Merhabalar, Anakartın ss :http://inlinethumb48.webshots.com/42735/2640346340102058329S600x600Q85.jpg İntel d915gav . . . Üzeirnde p4 3.0 işlemci var 2 gb ddr ram takılı. Sorunum şu işlemci sıcaklıgım herhangi bir uygulama açık olmasa dahi 60 dereceden aşşağıya düşmüyor. Bu işlemci fanını kontrol ettım macun da sürdüm. o/c fln yok.Acaba bu durumun bir çözümü varmıdır ? Yoksa bildiğiniz fiyatı fazla uçuk olmayan aparati ile birlikte 60 lira civarında olan bir işlemci fanı almayı düşünüyorum? Tavsiyeleriniz neler olabilir? 2. el bölümünde gördum ama kart ile alabileceğim için online lazım?
Arkadaşım bende p4 2.8 kullanıyordum özellikle yaz aylarında fan kendinden geçiyordu odada durulmuyordu ,sadece 15 liraya coolermaster bir fan aldım ve gerçekten büyük fark yarattı =) fanı değiştirmeni kesinlikle öneriyorum özellikle stok fan kullanıyor isen.
Bencede fanı değişerek sorununu cözebilirsin. Ve kasanın yan kapaklarını acık tutma.. Bilgin olsun*
yan kapaklar benım sureklı acık etkısı olurmu :s önerebileceğiniz fanlar varmıdır fazla sesi olmasında :]
Bence kapat bekleme bile yapma.. Aslında yani ne kadar marka söylesekde kimi yerde boş... bu sitede vardı sanırım öyle şeyler satılıyord.. Özelliklerine göre oku cebinede uygunsa al*
Düşük devirli bir fan tabi ki sesi azaltacaktir ama bu anakart + islemci ikilisinin 50 derecenin altinda calistigini hic goremedim. nedeni ise presscot cekirdeginin asiri isinma sorunu. bu durumda yapabileceginiz bir sey yok. daha serin sistem istiyorsaniz malesef ki sisteminizi yenilemeniz avantajınıza olacaktır.
intel işlemcilerin özellikle pentium modelleri için 60 derece olağan bir sıcaklık bu saaten sonra bu işlemci için masraf etmeniz dahi zaten değmez...
reset benzeri problemler yoksa kalsın derim...
70 dereceyi geçmedikten sonra problem çıkaracağını düşünmüyorum.içim rahat etsin diyorsan fan al.
suan işlemci 84C de dolasıyor böyle olmayacak.Stokfan ile çalısıyor.Yeni bir fan almak farz oldu : (
Şimdi fan var fan var. gidipte 20 ytl lik bir fan sanmiyorum ki sizin islemcinin sicakliginda cok buyuk bir fark olustursun... overclock yada iyi sogutma fanlarindan alirsaniz daha iyi cozumler elde edebilirsiniz.
Xilence Ice Breaker Serisi Intel Lga 775 Soğutucu 55 lira bayıcaz artık ne yapalım : )
Bu konuda acele davranmayın,''Overclock ve Soğutma'' bölümümüze konu açınız çok daha yararlı destek alacaksınızdır,fan satın alma konusunda...
Neyse birde orada deneyelim şansımızı
84 çok yüksek önümüzde yaz.kaliteli bir şeyler alman lazım
quote:
Orijinalden alıntı: m_v_p
Alması gerekirde arkadaşım bu işlemcinin günümüz itibari ile miyadı dolmuştur,50 lira fana vereceğine elindekini satıp 200 lira bütçe ile çok daha iyi bir anakart ve işlemci alabilir,boşu boşuna kullanamıyacağı soket yapısında fana fazla para vererek hata yapacaktır tabi kişinin kendi görüşüdür,karar ve son söz ona aittir...
quote:
Orijinalden alıntı: makedonn
quote:
Orijinalden alıntı: m_v_p
Alması gerekirde arkadaşım bu işlemcinin günümüz itibari ile miyadı dolmuştur,50 lira fana vereceğine elindekini satıp 200 lira bütçe ile çok daha iyi bir anakart ve işlemci alabilir,boşu boşuna kullanamıyacağı soket yapısında fana fazla para vererek hata yapacaktır tabi kişinin kendi görüşüdür,karar ve son söz ona aittir...
Beni şuanlık idare etse yeterli olur.Uzun süreli katlanılacak bir sistemde değil zaten kullanan bilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme