Şimdi Ara

İşlemci hangi sıcaklıkta YANAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • <font color='red'></font id='red'><b></b>selamlar
    Arkadaşlar bir işlemci kaç derece den sonra yanar.En fazla yanmadan kaç dereceyi gördünüz.Birde Amd mi yoksa intelmi daha fazla sıcaklığı gördü ve yanmadı.

• Yapay Zekanın Yanıtı

İşlemcin Kaç Derecede Yanar?

İşlemcinin yanma sıcaklığı, işlemcinin modeline ve soğutma sistemine bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, çoğu işlemci 100 Santigrat derece (212 Fahrenheit derece) veya daha yüksek sıcaklıklarda yanabilir.

İşlemci Sıcaklığı Kaç Olmalı?

İşlemci sıcaklığı, 50-80 Santigrat derece (122-176 Fahrenheit derece) arasında tutulmalıdır. İşlemci sıcaklığı bu aralığın dışına çıkarsa, performans sorunlarına, veri bozulmasına ve hatta işlemcinin yanmasına neden olabilir.

Laptop Kaç Derecede Kapanır?

Laptop'lar genellikle, işlemci sıcaklığı 95-105 Santigrat dereceye (203-221 Fahrenheit dereceye) ulaştığında otomatik olarak kapanır. Bu, işlemciyi aşırı ısınmadan korumak için tasarlanmış bir güvenlik özelliğidir.

İşlemcin Yanar mı?

Evet, işlemciler aşırı ısındıklarında yanabilir. Bu, özellikle uygun şekilde soğutulmamış yüksek güçlü işlemcilerde yaygındır. İşlemcinin yanması, kalıcı hasara ve hatta yangına neden olabilir.

CPU Kaç Derece Olmalı?

CPU sıcaklığı, 50-80 Santigrat derece (122-176 Fahrenheit derece) arasında tutulmalıdır. CPU sıcaklığı bu aralığın dışına çıkarsa, performans sorunlarına, veri bozulmasına ve hatta CPU'nun yanmasına neden olabilir.

İşlemci Kaç Derecede Yanar?

İşlemciler genellikle 100 Santigrat derece (212 Fahrenheit derece) veya daha yüksek sıcaklıklarda yanar. Ancak işlemcinin modeli ve soğutma sistemi, yanma sıcaklığını etkileyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ya arkadaşlar hiç işlemci yakan yokmu aranızda bi tahminde bulunun hiç olmazsa
  • AMD 99 dereceye kadar çıkıyor ve 99 dereceden sonra yanıyor.. (Resmi bilgidir) İnanmayan lar yada karşı çıkacak olanlar Türkiye AMD Genel Müdürlüğüne gidip bakabilirler..
  • valla ben 3 733 ü fansız 83 dereceye kadar çıktı ama takıldı kaldı intelin yanma olaslığı voltaj vermek dışında imkansız denecek kadar zor amd hakkında bilgim yok ama bende Magicdeath in söylediklerinden fazla bişey bilmiyorum test etmedim
  • entegreler 120 dereceye kadar sağlıklı hallerini koruyabiliyorlar..Ondan sonra yavaş yavaş kontaklar bozulmaya başılyor,daha sonra da mal mafiş..
  • Intel ve AMD için açıklanan max die sıcaklıkları:

AthlonXP: 90 Celcius (www.amd.com)
    Intel: 70 Celcius (?)
  • sonra mafiş???
    yoksa hafif hasar mı??

yok yani bir ara thunderbirdleri yakıyorlardı da ööle..370 derece felan..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten işlemci ne kadar zorlansada 90 dereceye bile gelmez eğer Anakart da koruma açık ise 70 dereceden sonra Restart atar makina..
  • Anakartlardaki o 3rd party koruma olayına artık pek sıcak bakmıyorum.

- Geç tepki veriyorlar.
    - Neredeyse tüm BIOS'larda ve updatelerinde default olarak kapalı geliyorlar.

Cafede cs clan maçı sırasında oturduğum makinanın fanı oyun esnasında durmuş (bir şekilde bozulmuş), alet direk crash etti 8KHA+ üzerinde. Restartta Post ekranında gördüğüm işlemci sıcaklığı 84 derece Celcius idi :) İşlemci Athlon XP 1800+'tı.
  • Bi keresinde fan oyun sırasında durmuş..Oyunda takılmalar başlayınca hemen baktım,benim celeron 800'ün sıcaklığı 80 küsür celcius..İnceden koku da geliyordu :) Fanı değiştirdim falan,hiçbir sorun olmadı..O olay olalı 6-7 ay oldu,cillop gibi çalışıyor..
  • Amd işlemcide fansız 85 göründü ama yanma olmadı.
    P4 işlemcide 98 göründü ancak bir slklık eseri göründü çünkü fan takamk unutuldu :=)
    Bios da böle yazıyordu sjadasda
  • Police ,

Athlon işlemcinin O sıcaklığa gelmesi AMD nin sorunu değil.

O, O işlemciyi o hale getiren sistemin sorunudur..

Neden bizdeki Athlon 1800+ lar yada 2000+ lar hiç ama hiç 70 dereceyi kurulduğundan itibaren görmedi ? ..

