Şimdi Ara

İşlemci Hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biosta görünüm bu şekilde gösterdiğim yeri auto yaptığımda alttaki resim görünüyor

İşlemci Hız sorunu

burada y (evet) seceneğini tıkladığmda işlemci tam performans çalısıyor ama ya hemen yada 2-3 dakika içerisinde kilitleniyor direk devam edersem alttaki resimdeki gibi işlemci hızı bir tanesi 2,53 görünüyor

İşlemci Hız sorunu

bu şekilde sistemde donma olmuyor fakat oyunlarda düşük sistem ayarlarında dahil kasmalar veya donmalar oluyor

Yardımlarınızı bekliyorum

Sistem: Windows 7 ultimate 32bit
    İşlemci: intel E8500 3,16
    Ekran kartı: Ati HD 7730
    Bellek :3GB
     İşlemci Hız sorunu İşlemci Hız sorunu İşlemci Hız sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebrail1907 -- 10 Mayıs 2014; 16:50:40 >

• Merhaba , elinizdeki anakart gigabyte 945gcm-s2l standart olarak 1066mhz fsb desteğine sahip fakat 1333 mhz fsbli (overclock yaparak) işlemcileri desteklemesi için bios güncellemesi çıkarılmış(Ellerindeki eski 945 çipsetleri satmak için pek çok üretici bu yola başvurdu)Bios versiyonunuzu kontrol edin eski ise güncelleyin çıkmış son biosunuz F8d buradan bulabilirsiniz http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-945gcm-s2l/download/ Eğer stabilite problemi yaşıyorsanız fsb overvoltage kısmında voltaj yükseltip deneyebilirsiniz yada daha güncel p31,p35,g33,p41,p45 çipsetli anakartlardan birine geçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquana -- 10 Mayıs 2014; 17:08:29 >

• öncelikle teşekkür ederim
    bios güncellemesini yaptım sanırım sizinde söylediğiniz gibi stabilite sorunu var
    ben söylediğniz sekişlde bir yükseltme yaptım 3 ünüde denedim yanlız sistem acılmadı :(

sizce eksik bişeymi var

İşlemci Hız sorunu

ve diğer iki resimdeki ayarlar

İşlemci Hız sorunu

İşlemci Hız sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebrail1907 -- 10 Mayıs 2014; 18:39:13 >

• Cpu ve dimm kısmında voltaj vermenize gerek yok onları ellemeyin,şimdi siz fsb kısmına +0,2 verin onun altında system memory multiplier var onu autoda bıraktığınız zaman altta memory frekansı yazıyor misal ilk resimde 667 şimdi siz fsbyi yükseltince autoda ise ramide otomatik yukseltecek raminiz yüksek frekanstan dolayı çalışmıyor olabilir bu yüzden system memory multiplier kısmında auto yerine farklı seçenekleri deneyin altta zaten memory frekans kısmında ramin hızını görürsünüz 667 civarı tutmaya çalışın hızı ve pci express frekansı var onuda 100 mhz yapın.
  • pci express frekansı 100 hz yaptıgımda sistem eskisi gibi tekrar açılıyor bir diğeri ise tekrar biosa girdiğimde auto olarak karsıma cıkıyor ama sistem yine donuyor :(
  • kardeşim birde asılk sorun şu sanırım işlemci çarpanı internette araştırdığıma göre açsıl çarpan

333x9,5

benimki ise

266x6,5

bunu nasıl düzeltebilirim

İşlemci Hız sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebrail1907 -- 10 Mayıs 2014; 23:33:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cebrail1907

kardeşim birde asılk sorun şu sanırım işlemci çarpanı internette araştırdığıma göre açsıl çarpan

333x9,5

benimki ise

266x6,5

bunu nasıl düzeltebilirim

İşlemci Hız sorunu

http://forum.donanimhaber.com/m_91498222/f_//tm.htm#91498222

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci frekansı problemi
    18 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.