde macun çok aşınmış neredeyse bitmiş. Bununla ilgisi olduğundan şüpheleniyorum.

O zaman macun yenilemekte yarar var.
  • Oyunlarda takılma olayı geçenlerde benim de başıma gelmişti. Sebebi neydi bilemiyorum ama benim kasa pek kaliteli değil ve çok toz topluyor.

Bilgisayarda genel olarak hız sorunu ya da donma yoktu. Sadece oyunlara tekliyordu. Ben de sorunun ekran kartında olduğunu düşündüm.

Kasayı açtım kartı söktüm ve slotu üfledim, eski kafa mantıkla :)

Bilgisayarı açtım oyuna girdim ve sorun düzeldi. Madem toz kaçtı neden tamamıyle kapanmadı, hata vermedi ya da mavi ekran ile yeniden başlatmadı bilemiyorum. Demek ki bir pine toz girdi :) Ya da sorun toz muydu o da meçhul. Zaten şu bileşenleri takıp sökmeden oldum olası anlamamışımdır.

RAM ve ekran kartını yerinden çıkarıp bir üflesen iyi olur

Ayrıca sende işlemciyle ilgili bir durum da var. Sorun macunda da olabilir.

• Az önce bilgisayarcıda macun sürdürdüm işlemciye şimdi test yapıyorum. Overdrive ile tam yük altında 56-57 derece gördüm 10 dakikalık bir denemede. Testi kapadığımda soğumanın tam hızla olduğuna şahit oldum ki önceden oyundan çıktığımda neyse orada kalırdı. Ortalama 15-20 derece kadar bir oynama yarattı termal macun. Şu an masasütünde bu yazıyı yazarken 40 derecede çalışıyor. Sanırım normal değerler bunlar.
  • quote:

Az önce bilgisayarcıda macun sürdürdüm işlemciye şimdi test yapıyorum. Overdrive ile tam yük altında 56-57 derece gördüm 10 dakikalık bir denemede. Testi kapadığımda soğumanın tam hızla olduğuna şahit oldum ki önceden oyundan çıktığımda neyse orada kalırdı. Ortalama 15-20 derece kadar bir oynama yarattı termal macun. Şu an masasütünde bu yazıyı yazarken 40 derecede çalışıyor. Sanırım normal değerler bunlar.

Arada bir de kasa + işlemci fanlarını bi göz atsaydın tozlanır çalışmaz, düşük rpm de çalışır falan bir de fan arttırmayı düşünebilirsin ya da fanları toptan çıkarıp duruma göre yenilerini almayı düşünebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ookami

quote:

Az önce bilgisayarcıda macun sürdürdüm işlemciye şimdi test yapıyorum. Overdrive ile tam yük altında 56-57 derece gördüm 10 dakikalık bir denemede. Testi kapadığımda soğumanın tam hızla olduğuna şahit oldum ki önceden oyundan çıktığımda neyse orada kalırdı. Ortalama 15-20 derece kadar bir oynama yarattı termal macun. Şu an masasütünde bu yazıyı yazarken 40 derecede çalışıyor. Sanırım normal değerler bunlar.

Arada bir de kasa + işlemci fanlarını bi göz atsaydın tozlanır çalışmaz, düşük rpm de çalışır falan bir de fan arttırmayı düşünebilirsin ya da fanları toptan çıkarıp duruma göre yenilerini almayı düşünebilirsin

Fanları hava kompresörü ile yeni temizlemiştim hocam. Onunla ilgili olduğunu sanmıyorum. Ve takılma sorunu halen devam ediyor anlayamadım gitti.

• İşlemcinin sıcaklığı hala çok yüksek, işlemci fanından kuşkulan derim artık.....bence ne olur ne olmaz ucuz 30-40 TL lik işlemci fanlarından alın değiştirin
  • quote:

İşlemcinin sıcaklığı hala çok yüksek, işlemci fanından kuşkulan derim artık.....bence ne olur ne olmaz ucuz 30-40 TL lik işlemci fanlarından alın değiştirin

Sizce normal değerler kaç olmalı yük altında ve boştayken? Bir de tavsiyenizi değerlendireceğim, haftasonu vatan a gitmeyi düşünüyorum fan alabilirim.
  • 50 boşta duruyorsa fena değil aslında ama yükte 70'i pek aşmasa iyi olur
  • quote:

50 boşta duruyorsa fena değil aslında ama yükte 70'i pek aşmasa iyi olur

Macun sürdürmeden önce masaüstü 50 civarı oyun 70+ idi. Macundan sonra masaüstü 40 civarı oyun 55 civarı oldu.
  • İyi günler ramları söküp kasaya takılan yerleri normal silgi ile silmeyi dene bende bayağı faydası olmuştu birde kasanın yan kapağı açık olarak test et ben kasan oyunlarda öyle bir çözüm buldum yan kapağı çıkarttığımda kasma yok oluyordu fazladan bış olab tüm yuvalara fan taktım zamanla yeni çıkan programlar kasmaya sebeb olup kasa yeniyken yeterli gelen fanları yetersiz yapabiliyor ayrıca ısınan parçaların performansı benim gözümle gördüğüm %50 değiştiriyor bir de oyunu açtıkdan sonra yavaşlıyor demişsin bu da ısı sorunu olduğunu gösterir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk1999

İyi günler ramları söküp kasaya takılan yerleri normal silgi ile silmeyi dene bende bayağı faydası olmuştu birde kasanın yan kapağı açık olarak test et ben kasan oyunlarda öyle bir çözüm buldum yan kapağı çıkarttığımda kasma yok oluyordu fazladan bış olab tüm yuvalara fan taktım zamanla yeni çıkan programlar kasmaya sebeb olup kasa yeniyken yeterli gelen fanları yetersiz yapabiliyor ayrıca ısınan parçaların performansı benim gözümle gördüğüm %50 değiştiriyor bir de oyunu açtıkdan sonra yavaşlıyor demişsin bu da ısı sorunu olduğunu gösterir

Anladım hocam. Sanırım baştan bir temizlik ve fan yenilemesi yapmam gerekiyor.

Aslında sadece Dead Space 3 oyununda bu sorunla karşılaşıyorum. Diğer oyunları da denemem lazım, belki oyunla ilgili bir sorundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjakrosto -- 6 Şubat 2013; 16:27:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.