Şimdi Ara

İŞLEMCİ MACUNU SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk Termal Macun sürme deneyimim fiyaskoyla sonuçlandı.Fazla sürdüğüm macun işlemciden taşarak pin yuvalarına kadar girmiş.İşlemciyi çıkardım ve temizledim.Pin aralarında macun kalıntısı yok.Sıkıntı olan konu şudur ki Anakart üzerindeki İşlameci yatağında bulunan pin yuvalarından kenarda bulunan 4 adet pin soket yuvasına macun akmış.
    1-Temizlemelimiyim? Temizlemezsem (Saten temizlemek zor.İşlemci ayağının sökülmesi gerekiyor ve bu mümkünmüdür bilmiyorum) sıkıntı olurmu??
    2-Temizlemek istersem nasıl bir yöntem kullanmam gerekiyor?? İğne yada kürdan gibi bir aparatla olabilir görüntüsü var ama tabandaki yapıyı bilmediğimden sivri bir temizleme aparatı kullanırsam içeride bir yerlerde zarar görecek yerler varmı.????????
    Uzman arkadaşlar acil yardı lütfen...!!!

• Bir işi yapmadan önce neden araştırma yapmazsınız bilemiyorum. Bu genel bir sorun. Önce yapılacak işi daha önce yapmamış iseniz bir araştırın, yapılış videolarına bakın sonra yapın.

Olmuşa çare yok.
    Önce ulaşılabilecek alanlardakileri bir kürdan gibi ince birşey ile (metal kullanmayın bence) alabildiğiniz kadarını alın. Sonra yağsız kontak temizleyici sprey ile anakartı ters çevirip yani spreyi alttan havaya yukarı doğru sıkın ki kir ve kalıntılar yere aksın orada birikmesin. Sonra kuruması için biraz bekleyip tekrar kontrol edin temizlendiğine kanaat getirirseniz de saç kurutma makinesini soğuk olarak üfleyerek iyice kurumayan yer varsa kurutun (kontak sprey bir süre sonra kendiliğinden kurur).
    Aynı işlemi başka bulaşmış bir alan varsa orası için de yapabilirsiniz.
  • Termal macunu bu kadar etrafa bulaşacak şekilde sürdüyseniz işlemci pinlerine yönelik hiçbir hareket yapmamanızı öneririm. Pinler inanılmayacak derecede hassastır ve azıcık yamulmaları durumunda dahi bilgisayarın çalışmaması ya da arızalı çalışması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Nispeten kolay noktalara bulaşmış macunu kalıntı bırakmayan bir bezle silmek yeterli olacaktır. Elektronik bileşenlerin hiçbirine zarar vermemeye çalışın. MÜMKÜNSE BU KONULARDA BİLGİSİ OLAN BİRİLERİNDEN YARDIM İSTEYİN MUTLAKA!!! İşlemci pinlerinin arasına gelince, bu noktada statik elektriklenme yapmayan fırçaların kullanılması yerinde olur. Geçmiş olsun.
  • -Değerli Üstadlar,sanırım derdimi tam olarak anlatamadım.!!! İşlemci pinlerine bulaşmış macun yok.Evet.işlemcinin kenarlarından taştı ama işlemciyi temizledim.Pinlere bulama gibi bir durum söz konusu depil..Sıkıntı olan şudur ki;İŞLEMCİNİN KENARLARINDAN AKAN MACUN ANAKART ÜZERİNDEKİ İŞLEMCİ PİNLERİNİN GİRDİĞ�İ PİN YUVALARINDAN 3-4 TANESİNE SIZMIŞ..
    -SeYYaH-1 arkadaşın yazdığı gibi Contac Sprey yardımıyla çıkarmaya çalışacağım.İşlemciyi sıkarak Anakart üzerinde tutan plastik parça yerinden çıkarmı,gündüz gözüyle bakacağım.Yoksa deliklerin içine müdahale etme şansı yok gibi yada kürdan yardımıyla müdahale edilebilir.Ne kadar faydalı olur denicem..
    -Şunuda bilmek önem arzediyor; pin yuvalarındaki macunlar sıkıntı yaratırmı??Yaratırsa ne gibi sonuçları olur..?? Şayet sıkıntı olmaz ise pin yuvalarına hiç müdahale etmiyeyim..
    -Benim için en önemli bilgi son yazdığım olacaktır..

• Termal macun içerisinde silikon ve çoğu zamanda ısı iletkenliğini arttırmak için alüminyum tozu ilave edilir bu da iletken bir malzeme olduğundan kısadevreye neden olup anakart ve işlemciye zarar verir. Hatta o şekilde çalıştı ise zarar vermiş de olabilir.

Kullandığınız termal macunun iletkenlik katsayısına bağlı tamamen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKRAN KARTI TERMAL MACUNSUZ !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.