Şimdi Ara

İşlemci Soğtucusu Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar herkese. Umarım iyi ve sağlıklısınızdır. Bir süredir sistemin çok ısınıyor olmasından şikayetçiyim. Bu sorun için 2 bileşenden şüpheleniyorum ve ikisi de değişecek ancak öncelikli olarak işlemci soğutucusunu değiştirmeliyim diye düşünüyorum. Şu anda Cooler Master Hyper TX3 Evo kullanıyorum ve bilgisayar boşta iken işlemci 40 dereceyi görüyor. Kasam ise Cooler Master K350. Diğer bileşenlerim de aşağıdaki gibi. Ortalama bütçem 350-500₺ arasında. Hava veya sıvı fark etmez. Zaten bu fiyata pek sıvı soğutma olacağını düşünmüyorum. Aynı zamanda aynı bütçelerde psu suz kasa da arıyorum. Önerileriniz varsa onu da paylaşabilir misiniz ?

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

İşlemci : Intel i7 4790k
    Kasa : Cooler Master K350
    Anakart : MSI Z97 Gaming 5

• fuma 2 al geç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rasid03

fuma 2 al geç
    Selamlar. Mesaj için teşekkür ederim. Biraz baktım ama yanlış görmedim değil mi Scythe Fuma 2 çift fanlı 120mm soğutucu değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mugenn1422293

Selamlar. Mesaj için teşekkür ederim. Biraz baktım ama yanlış görmedim değil mi Scythe Fuma 2 çift fanlı 120mm soğutucu değil mi ?

Alıntıları Göster
    Evet hocam. Youtubeda birçok karşılaştırması var. Hem sessiz hem de noctua performansında bir soğutucu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rasid03

fuma 2 al geç
    Al gec demekle olmuyor iste hocam, arkadasin kasasi 148.5 mm'ye kadar CPU sogutucu destekliyor. alir gecer ama takamaz.

@mugenn1422293 > Onceliginiz kasayi yenilemek olmali bu yuzden. Butcenizin biraz uzerinde soyle bir model var dusunurseniz, ozellikleri bakimindan guzel duruyor ama kullanmadim, arastirmanizi oneririm.

Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark Guardian PRO 4x12cm Adreslenebilir RGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHGRPRO) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/dark-guardian-pro-4x12cm-fixed-rgb-led-fanli-full-cam-yan-ve-mesh-on-panel-usb-3-0-bilgisayar-kasasi-dkchgrpro.html

2. degistireceginiz parca icin de soyle bir incelemeyi izlemenizi oneririm;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 28 Mayıs 2020; 15:38:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Al gec demekle olmuyor iste hocam, arkadasin kasasi 148.5 mm'ye kadar CPU sogutucu destekliyor. alir gecer ama takamaz.

@mugenn1422293 > Onceliginiz kasayi yenilemek olmali bu yuzden. Butcenizin biraz uzerinde soyle bir model var dusunurseniz, ozellikleri bakimindan guzel duruyor ama kullanmadim, arastirmanizi oneririm.

Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark Guardian PRO 4x12cm Adreslenebilir RGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHGRPRO) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/dark-guardian-pro-4x12cm-fixed-rgb-led-fanli-full-cam-yan-ve-mesh-on-panel-usb-3-0-bilgisayar-kasasi-dkchgrpro.html

2. degistireceginiz parca icin de soyle bir incelemeyi izlemenizi oneririm;

Alıntıları Göster
    Selamlar. Yorumunuz için teşekkür ederim. Bu arada kasada ille de sıfır olsun diye bir arayışım yok yani ikinci el de olabilir. Biraz ilanlara baktığımda da Aerocool quartz REVO ve Aerocool XPredator (Full Tower) gördüm. Bu ürünler için ne düşünüyorsunuz ? Veya ikinci el fiyatlarından haberdarsanız bu aralıklarda önerebileceğiniz bir ürün var mıdır ? Ek olarak , sizce işlemci soğutucusu olarak ne tercih edebilirim ?

Şimdiden teşekkür ederim.

• mugenn1422293 M kullanıcısına yanıt
    Quartz Revo'yu begenmedim. Onu full cam ve kapali. iceriye limitli serin hava alabilir, guzel bir hava akimi saglayamazsiniz, sicaklik sorununu cozmez. O yuzden yukarida da size onu full izgara panel olan bir model onermistim. Xpredator ise buna gore cok daha ustun bir model gibi duruyor, ozellikleri beni tatmin etti, bulabilirseniz cok guzel bir tercih olur. Onun disinda 2.el kasa konusunda hic bilgiye sahip degilim.

Benim kasa konusunda cok limitli kistasim var;

1 - Onu kesinlikle mesh - izgara panel olmali. One taktigim fanlar ile iceriye istedigim kadar serin hava alabilmeliyim.
    2 - CPU sogutucu destegi kesinlikle 165mm ve uzeri olmali. Ben hava sogutma taraftariyim ve su an kendi aptalligim yuzunden 159mm destekli bir kasa alip, daha iyi sogutucu takamadigim icin pismanim
    3 - kaliteli ve yuksek hava akimina sahip bir egzos fana sahip olmali. Ben bu fani kendim secip degistiriyorum, Su an Noctua NF P12 Redux 1700rpm kullaniyorum, 73cfm hava akimi sagliyor, kasa icerisindeki sicak hava rahatca disariya atiliyor. Akasa Viper'da bu konuda cok basarili bir fan.

CPU sogutucu olarak yukarida attigim karsilastirmanin kazananini oneriyorum. Turkiye fiyati ile tum rakiplerinden daha iyi konumda.

akakce.com
    Arctic Freezer 34 eSports DUO CPU Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-arctic-freezer-34-esports-duo-cpu-sogutucu-fiyati,462577085.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    Laptop Soğutucusu Tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.