Arkadaşlar merhabalar, 6 senedir kullandığım bilgisayarın işlemcisinin üzerindeki fan fabrika gibi gürültü yapıyor... Evdekiler bile rahatsız oluyor... Son 3 senedir falan durum böyle, bıktım artık...
İşlemci fanının soketini çıkarttım ve oh be dedim ama bir süre sonra tabi ısındığından mıdır bilgisayar kendini kapattı falan...
1-) Yapabileceğim ne var ? Bu işlemci fanının yenisi satılıyor mu acaba ölçü olarak falan nasıl anlarım ? Yeni bir fan taksam seste düzelme olur mu acaba ? Çünkü 3-4 sene önce böyle ses olmuyor diye hatırlıyorum ama...
2-)Ekran kartı fanının da soketini çıkardım, sizce yanma falan olur mu ? O da epey ses yapıyor işlemci gibi olmasa da.... Bunun da yenisi var mıdır ? Varsa yenisini alsam fayda eder mi ?
Selam kardeş sistemi alalı henüz 1 yıl olmadı ama aynı sorun bendede var tek çare stok fanlardan kurtulmak bende alıcam bitane yada su soğutmaya geçicem
KARDEŞ BU ARADA EKRAN KARTI FANINI SÖKTÜYSEN GERİ TAK SPEED FAN İNDİR EKRAN KARTI FAN HIZINI ORDAN AYARLAYABİLİRSİN BEN %30 DA ÇALIŞTIRIYORUM FAN YOKMUŞ GİBİ TABİ %100 YAPARSAN UÇAK GİBİ SES ÇIKARTIYOR :)
KARDEŞ BU İŞLEMCİ FANLARININ YAZILI OLANLARI VARYA BUNLARI HİÇ KULLANMADIM İŞ YAPARMI ONLAR İYİMİ ?
bnce ilk önce işlemcin ne 775 pin mi ona göre tavisye verelim ekran kartının modelini yazarsan bakarım 3 pinmi pwm mi 3 pin ise söküp yag tamlatır temizlersin olmassa almışken ekran kartı sogutucunuda deyiştririsin ama aldıktan snra bu sefer kasa fanların ve psu fanlarında ses yapcan kasa fanıda al psunun fanınıda deyiştir tabi bu işlerden anlıyosan sistemin laptop gibi çalışır o zaman
ses yapmayan modeller var onlardan alırsın 30 tl ye ekran kartı fanını takmanı öneririm ayrıca
quote:
Orijinalden alıntı: EFLORD
KARDEŞ BU ARADA EKRAN KARTI FANINI SÖKTÜYSEN GERİ TAK SPEED FAN İNDİR EKRAN KARTI FAN HIZINI ORDAN AYARLAYABİLİRSİN BEN %30 DA ÇALIŞTIRIYORUM FAN YOKMUŞ GİBİ TABİ %100 YAPARSAN UÇAK GİBİ SES ÇIKARTIYOR :)
Bir başka konuda arkadaş lga 775 fan demişti işlemci için ama... Bir de işlemcinin o metalini kaldırıp termal macununa bak demişti...
Ben bugün lga 775 fan bulamadım dışarıda... Zaten ekran kartı fanını da çıkardım artık, canı cehenneme yahu yetti !
O yazılımı atar mısın bana acaba ? Yoksa ekran kartının fanını takmadan kullanıyorum çalıştığı yere kadar...
Yalnız sen sistemi kuralı 1 yıl olmuş olmamış benimki gibi yüksek ses mi geliyor ? Elektrik süpürgesi gibi aynı... Eğer öyleyse tuhafmış valla... 1 sene nedir ki... Millet sözde 10 sene kullanıyor...
quote:
Orijinalden alıntı: emre_mod
bnce ilk önce işlemcin ne 775 pin mi ona göre tavisye verelim ekran kartının modelini yazarsan bakarım 3 pinmi pwm mi 3 pin ise söküp yag tamlatır temizlersin olmassa almışken ekran kartı sogutucunuda deyiştririsin ama aldıktan snra bu sefer kasa fanların ve psu fanlarında ses yapcan kasa fanıda al psunun fanınıda deyiştir tabi bu işlerden anlıyosan sistemin laptop gibi çalışır o zaman
Bir başka konuda arkadaş lga 775 demişti işlemci fanı için... Yalnız ben pek anlamıyorum ve uğraşmak da istemiyorum...
