Şimdi Ara

İşlemci Aşırı Isınması ve Soğumaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

8 Gb 1600 mhz RAM

İntel i5 4670k 3.40 ghz İşlemci

Nvidia GTX 760 Direct UII 2GB ekran kartı

128 gb SSD 1 TB HDD

Bundan tam 2 sene öncesidne kurduğum bir sistem ilk 1 senesinde hiçbir sıkıntısı yoktu . Geçen yaz bir MMO oyuna kendimi kaptırdım 3 ay oynadıktan sonra bıraktım bi sure sonra tekrar basladıgımda gereksiz bir fps dususunun oldugunu fark ettim ve bilgisayarı kendı cabamla temızleyıp guzelce bir tozunu aldım bir değişiklik olmadı . Yinede bilgisayar kendini ıdame ettiriyordu taki The Witcher 3 ü yukleyıp oynamaya başlayana kadar . Oyunu ilk oynadıgım gun hıc bır fps sıkıntısı yoktu 45 50 cıvarı gezıyordu ama gelgörki 2. gun Fps 30 dan yukarı cıkmadı 25 leri dahı gordu bende ıslemci sıcaklıgına bır bakayım dedım ve ne goreyım ıslemcı sureklı 100 derece en ufak bır yuk bındırınce 100 derece oluyor ve 30 dk gıbı bır sure sonra en assaya 60 a dusuyor . Arık LoL de bile 200 fps gostermesıne ragmen takılmalar var hic bir yapamaz oldum bılen bırı varsa sorun nedır onerı verırmısınız .

• İşlemci fanını kontrol edin yerine tam oturmamış olabilirsiniz fanı tutun sağa sola itin 1cm hatta 1mm bile kıpırdamamsı gerekli. Eğer sapasağlam duruyorsa kasa açıkken fanın çalışma hızına bakın takılan bişi varmı fandan ses geliyormu eğer gelmiyorsa işlemcinizi sökün termalmacunu tamamen temizleyerek yenileyni ne az ne çok sıkın sadece 1 damla surmelisiniz taşmamalı. Fanı oturttuktan sonra tekrar deneyin.. İşlemci yükte 1 saat içinde 85 - 90 normaldir i5 işlemcilerin yanlış hatırlamıyosam max çalışma sıcaklığı 130 olması gerekiyor sitesinden modelini girerek bakabilirsiniz bu şu demek bu sıcaklığa kadar performansından bişi kaybetmeden devam edebilir. Bu nedenle diğer bileşenlerinize bakmanızda ve incelemenizde fayda var..

Kolay Gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.