Şimdi Ara

İşlemci grafik gerektiren uygulamarda çok ısınıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HP g6 - 2209et diz üstü bilgisayar kullanıyorum ve bilgisayar 2013 çıkışlı. 2013 çıkışlı olduğunu söylememin sebebi hemen soğutucuya atmayın diye çünkü soğutucuda 2 farklı ısı iletim borusu bulunmakta birisi ekran kartı diyeride işlemciye gidiyor.

Benim sorunum işlemci grafik gerektiren uygulamarda anormal şekilde çalışmaya başlıyor. ve birden bire ısınıyor. bilgisayarın işlemcisi intel i7 3632QM ve grafik kartıda amd redeon hd 7670M

İşlemci kullanımı aldığım günden beri max %30 - %35 gördüm ve nedense ısı birden bire çok fazla artıyor ve fan çok fazla ses yapmaya başlıyor.

benim birkaç sorum olacak.
    1. - işlemcinin bukadar ısınması kendi kendina 2.2 den 3.2 ye hız aşırtması olabilirmi çünkü ben ses yaptığında baktığımda işlemci 2.9 - 2.7 arasında çalışıyor. eğer bundan kaynaklıysa bu özelliği kapatsam sorun düzelirmi?
    2. - olarak ekran kartı görünürde amd acaba sistemde hatamı var intelin grafik biriminimi kullanıyor bu denli ısınmasına neden oluyor.

şimdiden teşekkürler.

• Isınması normalde bu hplerde kronik bir ısınma sorunu var o açıdan kaç derece olduğunu ölçmeniz gerekir.
  • G6 Serisinde soğutma eksikliği var. Sağlam bir soğutucu ve düzenli temizlemek gerekli.
  • işlemci ısısını ölçüp yazıcam ama atıyorum ben dh de bir video izliyorum bu videoyu izlerken dahi işlemci kendini hız aşırtıyor. bunun olması normal mi bana hep ısınmasının sebebi kendi standartında çalışmadan sürekli hız aşırtmasından kaynaklı gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakorsan24

Merhaba;

HP g6 - 2209et diz üstü bilgisayar kullanıyorum ve bilgisayar 2013 çıkışlı. 2013 çıkışlı olduğunu söylememin sebebi hemen soğutucuya atmayın diye çünkü soğutucuda 2 farklı ısı iletim borusu bulunmakta birisi ekran kartı diyeride işlemciye gidiyor.

Benim sorunum işlemci grafik gerektiren uygulamarda anormal şekilde çalışmaya başlıyor. ve birden bire ısınıyor. bilgisayarın işlemcisi intel i7 3632QM ve grafik kartıda amd redeon hd 7670M

İşlemci kullanımı aldığım günden beri max %30 - %35 gördüm ve nedense ısı birden bire çok fazla artıyor ve fan çok fazla ses yapmaya başlıyor.

1. - işlemcinin bukadar ısınması kendi kendina 2.2 den 3.2 ye hız aşırtması olabilirmi çünkü ben ses yaptığında baktığımda işlemci 2.9 - 2.7 arasında çalışıyor. eğer bundan kaynaklıysa bu özelliği kapatsam sorun düzelirmi?
    2. - olarak ekran kartı görünürde amd acaba sistemde hatamı var intelin grafik biriminimi kullanıyor bu denli ısınmasına neden oluyor.

şimdiden teşekkürler.

hp g6 ların genelinde ısınma problemi var zaten sağlam bi taban soğutma alman lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: byhackermstf

quote:

Orijinalden alıntı: karakorsan24

Merhaba;

şimdiden teşekkürler.

hp g6 ların genelinde ısınma problemi var zaten sağlam bi taban soğutma alman lazım

önere bileceğiniz soğutucu varmı. ben biraz araştırdım ama laptopun altındaki havalandırma açıklıklarına geliyor. buradan içeri hava basmak sistemin daha fazla ısınmasına neden olur diye düşündüm bundan olayı cesaret edemedim. alttarafın tam ortasında ramler için havalandırma açıklığı var aynı şekilde hdd bağlantısı için olan yerde de havanandırma açıklığı var.

eğer mümkünse bana bir kaç tane soğutucu önerisinde bulununuz. yoksa ben bu pc ile kafayı yiyicem. :)

aldığım hiçbir makina süper sesiz olmadı hep gürültü hep gürültülü artık biraz sesizlik istiyorum :)

• garantiyi umursamıyorsanız altdaki delikleri büyütüp kaliteli bir dizüstü soğutucuyla kullanın
    birde termal macun belirli bir süre sonra özelli azalıyoryenilemek fan yollarını temizlemekde faydalı oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GPU KULLANIMI STABİL DEĞİL
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende hp kullanıcısıyım, hız aşırtıyor derken kaçlara çıkıyor ortalama internette gezinirken filan?
  • hız aşırtması normal masa üstünde hiç bişey yapmazken en düşük seviyede seyredecektir flash pc yi yoran bir yazılım bu nedenle speed step 2 kademe yada 3 tam hatırlamıyorum ama 2. 3. kademeye atması normal bunu biraz gidermek için flash video ustunde donanım hızlandırma yı kapata bilirsin ayarlardan görüntü biraz kalitesizleşir ama işlemci üstündeki yükü hafifletirsiniz. Bu arada laptobunuz performans laptobu ısınması gayet normal. Harici ekran kartı ısınmasa dahi verilen güç ile hız doğru orantılı artar haliyle verilen güç nekadar sa ısınmada okadar artacaktır.

Kolay Gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

bende hp kullanıcısıyım, hız aşırtıyor derken kaçlara çıkıyor ortalama internette gezinirken filan?
    işlemci standart olarak 2.20 GHz ancak benim işlemcim ya 1.17 GHz (pc boşta) çalışıyor yada 2.7 - 2.9 GHz de. işlemcinin sürekli standart hızından yüksek hızla çalışması bana anormal geldi.

XemreG cevap için teşekkürler

Peki bana önerebileceğiniz bir laptop soğutucusu varmı? açıkcası ben pek anlam veremedim birbirine benzer pekçok soğutucu var ancak fiyatları farkediyor. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim malum yaz ayındayız. kışın beni delirten makina yazın kendini kırdırtır :D
  • İsinma bisey mi benim ki alev alacak gibi oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci 2.19ghz ve %15 kullanılırken işlemci ısısı 95-98 derece arasında değişiyor. sizce bu normalmidir ? bu ısıyı nasıl düşürebilirim.
  • bilgisayar açıldıktan sonra hiç işlem yapmadım 10 dk kadar bekledim ve şuan işlemci 82 derece banamı çok geliyor yoksa işlemci çokmu ısınıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.