Şimdi Ara

İşlemci ısısı 90C....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Casper marka bir laptopum var. Yaklaşık 1 ay evvel GTA 4 oyununu kurdum. Oyunu ilk açtığımda akıcı bir şekilde oynuyorum fakat 3 dakika sonra acayip kasmaya başlıyor.

Önceleri oyundandır diye düşündüm ve 1070 patch ine kadar tüm patchleri yükledim. Bu markanın çok ısındığını duyduğum için ısınması pek fazla dikkatimi çekmemişti. Oyundandır deyip Far Cry 2 oynadım. Yardımcı bir programla işlemci ısısına baktım. Ve şok 90C'yi gösteriyor. Bundan 4 ay evvel fandan açılırken garip bir ses geldiğini hatırlıyorum. Şu anda fan sürekli çalışıyor.

Isı değerleri en son 42 ye kadar düşüyor. Bu normalmidir bilmiyorum ama soğutma fanı çalışmasa 90c'den sonra 42c'ye 6-7 dakikada düşmez diye düşünüyorum.

Bİlgisayarımın garantisi bitmedi acaba servisi çözebilirmi?

• Kardeşim bence garantiye yolla teknik bir sorun yazılımsal birşey değil eğer kasayı açarsan kapaktaki band yırtılır ve garantiden çıkar normal değil o ısı benim kötü amd athlon II x2 240 bile stok fanla 44 dereceyi hayatta geçmiyor ortamda acayip sıcak yani soba yani kardeşim prime programı ile teste yapıyorum 44 derece oluyor en fazla 1 saatte senin fanda veya işlemcide bir sorun var sen en iyisi teknik sevrise yolla kafan rahat olur
  • Laptopsa 90C çokta anormal değil. Ki boşta durunca 42'ye kadar düşüyormuş. Yine de temizletmekte yarar var bir de soğutucu alabilirsin.
  • Yardımın için teşekkür ederim. Kötülemek istemiyorum ama sadece adaptör için servisi 10 gün beklemiştim. Galiba katlanmam gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: majorosmajor

Laptopsa 90C çokta anormal değil. Ki boşta durunca 42'ye kadar düşüyormuş. Yine de temizletmekte yarar var bir de soğutucu alabilirsin.

Garanti kapsamında değiştirirlermi fanı acaba? Yoksa benimmi almam gerekli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: taiphun

quote:

Orijinalden alıntı: majorosmajor

Laptopsa 90C çokta anormal değil. Ki boşta durunca 42'ye kadar düşüyormuş. Yine de temizletmekte yarar var bir de soğutucu alabilirsin.

Garanti kapsamında değiştirirlermi fanı acaba? Yoksa benimmi almam gerekli?

yok kardeş senin alman gerekmez onlar değiştirirler ama güvende olmaz sevrislere hepsi nasıl işin içinden en ucuza kurtuluruz diye bakıyorlar kardeşim ama bence istemezler bence garantiye yolla uğraşma biraz beklersin ama onada katlanırsın artık
  • İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim...
  • Casper almakla en büyük hatayı yapmışsın diyebilirim sana kardeş.
    ARakdaşların da dediği gibi garantiye gönder bi temizlik yapacaklardır.
    Soğutma panelinin delikleri dolduysa hava akımı olmuyordur bu da aşırı ısınma yaptırır laptopa, birde 90 c civarında devamlı duruyorsa muhtemelen termal macunda kurumuştur zaten ısı iletimi iyice kaybolmuştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egesukru

Casper almakla en büyük hatayı yapmışsın diyebilirim sana kardeş.
    ARakdaşların da dediği gibi garantiye gönder bi temizlik yapacaklardır.
    Soğutma panelinin delikleri dolduysa hava akımı olmuyordur bu da aşırı ısınma yaptırır laptopa, birde 90 c civarında devamlı duruyorsa muhtemelen termal macunda kurumuştur zaten ısı iletimi iyice kaybolmuştur.

Normal zamanlarda 40-50 arasında sadece oyun oynarken 90ı görüyor
  • O zaman bir sıkıntı yok.
    Sistemin şişmiştir iyice gereksiz dosyalar programlar vs ile
    Clean Up
    Advanced System Care [ Derin Bakım ]
    Programları ile bir temizlik yapmanda fayda var.
    Ama her ne olursa olsun mutlaka termal macun özelliğini yitiriyor.
    Bir de bir nokta daha ekran kartının sıcaklığı...
    Oyun oynanan makinalarda ekran kartı soğutması iyi değilse işlemciden daha fazla ısınıyor. Buda kasmaya sebep olur.
    Oynadıgın sıcaklıklar yüksek çipler hasar görmeye başlıyabilir onun için bi temizlik yinede iyi gelir =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: egesukru

O zaman bir sıkıntı yok.
    Sistemin şişmiştir iyice gereksiz dosyalar programlar vs ile
    Clean Up
    Advanced System Care [ Derin Bakım ]
    Programları ile bir temizlik yapmanda fayda var.
    Ama her ne olursa olsun mutlaka termal macun özelliğini yitiriyor.
    Bir de bir nokta daha ekran kartının sıcaklığı...
    Oyun oynanan makinalarda ekran kartı soğutması iyi değilse işlemciden daha fazla ısınıyor. Buda kasmaya sebep olur.
    Oynadıgın sıcaklıklar yüksek çipler hasar görmeye başlıyabilir onun için bi temizlik yinede iyi gelir =)

Önerin için teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.