Şimdi Ara

İşlemci ve Ekran Kartı İlişkisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Benim bir sorum olacak.Kullandığım sistem imzamda var.Şu an sadece işlemciyi değiştirmek istiyorum.Eğer işlemcimi Amd 6000 yaparsam oyunlardaki fps artışı ne derecede olur?Ya da oyunlarda gözle görülür bir performans artışı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamaen -- 15 Ekim 2008; 14:06:10 >

• azda olsa etkiler ama en önemlisi ekran kartının işlemcisi
  • bencede işlemciye vericeğin paraya biraz daha ekle güzel bi ekran kartı al
  • kullandığınız işlemcinin fanınıda değiştireceksiniz normal eski işlemcinizin fanı yetersiz kalacaktır 6000 için tabi elden alacaksanız işlemciyi bunuda hesaba katarsam ekran kartını değiştirin bende aynı kanıdayım. Aksine benim görüşüm fps artışını ayrıca yüksek mhz li ram ekleyerek dahada yukseltebileceğinizi düşünüyorum. sadece benim düşüncem bu konuyla ilgili (fps) çokda bilgi sahibi değilim belirteyim saygılar.
  • e8500
  • quote:

Orjinalden alıntı: arda1811

e8500

Arkadaşın AM2 soket board ı var.

Arkadaşım+6000 yapman oyunlarda belkide neredeyse hiç olacaktır. Ama masaüstünde farkı büyük olur. Oyunda tek olay ekran kartıdır. Eğer bu kadar önem veriyorsan tavsiyem hd4870 den yan ama hd3870 de çok iyi bir kart.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

quote:

Orjinalden alıntı: arda1811

e8500

Arkadaşın AM2 soket board ı var.

Arkadaşım+6000 yapman oyunlarda belkide neredeyse hiç olacaktır. Ama masaüstünde farkı büyük olur. Oyunda tek olay ekran kartıdır. Eğer bu kadar önem veriyorsan tavsiyem hd4870 den yan ama hd3870 de çok iyi bir kart.

• HD3870 gibi nispeten piyasanın güçlü kartrları sözkonusu olunca işlemciyi hızlandırmak fark yaratır arkadaşlar...Çünkü 4200+ bu ekran kartınını sınırlıyor, hızlı bir core2duo da yada x2 6000+ gibi bir işlemcide 3870 daha iyi sonuçlar verecektir..Ha bahsedilen kart benim kullandığım 2600pro gibi birşey olsaydı dediğiniz doğru, belkide hiç etkilenmezdi ama 3870 için aynı şey geçerli değil...

Arkadaşım senin yapacağın en mantıklı iş işlemciye o/c yapmak... 10-15 dk için bile olsa hızını --eğer bu işi biraz biliyorsan-- 2.2ghz den 3.0ghz lere doğru çekip bi bak oyunlara...Eğer istediğin kadar artış olmuyorsa işlemci değiştirmene gerek yok..Ancak şunu söyleyeyim, elindeki işlemci kötü değil ama 4870 gibi yeni nesil kartların önünede set çekecek kadar yavaş..
  • Ekran kartını yeni aldım zaten4870 de düşündüm ama bunun yanında kasanın powerını da değiştirmem gerekli.500 Wattlık bişey almam lazımdı.Zaten bunların ikisi 4870 fiyatı oluyordu.Bende hem masraf azaltmak, hemde ileride zaten sistemimi yenileyeceğim için 3870 i uygun gördüm.170 ytl ye aldım.Fiyat ve performans olarak cazip geldi çünkü.Overclock işlemin i şu an detaylı olarak incelemekteyim.İşlemciyi 2.5 yapıyorum ama reset atıyor.Tam olarak bilmiyorum ama sanırım voltajlarla da oynamak gerekiyor.
  • Sapphire HD 3870 gerçekten muhteşem ötesi bi ekran kartı herkeze tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.