Şimdi Ara

İşlemci Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar şu andaki işlemcim AMD Athlon 64 3000+ ama değiştirmek istiyorum
    Anakart Adı : Asus A8N5X bana hem uygun fiyatlı hemde performans alabileceğim bi işlemci önerebilirmisiniz.
    Ben nette bunu buldum AMD ATHLON 64 LE-1640 2.7GHz (SOKET 940) KUTULU İŞLEMCİ ADH1640DHBOX siz ne önerirsiniz? Bazı Oyunlarda Kasma Yaşamaya başladım

Sistemim

Ati Radeon X1300Pro
    2 Gb Ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheKhaos1905 -- 12 Aralık 2008; 13:54:55 >

• Sisteminiz üç yıl önce kurduğum sisteme çok benziyor. Anakart ve ekran kartı aynı ancak işlemcim 3200+ idi. Öncelikle şunu söyliyeyim bu sistemle güncel oyunları oynamanız pek mümkün değil. Sistem kasmıyor deseydiniz inanamazdım zaten. Özellikle ekran kartınız onboard ekran kartlarının gerisine düşmüş durumda. Anakartınız ise soket 939 bu nedenle sizin bulduğunuz soket 940 işlemci uygun değil. Soket 939 işlemci bulmak kolay değil ve bulsanız bile fiyat yüksek olur. Bence sizin sisteminizi yenilemeniz gerekiyor artık. Bu arada sizin RAMler DDR olduğundan yeni sistemler için DDR2 RAM de almanız gerekecek. Yenilemeye karar verirseniz hesaplı bir sistem önerisi yapabilirim.
  • Zagor33'ün yorumlarına katılıyor ve diyorum ki işlemci değişsen de fayda etmez o ekran kartı da değişmeli. İlla 4800 serisi bir kart almanız icap etmez en azından 3850 almalısınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zagor33

Sisteminiz üç yıl önce kurduğum sisteme çok benziyor. Anakart ve ekran kartı aynı ancak işlemcim 3200+ idi. Öncelikle şunu söyliyeyim bu sistemle güncel oyunları oynamanız pek mümkün değil. Sistem kasmıyor deseydiniz inanamazdım zaten. Özellikle ekran kartınız onboard ekran kartlarının gerisine düşmüş durumda. Anakartınız ise soket 939 bu nedenle sizin bulduğunuz soket 940 işlemci uygun değil. Soket 939 işlemci bulmak kolay değil ve bulsanız bile fiyat yüksek olur. Bence sizin sisteminizi yenilemeniz gerekiyor artık. Bu arada sizin RAMler DDR olduğundan yeni sistemler için DDR2 RAM de almanız gerekecek. Yenilemeye karar verirseniz hesaplı bir sistem önerisi yapabilirim.

teşekkürler dostum ozaman senden bir sistem tavsiyesi alayım bütçeme uygun olursa yenileyebilirim..

• quote:

Orjinalden alıntı: Karisma

quote:

Sisteminiz üç yıl önce kurduğum sisteme çok benziyor. Anakart ve ekran kartı aynı ancak işlemcim 3200+ idi. Öncelikle şunu söyliyeyim bu sistemle güncel oyunları oynamanız pek mümkün değil. Sistem kasmıyor deseydiniz inanamazdım zaten. Özellikle ekran kartınız onboard ekran kartlarının gerisine düşmüş durumda. Anakartınız ise soket 939 bu nedenle sizin bulduğunuz soket 940 işlemci uygun değil. Soket 939 işlemci bulmak kolay değil ve bulsanız bile fiyat yüksek olur. Bence sizin sisteminizi yenilemeniz gerekiyor artık. Bu arada sizin RAMler DDR olduğundan yeni sistemler için DDR2 RAM de almanız gerekecek. Yenilemeye karar verirseniz hesaplı bir sistem önerisi yapabilirim.

teşekkürler dostum ozaman senden bir sistem tavsiyesi alayım bütçeme uygun olursa yenileyebilirim..