Yeni bir fan alayım ama o da ses yaparsa boşa almak istemiyorum yani... :(
Ekran kartının fanını da tamamen çıkardım bu arada yanmaz umarım...
quote:
ses yapmayan modeller var onlardan alırsın 30 tl ye ekran kartı fanını takmanı öneririm ayrıca
O programı deneyeyim ama eğer sese devam ederse ekran kartınınkini kesinlikle takmadan devam edeceğim...
Ben yeni fan alırım o da ses yapar mı diye düşünüyorum açıkçası...
yok yeni çıkan fanalr ses yapmıyor bir arkadaşa aldık ses yoktu ama onun aldığı 150 tl lik bi malzemeydi
quote:
Orijinalden alıntı: jovanovic
quote:
Bir başka konuda arkadaş lga 775 demişti işlemci fanı için... Yalnız ben pek anlamıyorum ve uğraşmak da istemiyorum...
performans istiyosan kaliteli bir ekran kartı sogutucusu alman gerek belki fansız bişi olmaz ama çok ısnır ekran kartına zarar performas kaybı
quote:
quote:
quote:
performans istiyosan kaliteli bir ekran kartı sogutucusu alman gerek belki fansız bişi olmaz ama çok ısnır ekran kartına zarar performas kaybı
Performansla da pek işim yok açıkçası, zaten oyun yok... Yalnızca internette geziyorum, çok fazla sekme açıyorum o kadar...
Büyük ihtimal ekran kartına fansız bir şey olmaz diyorsanız öyle devam edeyim fansız...
Ama sanırım işlemciye bir lga 775 fan almam gerekecek ama 20 liralık fan da benim 6 yıllık intel fanı kadar ses yapacaksa anlamı yok...
Bu bilgisayardan fan hızı ayarlanıyor mu ?
quote:
yok yeni çıkan fanalr ses yapmıyor bir arkadaşa aldık ses yoktu ama onun aldığı 150 tl lik bi malzemeydi
Bilgisayarı uzun vadede düşünmediğimden harcama yapmak istemiyorum... 20 liraya maksimum 25 liraya halletmek isterim olayı...
Ama yeni alacağım dandik fan da şimdiki kadar ses yapacaksa anlamı yok... :(
yani yapıcaktır tabiki şimdiki fanı sök temizle demirini falan bi nevi ses azalması olacaktır
quote:
yani yapıcaktır tabiki şimdiki fanı sök temizle demirini falan bi nevi ses azalması olacaktır
Nasıl yani yeni fan da mı bunun kadar ses yapar ?
Bu arada ben 1 sene önce kasanın komple temizliğini, yağlamasını falan filan bir arkadaşla yaptım ama %10 ya fayda etti ya etmedi...
Denedim sesin %90'ı işlemci fanından geliyor...
senin kullandığın cpu fanından aşırı ses gelir kullandığım için biliyorum akasanın başka modeliyle değiştirip çözmüştüm sorunu 20-30 tl arası uygun fanlar var piyasada.
quote:
Orijinalden alıntı: Berkedogan
senin kullandığın cpu fanından aşırı ses gelir kullandığım için biliyorum akasanın başka modeliyle değiştirip çözmüştüm sorunu 20-30 tl arası uygun fanlar var piyasada.
Aynısını mı kullandınız acaba ? Intel... Bir de bendeki 6 senedir çalışıyor... Bu arada örnek bu olabilir mi ?
Başka tavsiyeler varsa link alabilir miyim ? En ucuz nereden alabilirsem, internet veya mağaza...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Berkedogan
Aynısını mı kullandınız acaba ? Intel... Bir de bendeki 6 senedir çalışıyor... Bu arada örnek bu olabilir mi ?
Başka tavsiyeler varsa link alabilir miyim ? En ucuz nereden alabilirsem, internet veya mağaza...
evet aynı soğutucuydu sizin yolladığınız linkteki soğutucuda güzel fazla para vermek istemiyorsanız onu alabilirsiniz ayrıca bu da var ama bilemem kalitesini.