Casper marka bir laptobum var. i5 4200m işlemcisini aynı sokete uygun i7 4710MQ ile değiştirdim laptop işlemciyi gördü çalıştırdı taktığım gibi ama masaüstünde yenile yapsam bile işlemci fanı bir hızlanıp bir yavaşlıyor takip ettiğime göre işlemci çekirdekleri hızlı ısınıp hızlı soğuyorlar ama fan sesi bir hızlı aniden yavaş çalışıyor oyun içindeki sıcaklıkları da 90 lara vuruyor fan çalışmasına rağmen yeni macunladım bir de? |
İşlemci Yükseltmesi Yaptım
-
-
Şöyle anlatayım: sizin eski işlemciniz 37 watt idi. Siz 47 watt 4710mq takarak bilgisayarınız için kaldırılması zor bir yük yüklediniz. Sizin esas hedefiniz aslında 4702mq veya 4712mq bir işlemci bulup almaktı, bunlar 37 watt işlemciler.
Şimdi sizin yapacağınız şey Throttlestop ile frekans kısacaksınız, 4710mq maximum frekans 3,50 ghz mi; siz bunu 3.00ghz olarak düzenleyeceksiniz. Veya Windows güç ayarlarından işlemci kulanımını yüzde 90 (belki biraz daha) aşağı indireceksiniz.
Bu arada sürdüğünüz termal macun nedir? 15-20 liralık 4. 5. kalite macun sürmediğinizi varsayıyorum. Sahte Mx-4 almadığınızı da.
-
Benzeri hatayı ben de yaptım. i5 3320m yerine, i7 3630 qm taktım. oyunlarda 100 dereceyi geçip kapanıyor. laptopun soğutma sistemini i5 işlemciye göre tasarladıkları için böyle oluyor. çözüm olarak güç yönetiminden en yüksek işlemci hızını %99 yaptım. Artık turbo olmuyor. 65-70 dereceyi geçmiyor. tabi tam gücünü kullanamıyorum işlemcimin. Ama 2 core fazlam var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben i5 480m'den i7 720qm'ya geçmiştim ama bios güncellemesi vardı ve adaptör de yeterli gücü veriyordu. Bir de i7 720qm yüksek frekanslarda çalışabilen bir işlemci değil. O yüzden sorun olmadı, bilgisayar hâlâ çalışıyor. Sizin frekans kısmanız gerekiyor yazıldığı gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 28 Ekim 2022; 15:24:25 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Şöyle anlatayım: sizin eski işlemciniz 37 watt idi. Siz 47 watt 4710mq takarak bilgisayarınız için kaldırılması zor bir yük yüklediniz. Sizin esas hedefiniz aslında 4702mq veya 4712mq bir işlemci bulup almaktı, bunlar 37 watt işlemciler. Şimdi sizin yapacağınız şey Throttlestop ile frekans kısacaksınız, 4710mq maximum frekans 3,50 ghz mi; siz bunu 3.00ghz olarak düzenleyeceksiniz. Veya Windows güç ayarlarından işlemci kulanımını yüzde 90 (belki biraz daha) aşağı indireceksiniz. Bu arada sürdüğünüz termal macun nedir? 15-20 liralık 4. 5. kalite macun sürmediğinizi varsayıyorum. Sahte Mx-4 almadığınızı da. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X