Şimdi Ara

İşlemci ısınma sorunu yüzünden kasayı parçalayacağım Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bilgisayarımda uzun süreden belli oluşan bir işlemci sorunum var ve çözümü bir türlü bulamadım bilgisayarım konfigasyonu şu şekilde
    intel i7cpu 950 3.07ghz (8cpus)
    asus P6T7 WS Supercomputer anakart
    8gb ram
    gforce gtx 470 ekran kartı ve
    windows 7 64 bit
    500psu güç kaynağı

bilgisayarda ağır bir program oyun vs ( ağır dediğim video ediy programı veya bir oyun) açtığımda işlemci fan ı inanılmaz bir derece bağırarak dönmeye başlıyor çünkü işlemci bölümü inanılmaz ısınıyor ankartta keza onun çevresi elimi kasanın dış kesmine koyuyorum resmen yanıyor alet, mesela oyunu açtığımda (ör civilization5) bir süre sonra ısıdan donuyor ekran veya video edit proramında (pinacle yada adobe premiere) ısıdan bolu dağına çıkar gibi çalışıyor ağırlaşıyor, bazen o akdar enteresan şeyler oluyor ki ısıdan herşey yavaşlıyor mesala mouse hareketleri falan,

termal macunu defalarca kontrol edip değiştirdim bir sürü macun denedim hiç bir fayda etmedi,
    harici fan taktım içeriyi soğutsun diye oda iş görmedi
    driver ların hep son versiyonlarını yükledim sürekli güncelledim oda fayda etmedi (anakart driver ları güncel değil sadece yenisi yok onun)
    ekran kartının fan ı çalıştırıyorum belki bir işe yarar diye otomatikten çıkarıp sürekli soğusun diye çalıştırıyorum oda fayda etmiyor
    ek bilgi: fan işlemcinin kendi intel fan ı

yorumlarınızda belki yardımı olur diyerek bir kaç resim koyuyorum bu pc de birşey çalışmazken olan sıcaklık tabi ısı değerleri sürekli değişiyor hiç sabit değil o an için böyle ısı

buda oyun açtığımda oluşan ısı

birde görev yöneticisinde neler çalışıyo onuda koyayım

durum bu şekilde ne yapmam gerekir lütfen yardım yorumlarınız benim için çok önemli çünkü bilgisayarı artık böyle giderse kullanmayacağım canımdan bezdim. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivefan -- 14 Şubat 2013; 7:00:37 >

• tamamda sen şimdi macunu yeniledim diyorsunda fanı düzgünce oturtttunmu fan taş gibi oturacak yerine + fanı tozlardan arındır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

tamamda sen şimdi macunu yeniledim diyorsunda fanı düzgünce oturtttunmu fan taş gibi oturacak yerine + fanı tozlardan arındır.
    Arkadasim ramlerin ne durumda? kac mhz de kullaniyorsun? stok fan ile mi kullaniyorsun? birde ekran kartini daha az guc ceken bir ufak kart ile denedin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

Arkadasim ramlerin ne durumda? kac mhz de kullaniyorsun? stok fan ile mi kullaniyorsun? birde ekran kartini daha az guc ceken bir ufak kart ile denedin mi?

Alıntıları Göster
    Garantisi var ise gönderin geri 100C işlemci sıcaklığımı olur.
    Stok fan kullanıyorsanız başka bir fan alıp denemenizi tavsiye edicem birde bios ayarlarını default yapın bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technical.assistance

Garantisi var ise gönderin geri 100C işlemci sıcaklığımı olur.
    Stok fan kullanıyorsanız başka bir fan alıp denemenizi tavsiye edicem birde bios ayarlarını default yapın bakalım.

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

Anakartınızın yanmaması için bilgisayarı kesinlikle çalıştırmayın,fanların köşelerinin oturduguna tam emin olun.Termal macunu sürdünüz peki taşırdınız mı ? Çünkü termal macun sürmek gerçekten zor bir iştir özellikle taşırmadan sürmek olarak.
    İşlemci soğutucusunun ve fanının sokete düzgün ve tam olarak oturduğundan emin olun, Genelde işlemcilerde çentikleri soketteki ilgili yuvalarına geçirdikten sonra mandalı çevirme yolu ile soğutucuyu soket üzerine sabitlersiniz.
    Bunun haricinde işlemci soğutucusu fanı miladını doldurmuş olabilir bunun için yeni bir işlemci soğutucusuna ihtiyaç duyabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: *DeviantART

Merhabalar,

Anakartınızın yanmaması için bilgisayarı kesinlikle çalıştırmayın,fanların köşelerinin oturduguna tam emin olun.Termal macunu sürdünüz peki taşırdınız mı ? Çünkü termal macun sürmek gerçekten zor bir iştir özellikle taşırmadan sürmek olarak.
    İşlemci soğutucusunun ve fanının sokete düzgün ve tam olarak oturduğundan emin olun, Genelde işlemcilerde çentikleri soketteki ilgili yuvalarına geçirdikten sonra mandalı çevirme yolu ile soğutucuyu soket üzerine sabitlersiniz.
    Bunun haricinde işlemci soğutucusu fanı miladını doldurmuş olabilir bunun için yeni bir işlemci soğutucusuna ihtiyaç duyabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Can_R6 : termal macun ile ilgili bir sorun olucağını sanmıyorum ben bir iki defa yaptım hatta benden daha iyi bir bilen dostumada yaptırmıştım düzgün bir şekilde ama olmadı, fan ı da iyi bir şekilde oturtuğuma eminim çentikleri falan tam takılı taş gibi içindeki tozları defalarca çektim tertemiz

exeter : kullandığım fan stok fan, ram leri kaç mhz de kullandığımı malesef bilmiyorum ekran kartını daha az güç çeken başka bir makinada deneme şansım olmadı

Technical.assistance : fan ım stok fan , dediğiniz gibi birde bios ayarlarını default yapıp deneyim

*DeviantART : dediğim gibi termal macun ve fan konusunda tekrar tekrar kontrol ettim galiba sorun başka bir yerde, anakartta işlemciyi tam oturtmak için bir mandal var zaten o iyice sabitliyor ordada bir sıkıntı yok sanırım, dediğiniz gibi birde fan mı alsam belki miladı dolmuştur bu anakarta en uygun neyse onu alsam düzelirmi?

• Stok fan okadar sicak tutmaz bence sansorlerde sorun olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivefan

Can_R6 : termal macun ile ilgili bir sorun olucağını sanmıyorum ben bir iki defa yaptım hatta benden daha iyi bir bilen dostumada yaptırmıştım düzgün bir şekilde ama olmadı, fan ı da iyi bir şekilde oturtuğuma eminim çentikleri falan tam takılı taş gibi içindeki tozları defalarca çektim tertemiz

exeter : kullandığım fan stok fan, ram leri kaç mhz de kullandığımı malesef bilmiyorum ekran kartını daha az güç çeken başka bir makinada deneme şansım olmadı

Technical.assistance : fan ım stok fan , dediğiniz gibi birde bios ayarlarını default yapıp deneyim

*DeviantART : dediğim gibi termal macun ve fan konusunda tekrar tekrar kontrol ettim galiba sorun başka bir yerde, anakartta işlemciyi tam oturtmak için bir mandal var zaten o iyice sabitliyor ordada bir sıkıntı yok sanırım, dediğiniz gibi birde fan mı alsam belki miladı dolmuştur bu anakarta en uygun neyse onu alsam düzelirmi?

Arkadasim cpu-z den ramlerin hizlarina bakabilirsin. ben daha az guc ceken bir ekran karti ile denemeni onerdim ekran kartini baska makinede dene demedim.
    zaten i7 ust seviye islemcileri stok fan ile kullanmak kotu olabiliyor. oncelikle daha iyi bir fan oneririm ama ram hizi onemli su durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

Arkadasim cpu-z den ramlerin hizlarina bakabilirsin. ben daha az guc ceken bir ekran karti ile denemeni onerdim ekran kartini baska makinede dene demedim.
    zaten i7 ust seviye islemcileri stok fan ile kullanmak kotu olabiliyor. oncelikle daha iyi bir fan oneririm ama ram hizi onemli su durumda.

seviyeler şu şekilde normalmidir sizce

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    dostum ilk olarak yeni bir fan alıp dene eğer yine böyle aşırı sıcaklık varsa işlemcide sıkıntı var demektir
    not: soğutucuyu iyi sabitleyin. hatta soğutucudan tutup kasayı kaldırabilecek kadar iyi olsun.

• quote:

quote:

quote:

i7 950 kullanıcısı biri olarak stok fanla boşta 92 derece,1080p filmde 110 derecelerde 2 sene kullanmışım ve bundan benim haberim olmamıştı,şimdi zalman cnps extreme 11 taktırdım dereceleri veriyorum:
    BilgiAlanı Değer
    Algılayıcı Özellikleri
    Algılayıcı Türü ITE IT8720F (ISA 290h)
    GPU Algılayıcı Türü Diode (ATI-Diode)
    Anakart Adı Foxconn Bloodrage / Flaming Blade Series
    Kasanın açıldığı tespit edildi Hayır

Sıcaklıklar
    Anakart 30 °C (86 °F)
    CPU 24 °C (75 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 33 °C (91 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 29 °C (84 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 32 °C (90 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 30 °C (86 °F)
    Kuzey Köprüsü 42 °C (108 °F)
    GPU diyot (DispIO) 34 °C (93 °F)
    GPU diyot (MemIO) 39 °C (102 °F)
    GPU diyot (gölgelendirici) 37 °C (99 °F)
    SAMSUNG HD103SI [ TRIAL VERSION ]

Soğutucu Fanlar
    CPU 1436 RPM
    Fan #5 2647 RPM
    Grafik İşlemci (GPU) 40%

Voltaj Değerleri
    CPU Çekirdek 0.992 V
    +3.3 V 3.360 V
    +5 V 5.027 V
    +12 V [ TRIAL VERSION ]
    +5 V Beklemede 5.080 V
    VBAT pil 3.088 V
    CPU VTT 1.168 V
    Kuzey Köprüsü Çekirdeği 1.120 V
    DIMM 1.616 V
    GPU Çekirdeği 1.000 V

EDİT: ve bu oc. yapılmış hali 3.9 ghz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dramer1 -- 16 Şubat 2013; 6:34:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dramer1

quote:

quote:

quote:

i7 950 kullanıcısı biri olarak stok fanla boşta 92 derece,1080p filmde 110 derecelerde 2 sene kullanmışım ve bundan benim haberim olmamıştı,şimdi zalman cnps extreme 11 taktırdım dereceleri veriyorum:
    BilgiAlanı Değer
    Algılayıcı Özellikleri
    Algılayıcı Türü ITE IT8720F (ISA 290h)
    GPU Algılayıcı Türü Diode (ATI-Diode)
    Anakart Adı Foxconn Bloodrage / Flaming Blade Series
    Kasanın açıldığı tespit edildi Hayır

Sıcaklıklar
    Anakart 30 °C (86 °F)
    CPU 24 °C (75 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 33 °C (91 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 29 °C (84 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 32 °C (90 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 30 °C (86 °F)
    Kuzey Köprüsü 42 °C (108 °F)
    GPU diyot (DispIO) 34 °C (93 °F)
    GPU diyot (MemIO) 39 °C (102 °F)
    GPU diyot (gölgelendirici) 37 °C (99 °F)
    SAMSUNG HD103SI [ TRIAL VERSION ]

Soğutucu Fanlar
    CPU 1436 RPM
    Fan #5 2647 RPM
    Grafik İşlemci (GPU) 40%

Voltaj Değerleri
    CPU Çekirdek 0.992 V
    +3.3 V 3.360 V
    +5 V 5.027 V
    +12 V [ TRIAL VERSION ]
    +5 V Beklemede 5.080 V
    VBAT pil 3.088 V
    CPU VTT 1.168 V
    Kuzey Köprüsü Çekirdeği 1.120 V
    DIMM 1.616 V
    GPU Çekirdeği 1.000 V

EDİT: ve bu oc. yapılmış hali 3.9 ghz

Alıntıları Göster
    i7 950 sıkıntılı bir işlemcidir soğutması sıkıştırmalı stok fanlarla olmuyor,dediğim soğutucuyu tavsiye edrim vidalı olması gerekli ve iyi bir termal macun kullan zalmanın içinden çıkıyor ama daha kalitelisileride var....

• quote:

i7 950 sıkıntılı bir işlemcidir soğutması sıkıştırmalı stok fanlarla olmuyor,dediğim soğutucuyu tavsiye edrim vidalı olması gerekli ve iyi bir termal macun kullan zalmanın içinden çıkıyor ama daha kalitelisileride var....

o zaman benim sıkıntım işlemci ile ilgili ve illa iyi bir soğutucu almam gerekiyor, peki bu benim anakarta uyumlu başka ne gibi alterbatif soğutucular vardır?
  • quote:

quote:

o zaman benim sıkıntım işlemci ile ilgili ve illa iyi bir soğutucu almam gerekiyor, peki bu benim anakarta uyumlu başka ne gibi alterbatif soğutucular vardır?

Alıntıları Göster
    bunu alsam çözüm olurmu Zalman CNPS20LQhttp://www.pclabs.com.tr/2012/07/09/zalman-cnps20lq-sogutucu-incelemesi/

• quote:

bunu alsam çözüm olurmu Zalman CNPS20LQhttp://www.pclabs.com.tr/2012/07/09/zalman-cnps20lq-sogutucu-incelemesi/

Alıntıları Göster
    Değerleri cok düşük gibi bende 3300 rpm civarında calısıyo ehem ksasa hem cpu fanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sterious -- 17 Şubat 2013; 18:21:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sterious

Değerleri cok düşük gibi bende 3300 rpm civarında calısıyo ehem ksasa hem cpu fanı

Alıntıları Göster
    dramer1 olayı özetlemiş. i7 gibi sağlam ısınan işlemcilerde fan önemli.
  • quote:

ben ona hiç dikkat etmiyordum uyardığın için teşekkür ederim
  • quote:

quote:

ben ona hiç dikkat etmiyordum uyardığın için teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Ne demek kolay gelsin

• quote:

Ne demek kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Selamlar herkese,

Yaklaşık 6 aydır kullandığım pc de son 1 haftadır ısınma problemi oluşmakta.

Özellikle yarım saat veya max 45 dk oyun oynadıktan sonra ( bad company 2 ) oyunundan çıkınca Asus AI suite programı VTTCPU 60 dereceye ulaştı diye uyarı veriyor, hatta bir keresinde oyundan attı ve birkere de oyun takıldı.

Oyun oynadığım sırada ortam sıcaklığı 27,5 derece civarındaydı ve yaklaşık 30 cm çapında vantilatörü de 50 cm uzaklıktan kasaya doğru yönlendirmiştim.

1 hafta öncesine kadar aynı sistemde, aynı ortamda ( kış ayları olduğu için ortam sıcaklıgı ortalama 20 derece, son ay ortalama 24 derece civarındaydı ve ekstra vantilatörde kullanmıyordum ) saatlerce oyunda oynasam da herhangi bir sıkıntı yoktu.

Sizce fotodakihttps://store.donanimhaber.com/6c/e4/74/6ce474dd884f7252ecd2ca833150dd26.JPG değerler sisteme zarar verirmi yoksa sadece sistem performansını düşürüp arada bir oyundan mı atar ? Teşekkürler...

SİSTEM DETAYI :

* ASUS SABERTOOTH Intel X79, 2011, DDR3, 1866 Mhz,SATA 3.0 USB 3.0
    * INTEL Core i7 3820,2011, 3.6GHz, 10MB
    * COOLERMASTER Hyper 212 EVO Islemci Fan
    * ZOTAC GTX670 GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11
    * CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit
    * WINDOWS 7 Home Premium 64 Bit
    * COOLER MASTER M620 Real Power
    * GIGABYTE POSEIDON Aluminyum Mid Tower
    * SAMSUNG S23B350H Monitor

• quote:

Orijinalden alıntı: firstmask

Selamlar herkese,

Yaklaşık 6 aydır kullandığım pc de son 1 haftadır ısınma problemi oluşmakta.

Özellikle yarım saat veya max 45 dk oyun oynadıktan sonra ( bad company 2 ) oyunundan çıkınca Asus AI suite programı VTTCPU 60 dereceye ulaştı diye uyarı veriyor, hatta bir keresinde oyundan attı ve birkere de oyun takıldı.

Oyun oynadığım sırada ortam sıcaklığı 27,5 derece civarındaydı ve yaklaşık 30 cm çapında vantilatörü de 50 cm uzaklıktan kasaya doğru yönlendirmiştim.

1 hafta öncesine kadar aynı sistemde, aynı ortamda ( kış ayları olduğu için ortam sıcaklıgı ortalama 20 derece, son ay ortalama 24 derece civarındaydı ve ekstra vantilatörde kullanmıyordum ) saatlerce oyunda oynasam da herhangi bir sıkıntı yoktu.

Sizce fotodakihttps://store.donanimhaber.com/6c/e4/74/6ce474dd884f7252ecd2ca833150dd26.JPG değerler sisteme zarar verirmi yoksa sadece sistem performansını düşürüp arada bir oyundan mı atar ? Teşekkürler...

SİSTEM DETAYI :

* ASUS SABERTOOTH Intel X79, 2011, DDR3, 1866 Mhz,SATA 3.0 USB 3.0
    * INTEL Core i7 3820,2011, 3.6GHz, 10MB
    * COOLERMASTER Hyper 212 EVO Islemci Fan
    * ZOTAC GTX670 GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11
    * CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit
    * WINDOWS 7 Home Premium 64 Bit
    * COOLER MASTER M620 Real Power
    * GIGABYTE POSEIDON Aluminyum Mid Tower
    * SAMSUNG S23B350H Monitor

Alıntıları Göster
    Arkadaşım bu yaz aylarında normal görüyo sıcaklık 60 ı geçerse sıkıntı yaratabilir . Max 99 civarında kendi kendine kapanıyo zaten bilgisayar fakat sıcaklık normal birde oynadıgın oyuna bağlı işlemcinin bu kadar sıcak olması termal macun tazelemende fayda var fakat kaliteli bir macun al o ne işe yarıyo falan dersen hiç ugrasma 3 5 liraya sürerler fakat her bilgisayarcıdaki termal macunda kalıtelı olmaya biliyo . Benimde genelde başıma gelen olay fakat masaüstüyse bilgisayarın tazelemnde fayda var termal macunu . Her yaz değiştiririm .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.