Şimdi Ara

İşlemci Pini kirilirsa ekrana görüntü gelmezmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Dün kasanin icini tamamen temizledim özellikle işlemci fanini ve ekran karti faninin altinda kalan kismini falan.Sonra taktim herseyi bip sesi gelmiyor ve ekran açılmıyor.Bildigim herseyi denedim,ramlerin yerlerini değiştim bios pilini tekrar taktim olmadi.En son islemciye baktim ve yanlis takmisim çünkü anakartta işlemci slotunda ok işareti yok!!ben işaret oldugunu sandigim yone takmisim ama yanlış takmışım bir pin kopmuş bir taneside eğilmiş.Bip sesinin gelmemesi ve ekrana gorüntü gelmemesinin sebebi bu olabilirmi sizdende bi yardim alamazsam son çare teknik servis.
    İslemcim Fx6300 Anakart Gigabyt 970a Ds3p

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu birazda hangi pinin kırıldığında bağlı biraz şans işi mesela benim eski P4 işlemcinin tek pini kırılmıştı ama sorunsuz çalışıyordu bir başka arkadaşımin p4 işlemcisinin pini kırıldı farklı bir pindi onunki açılmadı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kenardaki pin kirildi ve ortada bir pin yamulmuş.Eger bilgin varsa bip sesinin gelmemesi ve ekrana görüntü gelmemesinin sebebi nediryardimci olurmusun.işlemciden kaynaklimi?

• denemek lazm hocam açılabilirde açılmazda açılsada hata verebilir
  • Kırılan yerin resmini atar mısın, şematiğe bakmak gerek.
  • Resmini atamam ama 6300 un ok isareti olan kismindaki pinlerden biri koptu

• işlemciden kaynaklı. eğik pini uçlu kalemin ucuyla düzelt kırılan pini de ince lehim yapan bi elektronikçi vs rica et.

ama anakartta ok olmaması gibi bir durum söz konusu olamaz görememişsinizdir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnternetten modele bakabilirsiniz ok işareti yok anakartta..
    Ve arkadaslar bu sorunun tamamen işleciden kaynaliysa bana yeni bi işlemci lazim tabikide önerileriniz ne olur. 4300 alsam witcher 2 yi 7850 ve 16gb RAM ile oynayabilirmiyim orta ayarlarda.veya 8300 hanğisini önerirsiniz. 8300 serisi işlemciler arasindaki farklar nedir? 8300 8320 8350 için arada ne kadar bi artış olur 6300 ile?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superstar1921 -- 28 Ağustos 2016; 17:52:19 >
  • superstar1921 S kullanıcısına yanıt
    Ok işareti var olmasına var ama artık yapacak bir şey yok. Arkadaşların dediği gibi işlemcinin pinlerini düzeltip deneyebilirsin. Eğer bütçe varsa sisteminin bileşenleri iyi, bence 8300 serisine yönelebilirsin.

İşlemci Pini kirilirsa ekrana görüntü gelmezmi?
  • lerenturk kullanıcısına yanıt
    8300 serisi hakkinda performans açısından modeller arasinda nasıl bir fark var bilmiyorum.Siz hangisini önerirsiniz?8300 işlemcileri ile 6300 arasinda ne kadar farklılıklar var?Yardımcı olursanız sevinirim.

• Yamulan pini duzelt. Yamuk taktigin icin cok daha fazla yamuk pin vardir. Tek tek düzelt hepsini. Kuyumcu kırık pini yapabilir bi dene şansını

• KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Evet cok fazla yamuk var hatta şu an anakartta yuvaya oturmuyor işlemci tam olarak pinler girmiyor yuvaya tam olarak çok uğraştım ama yinede yapamadım yarından sonra halletmeye çalışıcam kuyumculara ve elektrikçilere gidicem ama pek bir umudum yok

• quote:

Orijinalden alıntı: superstar1921

Evet cok fazla yamuk var hatta şu an anakartta yuvaya oturmuyor işlemci tam olarak pinler girmiyor yuvaya tam olarak çok uğraştım ama yinede yapamadım yarından sonra halletmeye çalışıcam kuyumculara ve elektrikçilere gidicem ama pek bir umudum yok

İnce bir bıçak al işlemcinin arasına sokarak pinleri çok hafif ittir düzelt. Bi düz bi yandan düzelt ki tam dik dursun hepsi. Biraz uğraşcaksın yavaşça 2-3 saatini alır.
    İşlemciyi doğru bir biçimde anakartın üzerine koy ve çok az parmağınla dokun oturması lazım eğer oturmuyorsa tekrardan pinlere bak yamukları düzelt tekrardan koy. Oturana kadar böyle devam et. Oturunca kapağını kapat çalıştırmayı dene kırık pinle genelde çalışır işlemci
  • Bizim bi arkadaş x4 860kyı yere düşürmüştü rotring kalem ile düzeltti hala kullanıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • superstar1921 S kullanıcısına yanıt
    Sayın İlgili,

Sizleri mağdur görmek istemeyiz. Ürününüzün seri numarasıyla birlikte mesaj yoluyla bizimle iletişime geçerseniz sorununuzu gidermek isteriz.

Saygılarımızla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.