Şimdi Ara

Fan değiştikten sonra fps düşmesi ve ısınma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Packard bell easynote en ts-11hr model dizüstü bilgisayarım var ve fan bir süre sonra aşırı ses çıkarmaya başlamıştı ancak performans açısından bir problemim yoktu. Daha sonradan fanı değiştirmek için servise gittim ve fanı tamamen (bakır uçlar ile beraber) değiştirmeleri gerektiğini söylediler. Ayrıca bilgisayarı kapat veya yeniden başlata tıkladığımda bilgisayar mavi ekran veriyordu bu durumu format atarak çözdüm ve fanıda değiştirdim ancak oynadığım oyunda (league of legends) tüm özellikler en düşüğe ayarlı iken ve nvidia denetim masası ayarlarıda en düşüğe optimize edilmişken fps 15-20 civarına düşüyor. Bilgisayarımı yaptırmadan önce herhangi bir fps sorunu yaşamamıştım. Dizüstü bilgisayarımın altında harici fanda bulunmakta ancak hissedilir bir şekilde ısınma mevcut. speedfan 4.51 i indirdim ve bilgisayar boşta iken; gpu: 48C, HD0: 40C core0: 56C Core1: 52C göstermektedir. Oyun içi sıcaklık 74-77 derece arasıdır. Bilgisayarda yalnızca chrome kullanılıyorken bellek 1,33 kullanılıyor ve cpu kullanımı % 11-12 civarında.
    Bilgisayar özelliklerim:
    GPU: GeForce GT 540M
    CPU: İntel core i5-2450m cpu 2.50 ghz
    bellek 4,00 gb ram (3,86 gb kullanılabilir durumda)
    Az önce bilgisayar tamiri için bir yere uğradım ve sorunu aynı bu şekilde anlattım termal macundan olduğunu düşünüyorum ve bakmam gerekiyor dedi. Benimde kafama takılan termal macun ve fan yeni değişti (2 hafta kadar), format yeni atıldı. Termal macunun kalitesine bağlı olarak değişebileceği söyleniyor ancak fps düşüşüne bu denli etki eder mi?
    Daha önce bu gibi sorun ile karşılaşan varsa eğer yada bilgisi olan kişiler yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opeth1143 -- 19 Haziran 2016; 18:53:45 >

• bence termal macun iyi sürülmediyse ya da etkisiz bir macun sürüldüyse böyle problemlere yol açabilir. işlemciniz macun kötü olunca ısıyı iyi iletmez ve aşırı ısınarak kasmalar yaşar

şüphelerim arasında yeni taktıkları fanın da dandik olabileceği var. yani macun sağlamsa sıkıntı yoksa fan eskisinden küçük veya soğutma gücü daha az bir model ile değiştirilmiş olabilir

sonuç olarak başka bilgisayarcıya sormuşsunuz ya oraya bir göstermekte fayda var sökülmeden anlaşılmaz
  • Fanın çalıştığına veya bakır bloğun işlemciye temas ettiğinden eminmisiniz ? O bilgisayarın düşük ayarlarda sabit 60 fps verebilmesi lazım.Sıkıntı sıcaklık kaynaklı mavi ekran falan verdiğine göre.Lol nedir abi oyundan bile saymam sistemi yormayan bi oyun yani.Benim dandik sistem bile highda sabit 60 veriyor.
    Cpu:i3 4170
    Gpu:Hd6570
    Ram:16 gb (abartmışım yeni farkettim)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertcan. kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz gibi nasıl bir fan takıldığını merak ettiğimden başka bir bilgisayarcıya götüreceğim bakalım sorun neyden kaynaklı yakında öğrenirim.
  • Fanın çalıştığına eminim hava çıkışına elimi koyduğumda sıcak hava geçişini hissediyorum. Ancak bakır bloğun işlemciye teması için içini açamadığımdan bilgisayarcıya vermem gerek. Mavi ekran sorunu için ise zamanında işletim sisteminden kaynaklı imiş ve o durumdayken bile fps daha iyiydi :).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.