forumdan coseturche isimli arkadas x2 5000 black olmayan islemcinin cekirdek ve cachesini acti dedigin gibi deneb olmasi gerekiyor bunu gordum ama PURE CrossFireX 790GX model anakartin cekidek actigini gormedim.acc ozelligi vardir ama cekirdek acmak icin uygun bios da gerekiyor bu yuzden acilmiyordur olmuyorsa zorlama.
açmadan daha güzel ugraşmayın stok kullanın derim ben
elinizdeki islemci am2 olup am3 anakartta calismaz pin sayisi ve ram kontrolcusu farkli ama am2+ anakartta kullanabilirsiniz elinizdeki sapphire gibi.bastan athlon sonra deneb olmasi icin acc fonksiyonunun calismasi lazim ve biosun uygun olmasi lazim.uygun bios cikarmamis sapphire cunku amd ile oyle anlasmis bizim anakartlarimiz acmayacak cekirdek demis.
açılması kesin olmayan çekirdekler için para harcamaya değmez zaten açıldığı zaman da stabil kullanım zor bakmadım ama sanırım senin işlemci en fazla 85w falan tüketiyordur çekirdekler açılınca 140 lara bile çıkabilir anakartta bunu desteklermi desteklemezmi değmez stok kullan kafan rahat olsun :D
real 500w psum var,
anakartımda Acc var, orada 4 çekirdek gözüküyor auto, fln yaptıyorum kayıt edip çıkıyorum, ama çekirdekler açılmıyor anlamadım gitti, acaba voltajimi yükseltmek gerek yetmiyormu ?.
dediklerimi dinlemezsen islemciyi eline alirsin o zaman anlarsin neymis..
gigabyte anakartlarda çekirdek açma performansı pek iyi değil asus bir anakart bulursanız onunla deneyin
anakartım saphire, ve bol bol anakartım olsaydı o dedğini yapardım
pc-AM2RS790G bu anakarta amd phenom 2 x6 takılırmı, takılırsa şimdi almaya gitcem
hayir takilmiyor.790fxlere takiliyor, x6 biosu yok gxlerin.