Size kaliteden fazla ödün vermeden mümkün olduğunca uygun bütçeli bir sistem önermeye çalışacağım.

Anakart: Ben aslında Asus ve Gigabyte'dan şaşmam ama özellikle uygun bütçeli anakartlardan bahsediyorsak, başka firmalar güzel anakart yapamıyor diye bir şey yok. Newegg web sitesinde 170 AMD anakart arasında en yüksek kullanıcı değerlendirme notunu almış olan aşağıdaki FOXCONN - A7GM-S anakart dikkatimi çekti. Basit, ucuz ve güvenilir. Kullanıcıların %93'ü mükemmel veya iyi olarak değerlendirmiş. Ben Newegg kullanıcı yorumlarına genelde rağbet ederim, şimdiye kadar da beni pek yanıltmadı bu değerlendirmeler. Link aşağıda. Bu anakartın kelek çıkacağına pek inanmıyorum. Öyle olağanüstü özellikleri yok tabi ki. Firewire, eSATA falan arama. (Kullanmayacağın bir çok ayrıntıya para vermiyeceksin ama) Mikro ATX formunda. Onboard videosu var, güzel ama oyuncunun onboard video ile işi olmaz. Onboard ses sistemi fena değil. RAM konusunda çok seçici, nazlı değil. Stabil. Raid yapabilirsin. En güzel tarafı da ucuz olması. Gigatek'de var: 76$+ KDV link aşağıda. Phenom II desteğini araştırmadım bile, yakında DDR3 desteği nedeniyle soket değişecek. 2/3 sene sonra kimbilir hangi sokete geçilecek. Sistemi tekrar baştan kurmanız gerekecek zaten.
    Newegg yorumlar
    Gigatek FOXCONN - A7GM-S

İşlemci: Burası işin en kolay kısmı. Athlon64 X2 5000+ Black Edition işlemci alıyorsunuz ve çarpan kilidi açık olduğu için kolayca overclock ediyorsunuz. Default hızı 2.6 Ghz. 3.1 GHz.e garanti çıkar, biraz şanslıysanız 3.2 Ghz. yaparsınız. Bu işlemci her işinizi görür. Üstelik BE olmasına rağmen fanlı geliyor, fan parası vermeyeceksiniz. Çarpan kilitli düz modeli de aynı fiyat, mantıken bunu alıyoruz. En ucuz Gold'da: 66$+ KDV. Link aşağıda:
    Gold X2 5000+ BE

Ekran Kartı: Ucuz ekran kartlarının kralı ATI Radeon HD4670. Tam yükte sadece 59W çeker (HD3850: 95W), harici güç gerektirmez. 1280X1024 çözünürlükte her oyunu oynatır. En yakın rakipleri Radeon HD 3850 and GeForce 9600 GSO ile kafa kafaya, hatta anti-aliasing and anisotropic filtering açıldığında biraz geçiyor. HD3850 biraz daha ucuz ama bu saatten sonra yeni olan HD4670 alınır. Aslında 9600 GSO de az güç çekiyor ama biraz daha pahalı. Bu nedenle HD4670 diyoruz. EXA'da 93$+ KDV linkleri aşağıda
    EXA HD4670
    HD4670 inceleme

RAM: 2x1 GByte DDR2 800 RAM XP'ye yeter. (32 bit XP olduğunu varsayıyoruz.) işlemcimiz DDR2 1066 desteklemiyor, lükse kaçmaya gerek yok zaten. Ben aşağıdaki A-DATA Ramlerin aynısını kullandım, çok memnun kaldım. Düşük voltajla çalışıyor (1.8V). Soğutuculu, biraz hızaşırmaya da müsait. GOLD'da var: 34$+ KDV
    Gold A-DATA DDR2 800

