Şimdi Ara

İşlemci ile ekran kartı uymuyor !!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben geçen gün gtx 960 2 gb ekran kartı aldım eski ekran kartım gtx 550 ti 1 gb tı sorunsuz kullanıyordum. işlemci olarak i5 2300 2.80ghz ve 8 gb ddr3 ram var.Ekran kartını bilgisayara takıp eski driverı silmeye çalıştım silindi dedi ama hala denetim masasında görünüyordu bende onun üzerine yeni driverı kurdum.Oyuna girince önceden kasmayan oyunlar bile dehşet biçimde kasmaya başladı oyunun sesleri bile kesik kesik geliyordu sesler bile kasıyordu bende format atıp driverları tekrardan kurdum ve yine aynı problem devam ediyor.Acaba işlemci darboğaz yapmış olabilir mi gtx 960 gibi güçlü bi ekran kartı benim i5 2300 2.80 ghz ye darboğaz yaptırdığını düşünüyorum ama bazı arkadaşlar yapmaz diyor.Eğer darboğaz yapmadıysa neden olabilir bu sorun? Eğer darboğaz yaptıysa da nasıl bir ekran kartı önerirsiniz ? GTX 760 alsam sizce aynı sorunu onda da yaparmı ?acil yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

• demrenx4 D kullanıcısına yanıt
    Darboğaz olmaması lazım.
    Driver üzerine driver kurulmaz.Yaşadığınız sorunlar normal.Bilgisayardaki sürücüleri gerekirse güvenli modda silin.Artıkları Display Driver Uninstaller ile silin.Temiz kurulum yapın. İşlemciniz 960'a sıkıntı çıkartamaz.Yeterki 1080p'de oyun oynayın.Çözünürlük 1080p öyle değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 17 Ağustos 2015; 22:49:14 >
  • İşlemcinin darboğaz yaptığını düşünmemin sebebi ise masaüstündeyken bile işlemci 65-70 derece sıcaklıkta ve oyuna girincede %90-100 cpu kullanımı oluyor.Format atmama rağmende sorun devam ediyor ekran kartını iade edip daha düşük bir model almayı düşünüyorum darboğaz yapmaması için ne önerirsiniz acil yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Driver üzerine driver kurulmaz.Yaşadığınız sorunlar normal.Bilgisayardaki sürücüleri gerekirse güvenli modda silin.Artıkları Display Driver Uninstaller ile silin.Temiz kurulum yapın. Çözünürlük 1080p öyle değil mi?

Bugün bilgisayara format attım ve tüm driverları yeniden kurdum sorun hala devam ettiği içinde aklıma darboğazdan başka bişey gelmedi yani.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: demrenx4

quote:

Driver üzerine driver kurulmaz.Yaşadığınız sorunlar normal.Bilgisayardaki sürücüleri gerekirse güvenli modda silin.Artıkları Display Driver Uninstaller ile silin.Temiz kurulum yapın. Çözünürlük 1080p öyle değil mi?

Bugün bilgisayara format attım ve tüm driverları yeniden kurdum sorun hala devam ettiği içinde aklıma darboğazdan başka bişey gelmedi yani.......

İşlemci gereğinden fazla ısınıyor.Macunu yenileyin sorun kalmaz.
  • çözünürlük en yüksekte 1920x1080 herhalde 1080p oluyor yani en yüksekte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

İşlemci gereğinden fazla ısınıyor.Macunu yenileyin sorun kalmaz.

Macunu yenilemeyi düşündüm kurumuştu ama eski ekran kartımda bu kadar ısınmıyordu işlemci özellikle oyunlarda gtx 960 ile hiç kasmaması lazımken neredeyse fps alamıyorum

İşlemciniz güçlü bir işlemci olmasına rağmen 960'ı besleyebilmek için kendini eskisinden daha fazla hırpalıyordur. Siz macunu yenileyin.Çözülmezse tekrar dönersiniz buraya.
  • quote:

İşlemciniz güçlü bir işlemci olmasına rağmen 960'ı besleyebilmek için kendini eskisinden daha fazla hırpalıyordur. Siz macunu yenileyin.Çözülmezse tekrar dönersiniz buraya.

Peki hocam teşekkürler deniycem sağol ilgilendiğin için ama bu kadar performans kaybının macundan olacağını düşünmedim hiç yani eğer fayda etmezse gtx 760 kullanırsam işlemci bu kadar hırpalanır mı ?
    gtx 960 ile 760 arasında kaydadeğer fark yoktur, sendeki sorun ya ısıdan yada sistem kaynaklı bir durumdur ve o kartın senin işlemcinle sıkıntı çıkartması imkansız gibi birşey, ısı sorununu aştığın taktirde sıkıntı dvm ederse anakart biosunu 0 lamayı denersin, E7500 işlemci ile gtx 960 kullanan komşum var, hiç bir oyunda olması gerekenden düşük fps almak dışında bir sıkıntısı yok diyebilirim ki bütün oyunları oynanabilir fps lerde yüksek kalite ve 1080p çözünürlükle oynayabiliyor, bazı cpu gücü isteyen oyunlarda küçük takılmalar yaşıyor ama sistemini değiştireceğinden bu durumu pek takmıyor ama dediğim gibi genel anlamda sendekine benzer bir sıkıntısı yok ki işlemcisi sendekinini yarısı gücünde bile değil, sorun belki anakart ile uyumda filan olabilir.
    Düzenleme:
    youtube tada 1-2 adet e7500 + gtx 960 videoları varmış, aratırsan i5 2300-2400-2500 + gtx 960 videolarıda bulursun, bu işlemciler arasında stok hızlarda zaten belirgin performans farkı olmaz.

https://www.youtube.com/watch?v=_F4OtPaiaOE
    https://www.youtube.com/watch?v=yYYXi4Aglds

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 17 Ağustos 2015; 23:33:32 >

• Fandaki tozlari temizle macunu yenile darbogaz olmamali 2300 guzel bir islemcidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İşlemcinin darboğaz yaptığını düşünmemin sebebi ise masaüstündeyken bile işlemci 65-70 derece sıcaklıkta ve oyuna girincede %90-100 cpu kullanımı oluyor.Format atmama rağmende sorun devam ediyor ekran kartını iade edip daha düşük bir model almayı düşünüyorum darboğaz yapmaması için ne önerirsiniz acil yardım

Bu dediğin sorunların darboğaz ile alakası yok. Darboğazda GPU kullanımı düşük olur, kartın verebileceğinden daha az FPS alırsın.

Sıcaklık sorununu çöz, BIOS update yap(anakartına göre riskli olabilir, iyi araştır). 960 az güç tükettiği için pek ihtimal vermiyorum ama güç kaynağı ile ilgili bir sıkıntı da olabilir sistemde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoNaR-X

gtx 960 ile 760 arasında kaydadeğer fark yoktur, sendeki sorun ya ısıdan yada sistem kaynaklı bir durumdur ve o kartın senin işlemcinle sıkıntı çıkartması imkansız gibi birşey, ısı sorununu aştığın taktirde sıkıntı dvm ederse anakart biosunu 0 lamayı denersin, E7500 işlemci ile gtx 960 kullanan komşum var, hiç bir oyunda olması gerekenden düşük fps almak dışında bir sıkıntısı yok diyebilirim ki bütün oyunları oynanabilir fps lerde yüksek kalite ve 1080p çözünürlükle oynayabiliyor, bazı cpu gücü isteyen oyunlarda küçük takılmalar yaşıyor ama sistemini değiştireceğinden bu durumu pek takmıyor ama dediğim gibi genel anlamda sendekine benzer bir sıkıntısı yok ki işlemcisi sendekinini yarısı gücünde bile değil, sorun belki anakart ile uyumda filan olabilir.
    Düzenleme:
    youtube tada 1-2 adet e7500 + gtx 960 videoları varmış, aratırsan i5 2300-2400-2500 + gtx 960 videolarıda bulursun, bu işlemciler arasında stok hızlarda zaten belirgin performans farkı olmaz.

https://www.youtube.com/watch?v=_F4OtPaiaOE
    https://www.youtube.com/watch?v=yYYXi4Aglds

sağol hocam sistemle alakalı bişey olabilir dediğin gibi benim işlemci oyunu açarken 80 dereceye çıkıp mavi ekran verdi bilgisayar ve kapandı sonra açıldı bişey olmadı ama sorunu bir türlü çözemedim.Anakart Asus H61M-E girişleri falan uyumlu yani ondan bi sorun yapabilir mi anakart birde zaten 650 watt corsair güç kaynağı aldım eski güç kaynağı yetmeyeceğinden dolayı yarın da aldığım yere götürecem işlemcinin termal macununu değiştiricem falan sorun nerden oldu hiçbir fikrim yok

