mrb arkadaşlar dün cooler master hyper 212x işlemci soğutucusu aldım montajı yaptım çalıştırdığım gibi fanı %100 devirde dönmeye başladı speedfan ile düşürmeme rağmen pc yi yeniden başlatınca tekrar % 100 ile başlıyor çalışmaya ve çok gürültülü oluyor istediğim devirde işlemcinin sıcaklığına göre çalışmasını nerden ayarlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar
Anakartın biosuna girip orada hangi menü içinde yer alır bilmiyorum ama daha çok "hardware" yazan yere bir bak, orada Q-Fan, Smart Fan, Pwm vs. gibi özellikler yazar, bunlardan hangisi varsa (anakarta göre değişir) seçip ya da enable diyerek aktifleyeceksin, cpu cooler'da ki fan 4 pinli ise pwm özelliklidir ve ısıya göre devirini ayarlar.
o fanın üzerinde devir ayarı yokmu? diğer arkadaşın dediği gibi anakartın biosundan o seçeneklerle deviri ortalama bire ayarlaya bilirsin çok kısman dırumunda işlemcinin zarar göreceğini unutma
LEON-X
kullanıcısına yanıt
hocam tşk.. ediyorum buldum 2 tane özellik var sadece cpu smart fan hedefi diyor % 50 işaretledim birde cpu fan hızı var onuda en düşük % 12,5 diyor onu işaretledim yani cpu 50 dereceye kadar % 12,5 devirde döner cpu 50 dereceyi geçince kendi otomatik arttırır dimi hızı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme