Şimdi Ara

İşlemci Isınması Performansı Etkiler mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aşağıdaki sisteme sahibim

Aerocool V2X Kasa
    Amd fx 8320 3.5 GHZ İşlemci (Overclocksuz)
    Sapphire nitro r9 380 2 gb Ekran kartı
    Kingston Hyperx 8 gb 1600 mhz ram
    Msi 970 gaming anakart
    Xigmatek tauro 80 plus 600 w psu
    WD 7200 RPM Harddisk

Arkadaşlar amd stok fanını kullanıyorum acayip ses çıkarıyor boşta bile. Dark souls 3 oynuyorum anlık kasılmalar anlık 2-3 fps e düşüp tekrar yükseliyor grafik yükseltmem alçaltmam farketmiyor genelde 78 80 arada 82 83 dereceleri aralarında gidiyor. Lol gibi düşük oyunu oynasam bile 75 derece oluyor. Lolde bile anlık fps droplanmaları oluyor. Ve bazen pc oyundayken donuyor düğmesinden kapamam gerekiyor. Hyper 212 evo almayı düşünüyorum bu sorun için. Sizce işlemci ısınmasından mı kaynaklı yoksa başka bir şey den midir ?

• Fani temizleyip macunu yenilesen yeter 65i gecmez stok sogutucusuyla 8320

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önceden güzelce bir temizletmiştim bilgisayarcıya oyunlarda yine böyleydi çok ısınıyor birde kasam çok küçük dar alanda kullanıyorum ondan ısınma olabilir mi
  • http://products.amd.com/en-us/search/CPU/AMD-FX-Series/AMD-FX-8-Core-Black-Edition/FX-8320/93

61.10° C den sonra performansın düşer gerçekten düşük bir rakam soğutucunun bayağı kaliteli olması lazım
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Araştırmalarıma göre hyper 212 evo en iyi soğutuculardanmış fx 8320 icin . Sizce almalı mıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poisoned Knife -- 7 Eylül 2016; 1:54:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

http://products.amd.com/en-us/search/CPU/AMD-FX-Series/AMD-FX-8-Core-Black-Edition/FX-8320/93

61.10° C den sonra performansın düşer gerçekten düşük bir rakam soğutucunun bayağı kaliteli olması lazım

Hayır o max temp. işlemci bu sıcaklığı aştıktan sonra performansı düşer anlamında değildir. Sadece bu sıcaklığın aşılmaması tavsiye edilir(yine de işlemciler 75'e kadar rahat rahat çıkabilir). İşlemci 50 derecede de olsa 70 derecede de olsa benchmark testlerinde aynı performansı verir.

• up
  • Yanlış olmasın ama etkilemeyebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poisoned Knife kullanıcısına yanıt
    Dostum işlemci 3.5 ghz hızında çalışırken eğer 65-70 dereceyi geçerse hız düşürüyor 1.4 ghz gibi bir hıza anlık olarak o yüzden 65 dereceye çok yaklaştırmaman gerek.

Ne yapmalıyım dersen ya cpu soğutucu alıcan yada ben bunu para vermeden nasıl hallederim dersen termal macunu güzelce yenileyip işlemcinin stabil çalıştığı bir en düşük voltajda çalıştıracaksın(undervolting).

Cpu soğutucu olarakta daha ucuz çözümler var istersen öneririz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 7 Eylül 2016; 5:43:01 >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler ama 65-70 dereceyi geçirmemek mümkün değil ne oyun oynasam 75 altına düşmüyo malesef soğutucu almayı düşünüyorum. Hyper 212 evo dışında güzel sessiz çalıştırıcak yükte en fazla 60 dereceyi görecek bir soğutucu varmı ? Bide ben kasa almayı düşünüyorum bu şuan kullandığım kasa çok küçük hatta içine sapphire r9 380 bile zor sığdı yan kapağı açık kullanıyorum kapatılmıyor . Sizce deep cool kendomen alsammı görünüşüde çok hoşuma gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poisoned Knife

Öncelikle teşekkürler ama 65-70 dereceyi geçirmemek mümkün değil ne oyun oynasam 75 altına düşmüyo malesef soğutucu almayı düşünüyorum. Hyper 212 evo dışında güzel sessiz çalıştırıcak yükte en fazla 60 dereceyi görecek bir soğutucu varmı ? Bide ben kasa almayı düşünüyorum bu şuan kullandığım kasa çok küçük hatta içine sapphire r9 380 bile zor sığdı yan kapağı açık kullanıyorum kapatılmıyor . Sizce deep cool kendomen alsammı görünüşüde çok hoşuma gitti