Kullanana göre değişir..Bazıları vardır 70 dereceyi bile görmemiştir sıcaklık olarak , bazıları vardır sistemini iyi kuramayan senin kullandığın o cafe makinası gibi olan 80 dereceye çıkar yada yanar..

Ayrıca BIOS daki Sıcaklık Restart seçeneği geç tepki vermiyor.70 dereceye ayarlı olan BIOS seçeneğinde 2-3 dereceye kadar kaymalar olur sensör de kontrol edilirken..

Ayrıca Default BIOS da kapalı gelmesi , seçeneğe bağlı bir olay olduğundan Disable dir..

Kullanıcı eğer istiyorsa Enable yapabilsin diye oraya seçeneği koymuşlar,Bazıları Disable kullanır bazıları da Enable yapar..İsteğe bağlı olduğu için default seçenek Disabledir..

Tekrarlıyorum , AMD nin resmi olarak tespit edilen yanma sıcaklığı 99 Derecedir.99 Dereceden sonra işlemci yanar..Tabii Normal durumlarda AMD işlemcilerinin 99 dereceyi bulması imkansızdır..

• AMD'nin resmi olarak açıkladığı 99 derece değildir. Modeline göre değişir ve bu Athlon XP'lerde 90 derecedir, 99 derece olan işlemciler farklıdır. Ufak ayrıntı ama olsun, maksat doğruyu telaffuz etmek.

Anakartın geç kapatması yada geç devreye girmesinden kastım 2-3 derece sıcaklık farkı değil, işlemci altından alınan sıcaklık ile çekirdek sıcaklığı arasında ani sıcaklık yükselmelerinde bariz biçimde 10-15 derece farklılıklar oluşur, Epox 8K3A serisine geçenler bunu iyi bilirler. Artı olarak, çalışan bir fanın birden durması yada birden ölmesi sık rastlanmamakla birlikte gayet olabilir bir hadisedir.

Bilgisayar kullanıcılarının yüzde kaçı BIOS'a girip ayarları değiştirebilecek donanım bilgisine sahip veya ingilizce seviyesinde o da apayrı bir forum konusu. Neden Disable geldiğinin mantıklı bir açıklaması yok, saçmalığın dikalası. "İyi" ve/veya stable olan şey enable gelir.

Sonuçta AMD işlemciler yanmaz dememek lazım. Yanabileceğini bilmek ve ona göre önlemini almak gerekli.

Ve son olarak fanın birdenbire ölmesinin sistemi kuranın hatası değil, ki o cafe makinasını kuran kişi donanım konularında oldukça bilgili ve tecrübeli bir kişidir :)

• Ben AMD Genel Müdürüyüm Romanya'da.Ve Şuan Resmi Girişler Sıcaklık Yanma derecesi için Ortalama işlemcilerde (Athlon-AthlonXP-Duron) 99 derecedir.Bunun yanlışı yok Police.Dediğim gibi Türkiye Genel Müdürlüğüne uğrayabilirsin..

Fan'ın birden durması İşlemcinin sorumluluğunda değildir.

Sen sadece Türkiye kısmını düşünüyorsun yada Kendi etrafındakilerini, Yurt dışındakiler bu derecede bilgiye çok fazlası ile sahipler.Anakart Üreticileri de Uluslar arası bir Dil seçimli BIOS yapmadıkları için dediğininde bir anlamı kalmaz.Nasıl yani ? İsteyen kullanmaz kardeşim sen bunu zorlayamazsın ki , Fabrika ayarı Disable geliyorsa bunu isteğe bırakmıştır "İyi" yada "Kötü" olsun diye bırakmamıştır.İstiyorsan yaparsın demektir o .

AMD işlemciler yanar tabii neden yanmasın her işlemcinin yandığı gibi ama 99 dereceden sonra yanar.Önlemini almak Kullanıcıya bağlıdır.

Heh Demekki O kadar tecrübeli değilmiş...

• bendeki xp1800+ sizinkilerin yanında donuyor be. sıcaklık 38 dereceye kadar düştü. huylanmaya başladım açıkçası ama süper çalışıyor doğrusu.
  • yani kısacası İntel mi AMD mi ödaha az sıcaklık seviyesine dayanıklıdır bunun resmi açıklamalı karşılaştırmalı tanımları yokmu
  • 2 işlemci Türü de aynı sayılır..

AMD Doğru sistem ile çalıştığında 50 dereceyi geçmez en fazla 60 .

Intel de Kendi fan ı ile geliyor o da 60 görür 40-50 ler de seyreder..
  • yani ikiside ayni tek fark fiyatı :-))
  • Fiyat/Performans
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Magicdeath</i>
    <br />Ben AMD Genel Müdürüyüm Romanya'da.Ve Şuan Resmi Girişler Sıcaklık Yanma derecesi için Ortalama işlemcilerde (Athlon-AthlonXP-Duron) 99 derecedir.Bunun yanlışı yok Police.Dediğim gibi Türkiye Genel Müdürlüğüne uğrayabilirsin..

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Ne olduğun benim için önemli değil, öğrenmene yol göstermekse hepimiz için önemli :)

http://www.amd.com/gb-uk/assets/content_type/DownloadableAssets/FAQ_eng_02_.pdf

heh

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.