p4 2,4 işlemci... sıcaklık 50 lerde.. ancak fan çok hızlı dönüyor. rahatsız etmye başladı... gerçi az olsa sıcaklık 70 lere çıkıyor ( adana)
4500 bile oldu... motor gibi
quote:
Orijinalden alıntı: Guest
4500 bile oldu... motor gibi
Yaz ayları işte.İdare edin prescott ile.Ama kaliteli bir fan alırsanız hem daha sessiz olacak, hem de daha iyi soğutacaktır.Kasada da birkaç tane fan bulundurup hava akımı yaratmalı.
quote:
Orijinalden alıntı: Castle Bravo
Yaz ayları işte.İdare edin prescott ile.Ama kaliteli bir fan alırsanız hem daha sessiz olacak, hem de daha iyi soğutacaktır.Kasada da birkaç tane fan bulundurup hava akımı yaratmalı.
Alıntıları Göster
fanlar hakkında bilgim yok. zaten powersupply ile işlemci dışında fan yok pcde...
yan kapakta olan fanlar, kapakla beraber mi satılır yoksa ayrı mı? ayrı ise ben onu kasaya nasıl monte edecem?
quote:
fanlar hakkında bilgim yok. zaten powersupply ile işlemci dışında fan yok pcde...
yan kapakta olan fanlar, kapakla beraber mi satılır yoksa ayrı mı? ayrı ise ben onu kasaya nasıl monte edecem?
Alıntıları Göster
bnde ara sıra 5800 rpm oluyor...
quote:
Orijinalden alıntı: maybera
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: maybera
müzik olmazsa dayanılacak gibi değil
quote:
quote:
Alıntıları Göster
oha bende normalde 2000 oyunda 2500 devir oluyo bide prescottlar çok ısınıyo diolar 3.2 lga775
quote:
Orijinalden alıntı: achfighter
oha bende normalde 2000 oyunda 2500 devir oluyo bide prescottlar çok ısınıyo diolar 3.2 lga775
Alıntıları Göster
prescott çok ısınır onu soğutmak için devrini arttırıyor olabilir..bence zalman gibi bir soğutucu ve yüksek cfm li fan alın düşük devirli..
quote:
Orijinalden alıntı: NOREMORSE
prescott çok ısınır onu soğutmak için devrini arttırıyor olabilir..bence zalman gibi bir soğutucu ve yüksek cfm li fan alın düşük devirli..
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: NOREMORSE
zalman gibi bir soğutucu demişsin baktım o da fan
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: NOREMORSE
zalman gibi bir soğutucu demişsin baktım o da fan
Alıntıları Göster
potasyum sen kasaya 1-2 tane fan tak. tek fan satılıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: LINEBACKER
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH
gürültü yapmazsa takacam
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH
gürültü yapmazsa takacam
Alıntıları Göster
poti sen git kasaya 12 cm lik iki fan bağla.bekir e sor o sana nasıl baglancagını gostersın.dıkkat et hdd nı yakmasın
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
poti sen git kasaya 12 cm lik iki fan bağla.bekir e sor o sana nasıl baglancagını gostersın.dıkkat et hdd nı yakmasın
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: CaVaLLioN
bekir ne anlar, daha 40 fırın ekmek yemesi lazım
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: CaVaLLioN
bekir ne anlar, daha 40 fırın ekmek yemesi lazım
Alıntıları Göster
tek fan takabilirsin satılıyo fakat fanlar yüksek hızda sessiz olamaz çünkü fanın yatağı rulmanlı yatak bu yüzden sürtünme mutlaka olacaktır ve ses mutlaka olur yalnız fanı mesela 12cm lik fan alıp 5v vererek dönüş hızını azalta bilirsin yada üzerinde hız pot u olan bir fan alırsan devrini ayarlıya bilirisin bu şekilde sessizleştirmek mümkün olur.
quote:
Orijinalden alıntı: bodyfx
tek fan takabilirsin satılıyo fakat fanlar yüksek hızda sessiz olamaz çünkü fanın yatağı rulmanlı yatak bu yüzden sürtünme mutlaka olacaktır ve ses mutlaka olur yalnız fanı mesela 12cm lik fan alıp 5v vererek dönüş hızını azalta bilirsin yada üzerinde hız pot u olan bir fan alırsan devrini ayarlıya bilirisin bu şekilde sessizleştirmek mümkün olur.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: bodyfx
anladım hoca, saol
@atoprak, ben de çok kafayı takıyom.bi rahat oturtturmuyor beni...
quote:
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: potasium
quote:
ondn 4+1 ses sistemi aldim
quote:
Orijinalden alıntı: maybera
quote:
Orjinalden alıntı: potasium
quote:
ondn 4+1 ses sistemi aldim
Alıntıları Göster
benim fan 5800 rpm ile dönüyor.E İzmir ancak böle soğutuyoz işlemciyi.Kışın oc ile Amd2500@2400 mhz de iken 45 derece görmeyen işlemci şimdi oc suz 47 derece.Load 50 oluyo.
quote:
Orijinalden alıntı: @Dayi
benim fan 5800 rpm ile dönüyor.E İzmir ancak böle soğutuyoz işlemciyi.Kışın oc ile Amd2500@2400 mhz de iken 45 derece görmeyen işlemci şimdi oc suz 47 derece.Load 50 oluyo.
Alıntıları Göster
bende C4 1.7 var.fan 3000 civarında ve sıcaklık 40C falan.yalnız oyun oynadığımda 56yı buluveriyo ve devam ettiğm sürecede sıcaklık artıyo.
yani arkdaş bırak hızlı dönsün yeterki soğutsun yoksa benim gibi yarımsaatte bir sağa çekip cpu soğutursun...
quote:
Orijinalden alıntı: @Dayi
Alıntıları Göster
benim fan temizlemeden önce 220 rpm civarlarında seyrediyodu ve çok ses çıkarıyordu,temizledim şu an 5700-5900 rpm arasında seyrediyo ve sesi de azaldı..