Şimdi Ara

İşlemci Çekirdeği ve Anakart Isısı İle İlgili Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar beyler. Ben dün işlemci fanını temizlemek için söktüm. Temizledim ve tekrar taktım. Bu işlemi yapmadan önce oyunlarda fps değerini neredeyse iki kat alıyordum. örneğin CSGO'da aynı ayarlarda 100-160 arası fps değeri alırken bu işlemden sonra CSGO'da aynı ayarlarda FPS 55-100 arasında değişiyor. Diğer bütün oyunlarda da aynı sorun geçerli.Oyunda az daha zaman geçtiğinde ise fps acayip düşüyor ve 10 ile 30 arasında seyrediyor. AİDA64 programını kurup sıcaklıkları kontrol ettiğimde işlemci sıcaklığım gayet normal bir şekilde 30-35 derece arasında seyrediyor(hem oyunda hem boşta) ama çekirdek ısılarım ve anakart ısım çok yüksek. Anakartım boştayken 50 derece oyundayken bu değer 75-80 dereceye çıkıyor. Ve çekirdek ısılarım oyunda 100-105 derecede seyrediyor. Bunun sebebini bilen var mı? Araştırdım ve belki termal macun sürmediğimdendir dedim fakat işlemci sıcaklığım gayet normal ama işlemci çekirdeği ısılarım ve anakart ısım acayip derecede fazla. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
    İyi Forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet736 -- 2 Şubat 2017; 22:37:9 >

• termal macun , fan ayaklarının tam oturmaması gibi sebepler olabilir muhtemelen işlemci sıcaklığını yanlış ölçüyor çekirdek ve anakart sıcaklğı gerçek ölçüm . çalıştırma o şekilde yakarsın işlemciyi fanı takrar sök termal macun kalıntılarını temizle tekrar yeni macun sür tak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.