Şimdi Ara

İşlemci Seçme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartım Gtx 760.Şu anki işlemcim AMD Phenom II X4 850 ''maalesef'''.Ekran kartından tam performans alamıyorum.Bu yüzden yeni işlemci,termal macun,işlemci soğutucusu ve ona uygun anakart alıcam.
    İntel i5 4460 3.2 Ghz'mi
    İntel i3 6100 Skylake 3.3 Ghz'mi arkadaşlar HDMI kullanıyorum anakart vs de ona uygun seçerseniz mutlu olucam teşekkürler.

• 4460lı sistem alabiliyorsanız i5 6400lü de alabilirsiniz, bildiğim kadarıyla aynı fiyata geliyor.

i3 6100 iyi işlemci ama i5 alabiliyorken(bir önceki nesil bile olsa) i3den uzak dururdum.

Edit:Ayrıca macuna ve işlemci soğutucusuna gerek yok.Stok fan gayet yeterli geliyor.Şahsen kendin kullanıyorum i5 işlemci stok fanla.Pek gürültü yok ve işlemci fazlasıyla serin çalışıyor(temiz tuttuğunuz sürece).Tabi ki bir ekstra soğutucu kadar sessiz ve serin değil ama inanın boşa para harcamak olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 28 Mart 2016; 20:07:00 >
  • Şu anda benim Gtx760 ekran kartım var ve düzgün çalışmıyor Cs Go-Lol gibi oyunlarda 20-30-40 fps en baba alıyor.İşlemcim Phenom II X4 850 ve araştırdıklarıma göre şu an mevcut işlemcim ekran kartını alamıyor.İşlemciyi değiştirir isem düzeleceğine inanıyorum eğer böyleyse ekran kartı vs. almıyacağım için bütçeyi işlemcide biraz arttırabilirim ve bu arada İ5 6400 de sanırım 2.7 Ghz var Ghz ne işime yarar hızıma etki eder mi ne biliyim halk arasında konuşulur ya bana kalırsa pek sıkıntı yapmaz ama korkuyor insan emin olamadan o kadar para vermeye ?
  • cemoric kullanıcısına yanıt
    Hiç Bir Sorun Olmaz Pek takılmayın i5 6400 alın
  • Teşekkürler.Bu arada Gtx 760 ile 2009 oyunlarında dahil 30 fps almam normal değil değil mi? İşlemcide bir sorunum vardır ?undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemoric -- 29 Mart 2016; 0:20:21 >
  • Ve değiştirirsem bahsettiğimiz İ5 6400 alırsam bu sorun düzelir mi sizce?Birde benim şu anki ramler DDR3 ee tabi ben işlemci alınca anakart ta alıcam ve DDR4 olucak bu malzemeler.Ram ile bir sıkıntısı olur mu?Ram almam lazım mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemoric -- 28 Mart 2016; 23:35:16 >
  • Aynen böyle almayı planlıyorum.Stok fan iyimidir yoksa termal macun ve işlemci soğutucusu alayım mı ekstra
    Edit:Sabit diskim 500gb SSD var mı yok mu bilmiyorum ama ihtiyaç yok güç kaynağım var 4 yıllık falan değiştirmek gerekir mi ?
    -Zahmet olmazsa sorulara tek tek cevap verir misin aklımda çok takılan şey vardıda kusura bakmayın
    Sağolun...
    Bu mesaja eklenen görseller:

İşlemci Seçme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakart seçimi
    12 ay önce açıldı
    Anakart seçimi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Resimdeki 19 işlemcinin,diğeri ise ekran kartının sıcaklığı

Bu gün hava yağmurluydu,haliyle evde soğuktu,gelip bilgisayarı açtım ve 19 dereceyi gördüm.

Stok fan,soğutucunun üzerinde gelen macun var,

İşlemci %100 yükte bile 60 dereceyi görmüyor,

4.nesil nasıl bilmem ama bu işlemci çok çabuk ısınıp çok çabuk soğuyor,ısı değişimleri ekran kartına göre çok daha hızlı oluyor

Özet : Soğutucu almana gerek yok
    Bu mesaja eklenen görseller:

İşlemci Seçme

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerçekten iyiymiş o zaman sadece işlemci ve anakart alıcam ama merak ettiğim şeyler var yukarıda sordum onlara cevap yazabilir misin?
  • Bellek masrafı olur ama i5 alman o kadar da mühim değil bence.
    https://youtu.be/LZmb0y-3hQ4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSİ H110M PRO-VD de HDMİ-DVI özelliği yazmıyor ben HDMI-DVI şekilde kullanıyorum bir sıkıntı olur mu onu alsam daha ucuz ya :D Birazda MSİ anakartlarının gaming olması hoşuma gitmiyor değil
  • Dostum 4460 almıyacağım 6400 alıcağım onunda testlerine bakıcam şimdi sağol yinede
  • Güç kaynağı bu sistem ile çalışıyorsa yine çalışır gerek yok eğer skylake İşlemci alırsan bellekde alman gerekli anakarta takamazsın eski belleğini. Bu arada sorunu yanıtlamanı istediğin kişiyi işlem butonundan cevapla olarak seç diğer türlü göremez yazdığını.

https://youtu.be/YZywuIvaxd0

Anakartta ki çıkışları kullanmayacağın için önemli değil gerçi şuan birşey düşündüm yoksa sen 2009 oyununda bile kasıyor dediğin için ekran kartı yerine dahili grafik biriminden mi çıkış alıyorsun

• Sıkıntı yok o zaman intel i3 6100 güzel zaten LoL-CsGo tarzı oyunlar oynuyorum.Her şey için sağolun fakat bu anakartlardaki HDMI yazısı olmazssa kullanabilir miyim?HDMI kullanıcısıyım.Ama MSI H110M PRO-VD de yazmıyor ise ben bunu alsamda işe yaramazmı ? Açıklar mısınız
    Sağolun
  • Nasıl anlıyacağız dediğin şeyi :Dundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemoric -- 29 Mart 2016; 0:18:33 >
    Siz galiba görüntü girişini anakarta bağladınız. Hdmi kablosunun ekran kartında takılı olması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle zaten @MertcanDemirbilek

• Evga GTX 750Ti ile 4. Çekirdeği açılmış l3 önbelleği kapalı phenom 2 x4 kullanıyordum, 1080p çözünürlükte bf4'ü low ayardan yukarı alırsam fps drop yaşanıyordu. İşlemciyi fx6100 ile değiştirdim high ayarda oynamaya başladım. Siz gtx760 ile intel sisteme geçecekseniz çok daha iyi olacaktır. Yeni i5 işlemciler phenom modellerine göre daha fazla enerji tüketmiyor, yani güç kaynağınız şuanki sistemi sorunsuz çalıştırıyorsa yeni alacağınız anakartı, işlemciyi, rami de sorunsuz çalıştıracaktır diye düşünüyorum. Kesin bir şey söylemek için kaç watt olduğunu, üstündeki 12V etiketinden kaç Amper güç verdiğini söylemeniz gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.