Toplam: 269$+ KDV

• teşekkürler dostum o kadar emek vermişsin yazmışsın hesabımı yaptım önümüzdeki ay alıcam hepsini sana güveniyorum :) sağol tekrar
  • Rica ederim, benim için zevkli bir şey bu arkadaşım. Zamanım oldukça yardımcı olurum. Anakart konusunda araştırmalara devam edeceğim.
    Bu arada siz dewww.teknofiyat.com adresinden en ucuz fiyatları araştırabilir, indirime giren ürünleri alabilirsiniz.
  • bencede en mantıklısı upgrade... eski sisteme para harcamak saçma
  • quote:

quote:

quote:

Size kaliteden fazla ödün vermeden mümkün olduğunca uygun bütçeli bir sistem önermeye çalışacağım.

Anakart: Ben aslında Asus ve Gigabyte'dan şaşmam ama özellikle uygun bütçeli anakartlardan bahsediyorsak, başka firmalar güzel anakart yapamıyor diye bir şey yok. Newegg web sitesinde 170 AMD anakart arasında en yüksek kullanıcı değerlendirme notunu almış olan aşağıdaki FOXCONN - A7GM-S anakart dikkatimi çekti. Basit, ucuz ve güvenilir. Kullanıcıların %93'ü mükemmel veya iyi olarak değerlendirmiş. Ben Newegg kullanıcı yorumlarına genelde rağbet ederim, şimdiye kadar da beni pek yanıltmadı bu değerlendirmeler. Link aşağıda. Bu anakartın kelek çıkacağına pek inanmıyorum. Öyle olağanüstü özellikleri yok tabi ki. Firewire, eSATA falan arama. (Kullanmayacağın bir çok ayrıntıya para vermiyeceksin ama) Mikro ATX formunda. Onboard videosu var, güzel ama oyuncunun onboard video ile işi olmaz. Onboard ses sistemi fena değil. RAM konusunda çok seçici, nazlı değil. Stabil. Raid yapabilirsin. En güzel tarafı da ucuz olması. Gigatek'de var: 76$+ KDV link aşağıda. Phenom II desteğini araştırmadım bile, yakında DDR3 desteği nedeniyle soket değişecek. 2/3 sene sonra kimbilir hangi sokete geçilecek. Sistemi tekrar baştan kurmanız gerekecek zaten.
    Newegg yorumlar
    Gigatek FOXCONN - A7GM-S

İşlemci: Burası işin en kolay kısmı. Athlon64 X2 5000+ Black Edition işlemci alıyorsunuz ve çarpan kilidi açık olduğu için kolayca overclock ediyorsunuz. Default hızı 2.6 Ghz. 3.1 GHz.e garanti çıkar, biraz şanslıysanız 3.2 Ghz. yaparsınız. Bu işlemci her işinizi görür. Üstelik BE olmasına rağmen fanlı geliyor, fan parası vermeyeceksiniz. Çarpan kilitli düz modeli de aynı fiyat, mantıken bunu alıyoruz. En ucuz Gold'da: 66$+ KDV. Link aşağıda:
    Gold X2 5000+ BE

Ekran Kartı: Ucuz ekran kartlarının kralı ATI Radeon HD4670. Tam yükte sadece 59W çeker (HD3850: 95W), harici güç gerektirmez. 1280X1024 çözünürlükte her oyunu oynatır. En yakın rakipleri Radeon HD 3850 and GeForce 9600 GSO ile kafa kafaya, hatta anti-aliasing and anisotropic filtering açıldığında biraz geçiyor. HD3850 biraz daha ucuz ama bu saatten sonra yeni olan HD4670 alınır. Aslında 9600 GSO de az güç çekiyor ama biraz daha pahalı. Bu nedenle HD4670 diyoruz. EXA'da 93$+ KDV linkleri aşağıda
    EXA HD4670
    HD4670 inceleme