Hocam bütçe söyleyin neredeyse aynı sisteme sahibiz size güzel bir şeyler çıkartayım.
  • 150 civarina guzel bir sogutucu onerebilirseniz iyi olur hocam cok ses cikarmiyacak bi sogutucu olsa iyi olur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Poisoned Knife

150 civarina guzel bir sogutucu onerebilirseniz iyi olur hocam cok ses cikarmiyacak bi sogutucu olsa iyi olur :)

Pm attım

• ugurr999 kullanıcısına yanıt
    http://products.amd.com/en-us/search/CPU/AMD-Athlon™/AMD-Athlon™-X4/880K-with-Near-Silent-Thermal-Solution/138

72.40° C işlemciden işlemciye farklılık gösteriyor her işlemci 75e kadar rahat çalışmaz mesela bu gösterdiğim işlemci senin dediğin türden 75e kadar rahatça çalışır

http://ark.intel.com/products/52210/Intel-Core-i5-2500K-Processor-6M-Cache-up-to-3_70-GHz

2500k taş gibi işlemci neden mi? TCASE 72.6°C sıcaktada çalışabiliyor overclock daha stabil ve yüksek ancak yeni nesili o kadarda yüksek sıcaklıkta stabil çalışamıyor

http://ark.intel.com/products/88191/Intel-Core-i5-6600K-Processor-6M-Cache-up-to-3_90-GHz TCASE 64°C

• Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Ben bütün işlemcilerin max temp'ları aynıdır falan demedim. Neden gönderdiniz bu linkleri anlamadım. Max temp 63 derece de gösterse 70-75 derecede(işlemci ömrü ayrı konu) işlemciler herhangi bir performans düşüşü olmadan rahat rahat çalışır dedim(şimdiye kadar aksini hiç görmedim su soğutucuyla işlemci 12551 puan aldı stok fanla 11353 puan aldı gibi).Zaten üreticilerin stok soğutucularıyla yazın yük altında cpu'lar bu sıcaklıklara ulaşabiliyor.
    İkincisi ise overclock konusu. Bir mimarinin diğerinden neden daha iyi overclock olduğunu burada makale yazar gibi açıklayamam.Ama bu hiç bir şey bilmediğim anlamına gelmiyor tabi. Hele hele öyle max temp'a bakıp düz mantıkla ''bu 63 bu 68 evet 68 olan kesin daha iyi o.c. oluyordur'' gibi bir çıkarım yapmak da bence yanlış..İşin içinde malzeme kalitesi var,Nm var belki HT de etkilidir.. birbirine yakın M.T. değerleri olan iki mimariden biri iyi müthiş o.c. olurken(mesela 2600k-4770k) diğeri onun seviyesinde o.c. olmuyordu. Ha bize fikir vermez demiyorum ama direk düz mantıkla da zıplamamak lazım bilmem anlatabildim mi.

• ugurr999 kullanıcısına yanıt
    lehim yerine yeni nesillerde macun kullanımı buna bir etken belki 6600knın overclock potansiyeli düşük ancak normal halinin bile az overclock yapılmış 2500kyı geçtiğide kesin tabi 2500k zamanının iyisiydi ve o zamana görede yüksek overclock kapasitesi vardı diyebiliriz ısı değerleri önemli stok yada su soğutucu değilde 90derece bir işlemciyle 50derecede çalışan bir işlemcinin passmark geekbench cpu z tarzı programların skorlarına etki edeceğini düşünüyorum tabi bunu denemek için stok fandan daha ucuz bir soğutucu takıp işlemcinin 90derece olmasını sağlamak...

a6 6400k overclock yaptığımda cpu z skoru işlemci soğukken farklı sıcakken farklı değerler almıştım 100puan kadar gözle görülmeyecek kadar az ama işlemcide 90derecede değildi hani 75derece vs 50derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 8 Eylül 2016; 8:52:12 >
  • Silindi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togi1975 -- 8 Eylül 2016; 11:26:52 >
  • Arkadaşlar cs go oynuyordum maçın 40.dk sinde falan pc bi anda kapandı, ve ondan sonra ac syndicate girdim menüden oyuna girer girmez 1-2 sn yürüdükten sonra pc nin ekranı kırmızı oldu ve kendini yeniden başlattı. Netten araştırdığıma göre psu dan kaynaklı olabilirmiş bu psu'm 12v kanalından 432 w veriyor baya bi dandik değiştirmeyi düşünüyorum onuda. Isınmadanda olabilir dediler sizce neden kaynaklı olmuş olabilir
  • Poisoned Knife kullanıcısına yanıt
    psu markası ne Xigmatek galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 9 Eylül 2016; 12:02:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.