• İşlemci ısısını da çözersen ve sorun devam ederse kartın arızalı olabilir
  • Ben konuyu detaylıca okumadan yazmışım ama yine yazıyorum intel işlemciler için bu stok fanla gayet normal heleki bu sıcak havalarda hayet normal ısılar.Şimdi işlemcinin macunu kurumuş olma ihtimali var ama bu durum senin durumunu çözmez.Kart oyunlarda belli yüke geliyorsa kartta sorun yoktur.Şimdi hangi oyunları oynuyorsun bilmiyorum ama i5 2300 ile bazı oyunlarda sorun yaşayabilirsin.i5 2400 işlemci r9 280x de bf4 multide darboğaz yapmakta i5 2400 karta yetişememktedir.Yani eğerki kart oyunlarda örnek veriyorum %70-99 arasında bir değerde yüke giriyorsa kartta sorun yoktur ama kart sürekli daha da düşük yüke giriyorsa kartta problemler olabilir.Tekrar diyorum işlemci macunu kurumuş olabilir ama 60-70 arası bu sıcak havalardaki ısı değerleri stok fan ile gayet normaldir.İyice oyunlarda test et mesela örnek oyunlar yazayım.

Tomb Radier
    Crysis 3
    Dying light
    Shadow of Mordor
    Battlefield 4 multi girme normal gir.
    The Witcher 3
    Far Cry 4

Bu oyunlardan hangileri varsa dene hiç birinde tam yüke girmez ise kart o zaman sorunu kartta ara.Mutlaka bize foto koy bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Ben konuyu detaylıca okumadan yazmışım ama yine yazıyorum intel işlemciler için bu stok fanla gayet normal heleki bu sıcak havalarda hayet normal ısılar.Şimdi işlemcinin macunu kurumuş olma ihtimali var ama bu durum senin durumunu çözmez.Kart oyunlarda belli yüke geliyorsa kartta sorun yoktur.Şimdi hangi oyunları oynuyorsun bilmiyorum ama i5 2300 ile bazı oyunlarda sorun yaşayabilirsin.i5 2400 işlemci r9 280x de bf4 multide darboğaz yapmakta i5 2400 karta yetişememktedir.Yani eğerki kart oyunlarda örnek veriyorum %70-99 arasında bir değerde yüke giriyorsa kartta sorun yoktur ama kart sürekli daha da düşük yüke giriyorsa kartta problemler olabilir.Tekrar diyorum işlemci macunu kurumuş olabilir ama 60-70 arası bu sıcak havalardaki ısı değerleri stok fan ile gayet normaldir.İyice oyunlarda test et mesela örnek oyunlar yazayım.

Tomb Radier
    Crysis 3
    Dying light
    Shadow of Mordor
    Battlefield 4 multi girme normal gir.
    The Witcher 3
    Far Cry 4

Bu oyunlardan hangileri varsa dene hiç birinde tam yüke girmez ise kart o zaman sorunu kartta ara.Mutlaka bize foto koy bakalım.

İşlemcinin macununa baktım kurumuştu ama eski ekran kartına göre işlemci daha çok ısınıyor ve cpu kulanımı daha fazla darboğaz mı yapmıştır sence batman arkham origins ce assassins creed 4 black flagde en yüksek ayarlarda fps alamadım neredeyse sesler bile doğru düzgün gelmiyor kedi kesik ve yavaş yavaş ses geliyor oyundan dehşet kasmalar oluyor darboğaz yapmışsa eğer nasıl bir ekran kartı almalıyım bu ara gpu kullanımı normal gibi bazen 50 60 bazen 99a çıkıyor oyunlarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Shadow of mordor varsa onu deneyin hocam sonra değerlere bakın bir de foto alın hangi ayarlarda oynattıysan oradan da foto alın bir bakayım.Bu fotolardan sonra sana net bir şey söyleyeceğim.
  • arkadaşlar sorun çözüldü şuan işlemcinin fanının üzerindeki falan tozları temizledim driver ı kurunca kasması azalmıştı zaten şuan watch dogs'u enyüksek çözünürlükte high ayarlarda oynuyorum ve 55-60 fps rahat alıyorum işlemcinin de termal macunu kurumuş neredeyse hiç kalmamış onu da değiştirecem yakın zamanda kasanın kapağını da açtım öyle oynuyorum ısınmasın diye.Oyunda shadow u ve anti aliasing ayarlarını düşürdüm öyle oynuyorum zaten ilk açtığımda işlemci 60 derecenin üstünde oluyordu bu sefer 40 derece falandı temizlemem işe yaradı herhalde ama watch dogs kasmadı yani inşallah diğer oyunlarda da aynı performansı alırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.