RAM: 2x1 GByte DDR2 800 RAM XP'ye yeter. (32 bit XP olduğunu varsayıyoruz.) işlemcimiz DDR2 1066 desteklemiyor, lükse kaçmaya gerek yok zaten. Ben aşağıdaki A-DATA Ramlerin aynısını kullandım, çok memnun kaldım. Düşük voltajla çalışıyor (1.8V). Soğutuculu, biraz hızaşırmaya da müsait. GOLD'da var: 34$+ KDV
    Gold A-DATA DDR2 800

Toplam: 269$+ KDV

zagor33 un yazdiklarindan sonra bende ayni islemci ile anakarta gecmeyi dusunuyorum bence ekran karti olarak asus'un 256mb ati 2600xt yi almak hd4670 ten daha ucuz ve mantikli olur ram olarakta 2gb kingston ddr2 800mhz de baya ekonomik olur

• quote:

teşekkürler dostum o kadar emek vermişsin yazmışsın hesabımı yaptım önümüzdeki ay alıcam hepsini sana güveniyorum :) sağol tekrar

1 Ay daha bekleyeceksen Phenom x2 leri bekle eski x2ler öldü artık ve çok ağır kalıyor 86avro dan yenileri giricek piyasaya Şubat ta çıkar muhtemelen İdare et bi süre daha Phenomx2 lerde L3 2mb olcak fazladan e7300 seviyesinde bi işlemci olur 2.7ghz de gelecek
  • Karizma kardeş aslında yeni sistem için baştan bir bütçe belirlemek ve onun pek dışına çıkmamak gerek. Aksi takdirde işin ucu kaçar. Her şeyin daha iyisi var ve onların da iyisi var malumunuz. Bütçe sorunu yoksa direkt Phenom X3 öneririm zaten.

hikqq arkadaşın dediği gibi 2600XT çok ucuz olur, doğru (50 küsur Dolar+KDV'ye bulabilirsiniz) ama giriş seviyesi bir karttır. HD4670 ise orta seviye kabul edilebilecek bir kart. Oyuncu işlemciden taviz verebilir ama ucuzluk adına ekran kartından fazla taviz olmaz. Ekran kartı biraz güçlü olmalı. Her iki ekran kartına ait oyun ve benchmark karşılaştırmalarını bulamadım ancak teknik veriler mevcut, aşağıda veriyorum. Teknik verilere göre, aralarında HD 4670 lehine çok fark var. HD 4670 piyasaya 15 ay sonra çıkmıştır ve 55nm üretim teknolojisi ile üretilmiştir. Kısacası bu iki ekran kartı aynı sıklette değil. Biri hafif diğeri orta sıklet. Fiyat farkı olması çok normal. Tüm ekran kartları ile ilgili data base ve testleri içeren link aşağıda.

GPU Database

HD 2600XT (256 MByte)
    Shader Processors: 120
    Texture Units: 8
    Raster Operators: 4
    Memory Bandwidth: 35.2 GB/sec
    FLOPS: 192 GFLOPS
    Pixel Fill Rate: 3200 MPixels/sec
    Texture Fill Rate: 6400 MTexels/sec

HD 4670 (512 MByte)
    Shader Processors: 320
    Texture Units: 32
    Raster Operators: 8
    Memory Bandwidth: 32 GB/sec
    FLOPS: 480 GFLOPS
    Pixel Fill Rate: 6000 MPixels/sec
    Texture Fill Rate: 24000 MTexels/sec

RAM'lerde ise zamanlamalara dikkat. Çok ucuz RAM'ler CL6 olabiliyor. En azından CL5 almakta fayda var diye düşünüyorum.

Promity arkadaşım bence Athlon X2'ler daha ölmedi. İmzamdaki işlemci X2 5000+'dan çok memnunum, oyunlarda hiç bir sorun görmedim. Bu konu çok tartışıldı ve belki yeri burası değil ama, oyunculuk açısından değerlendirildiğinde; üst düzey işlemciler üst düzey ekran kartlarının dibini bulmak için gereklidir. X2 5000+ orta seviye ekran kartları için yeter de artar bile.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.