Şimdi Ara

İşlemci hızının yük altında düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5 yıllık bir Monster Abra a5 v5.1.1 sahibiyim. Birgün bilgisayarımda oyun oynamaya çalıştığımda kasmayan oyunun feci şekilde kastığını gördüm.
    HWMonitör ile baktığımda işlemci ısınmasa bile yük altında hız kesiyor. Hiçbir yük yokken normal Mhz 3500~ görüyorum fakat herhangi bir işlem yapmak istediğim zaman 750 Mhz'lere kadar düşüyor. Isınma problemi yok gibi normal zamanlardaki hali ile aynı sıcaklık değerleri. Macunu değiştireli 6 ay olmadı. windows güç ayarlarında en düşük işlemci durumu %100'de hali hazırda.

İşlemci hızının yük altında düşmesi
    www.userbenchmark.com
    Please click the green button to continue. - UserBenchmark
    https://www.userbenchmark.com/page/captcha?dest=https%3A%2F%2Fwww.userbenchmark.com%2FUserRun%2F28556678

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkhoff -- 25 Mayıs 2020; 16:25:10 >

• notebook un adaptörü takılı iken denedinizmi?
  • güç modunu yüksek perfonmasa aldınızmı güç kablosu takılımı sürücü günlemeden sonra belki güç ayarları degişmiştir tek tek kontrol edin

yaba biliyorsanız manuel oc deneyin sistem sıckalıklarını kontrol edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoNx27

güç modunu yüksek perfonmasa aldınızmı güç kablosu takılımı sürücü günlemeden sonra belki güç ayarları degişmiştir tek tek kontrol edin

yaba biliyorsanız manuel oc deneyin sistem sıckalıklarını kontrol edin
    ThrottleStop programı ile bd prochot disable ettim bir nebze çözüldü fakat 0.79 ghz lere kadar düşüyor onu yapmazsam.

Yüksek performans modunda her zaman

@zeki1981 Bataryam olmadığı için adaptör takılı kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Birkhoff

ThrottleStop programı ile bd prochot disable ettim bir nebze çözüldü fakat 0.79 ghz lere kadar düşüyor onu yapmazsam.

Yüksek performans modunda her zaman

@zeki1981 Bataryam olmadığı için adaptör takılı kullanıyorum.
    batarya olmadigi icin adaptorde olan bir sorundan da olabilir.

ilk olarak hyperthreading aciksa biostan kapatip deneyebilir misiniz? duzelmezse turbo boostu da kapatip deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

batarya olmadigi icin adaptorde olan bir sorundan da olabilir.

ilk olarak hyperthreading aciksa biostan kapatip deneyebilir misiniz? duzelmezse turbo boostu da kapatip deneyin.

Alıntıları Göster
    Bahsettiğiniz özellikler sanırım kilitli biosda. Öyle bir seneçek mevcut değil. Daha doğrusu bios üzerinde saat ayarı, boot önceliği ve uefi ayarları haricinde başka birşey konulmamış.

Aynı özellikte batarya bulup test edeceğim. İnternette bir video buldum benzer sorun yaşayan birisine ait, adaptör ile çözmüş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.