Şimdi Ara

işlemci hızı neden düşer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işlemci hızı düşük kasma oluyor nasıl düzeltebilirim.
    p4 3,06
    945gcm s2l
    hd4670 1gb
    3gb 533 mhz ddr2 sistem

• Daha önce herhangi bir sebepten çakılıp güvenlik sebebiyle değerleri geri çekmiş olabilir. Biosa girerek varsayılan ayarlara döndükten sonra kontrol ediniz.
  • bios ayarlarını optimize ye alıyorum fakat yine aynı
    bide bu oc yapılmış hali. oc siz 0,85 ghz civarına düşüyor.
  • Intel'in bu kendi programıyla değil de CPU-Z ile kontrol ettiğinizde de mi bu hızda gösteriyor?
  • cpu ile kontrol edrken normal gösteriyor fakat bi oyun açıkken kasma olduğu zaman cpu z de düşüyor . işlemci hızı multipleri 14 e düşürüp yarısınında altına iniyor.

• http://www.gigabyte.com.tr/download/mb/bios/19515/ adresinden son biosunu indirerek bios güncellemesi yapınız.

Sebebi, ya bios üzerinden ya windows üzerinde kurduğunuz bir programdan ya da anakart üstündeki bir jumper ayarından dolayı otomatik olarak hızını düşürüyor olması olabilir.

Yukarıdaki sebeplerden birisi değilse anakart arızası gibi bir sebebi olabilir, bunu da servis çözer.
  • ilginize teşekkürler,
    bios güncel, windowsu yeni kurdum, ama jumper ayarı nedir? açıkçası bununla ilgili bişey billmiyorum. ben kontrol edebilirmiyim servismi bakmalı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim. Buradan bir-iki fikir daha almadan hareket etmeyin, benim aklıma gelmeyen, belki aynı tecrübeyi yaşamış arkadaşlar olabilir.

Jumper ayarını bilgisayarın içine alışkın değilseniz sizin yapmanız doğru olmaz (böyle bir jumper ayarının olma ihtimali düşük zaten) Eski nesillerden bir MSI anakartta başıma gelmişti, işlemciye yakın bir yerde üç pinli bir ayar noktası vardı. Üstündeki jumper 1-2 konumundayken normal, 2-3 konumundayken hız kısıtlamalı olarak çalışırdı, çok küçük bir ihtimal de olsa böyle bir ayar vardır belki dedim.

Sorununuz yazılımsaldır umarım, servise gitmeye gerek kalmaz, bir süre daha yorum bekleyin.
  • Windows altında güç seçeneklerinde değişiklik yaptıysanız bu sorun oluşabilir.
    Aynı zamanda bios ayarlarınızı default olarak ayarlamanız gerekebilir.
  • Bunlari yaparken sicakliklarinizi kontrol ediyor musunuz? bence sıcaklık artıyor islemci kendini korumak altina carpan azaltiyor
  • benim cpu üstünde macun yok 95 dercelerde sıcaklık onun için yarıya düşermi mesela 3.2 ocde cpu afterburner ile oyunlarda 1700 mhzye düşüyor boşluklarda geri 3200e çıkıyor 20 30 dk çalıştıktan sonra mavi ekran verip kapatıyor ne yapmalıyım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.