Şimdi Ara

İşlemci yüzünden laptop kapanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop bir süre önce geç kapanmaya başladı. Sorun windows sanıp format attım. Ancak değilmiş. Ram'e baktım o da olmadı. Harddiski söküp biosa girince oradan da çıkış yapmadı. İşlemci fanını(sadece fan) gürültülü çalışıyor diye değişmiştim ona bakarken işlemcinin soğumadığını farkettim. Sorun soğutma değil diye düşünüyorum. İşlemci çalışırken soğutamıyorum. Laptopu açıp bilgisayar açıkken soğuk bi gazı bakır boruya püskürttüm bir süre. Bakır boru soğuktu ama işlemcinin üstü yanıyordu. Bilgisayar aşırı ısınıp kapanmıyor da. Belli bir miktar ısınıp kalıyor öyle. Kapanırken bazen yarım saat bazen 2 saat bekliyorum. Bilgisayar 5 senelik. Asus K52JT; işlemcisi İntel İ7 Q740
    Dipnot: uykuya dalınca uyanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronono -- 14 Kasım 2015; 16:39:40 >

• Aida64'ten cpu ısısına bir göz atın. Termal macun gitmiştir, değişim lazım.

Yine de cpu ısısından dolayı kapanmama sorunu hiç duymadım, tuhaf geldi.
  • Coretemp ten sıcaklıklar: boşta en az 45 gösteriyor bazen 50 ve üzeri. çalışırken 60 a bazen 70 e çıkıyor . Çalışırken dediğim google chrome veya idm açıkken.
    Termal macunu yeni değiştim. Fan yeni.
  • Termal macunu düzgün sürememiş olabilirsin, chrome varken 70 görmek normal değil.

Bilgisayarın kapanmama nedeni işlemci ısısı değildir. Diğer etkenleri gözden geçirmek lazım.
  • Tam anlatamadım galiba. Soğutmaya "mekanik takviye" yaptım. Fan,bağlı olduğu bakır soğutma borusu ve ekran kartı'nda hiçbir sıkıntı yok ama işlemciyi soğutamadım.
  • güncel
  • oynamadığım halde pes kurdum. sıcaklık 90. ama bilgisayar kapanmıyor! işlemcinin soğuması saatler sürüyor. soğumadan kastım beklemede sıcaklığın 50 civarı gezinmesi.
  • güncel!!!
  • bir kaç bilgisayarcıyla konuştum. chipset arızası dendi. lehim yollarının yenilenmesi gerekiyormuş. birisi pahalıya patlar dedi. öbürü bilgisayar eskiyse uğraşma çöpe at dedi. ama tam ikna olamadım hala.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.