Şimdi Ara

ASUS Laptop Fanı Sürekli SON HIZDA Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
15.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bununla ilgili pek çok konu mevcut ama hepsi eskimiş. Asus Rog GL502VT laptopuna sahibim, her şey güzel giderken bugün fan durduk yere çalışmaya başladı ve ne yaparsam yapayım susturamadım. En son format attım, hâlâ aynı şekilde çalışıyor.

Arkada çalışan uygulama falan yok CPU ve Ram kullanımı çok düşük ama Fan deli gibi çalışıyor. Bios ayarında da fan kontrolü yok. Bilgisayar daha 7 aylık, tozlanma falan da dıştan hiç görünmüyor tertemiz laptoptu.

Var mı bir fikri olan, servise vermek istemiyorum ama mecbur vereceğiz gibi görünüyor. Son çare buraya bir sorayım dedim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nakahella -- 28 Ekim 2017; 17:14:27 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

ASUS Laptop Fanı Sürekli Son Hızda Çalışıyor

ASUS laptop kullanıcıları bazen fanlarının sürekli olarak son hızda çalıştığını fark edebilirler. Bu, çeşitli sorunlara işaret edebilir ve sorunu çözmek için sorunun kaynağını belirlemek çok önemlidir.

İşte ASUS laptop fanının sürekli çalışmasının olası nedenlerinden bazıları:

• Yüksek CPU veya GPU kullanımı: Laptop'unuzun işlemcisi veya grafik kartı ağır işlemler çalıştırıyorsa, fanlar aşırı ısınmayı önlemek için daha hızlı çalışacaktır.
    • Toz birikimi: Laptop'un hava kanatlarında veya fanlarında toz birikmesi, hava akışını engelleyerek fanların daha hızlı çalışmasına neden olabilir.
    • Donanım sorunları: Fanın kendisinde veya anakartta bir sorun olabilir ve bu da sürekli yüksek hızda çalışmasına neden olabilir.
    • Yanlış BIOS ayarları: BIOS'taki yanlış fan ayarları, fanların sürekli çalışmasına neden olabilir.

Bu sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Laptop'unuzu yeniden başlatın: Bazen basit bir yeniden başlatma, fan ayarlarını sıfırlayarak sorunu çözebilir.
    • Ağır işlemleri kapatın: Aşırı CPU veya GPU kullanımı fanların çalışmasına neden oluyorsa, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları ve işlemleri kapatın.
    • Laptop'unuzu temizleyin: Hava kanatlarını ve fanları tozdan temizleyin. Bunu basınçlı hava veya yumuşak bir fırça kullanarak yapabilirsiniz.
    • BIOS ayarlarını kontrol edin: BIOS'a girin ve fan ayarlarının doğru olduğundan emin olun. Genellikle fan hızını otomatik olarak ayarlayan bir seçenek vardır.
    • Donanım sorunlarını kontrol edin: Fanı çıkarın ve herhangi bir hasar veya tıkanıklık olup olmadığını kontrol edin. Anakart üzerindeki fan bağlantısını da kontrol edin.

Yukarıdaki adımları uygulamanıza rağmen sorun devam ediyorsa, yetkili bir ASUS servis merkezine başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Parçaların ısısına bi bak ısınma varmı illa 7 aylık diye sorun olmayacak diye bişey yok belki başka bi sorun vardı ama sen yinede bi sıcaklık değerlerine bak eğer yüksek değil ise garantiye yolla içini felan sen kendin açma yada bi pc tamircisine verme tanıdığın dahi olsa verme en iyisi garantiye yollamak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albyrock2789

Parçaların ısısına bi bak ısınma varmı illa 7 aylık diye sorun olmayacak diye bişey yok belki başka bi sorun vardı ama sen yinede bi sıcaklık değerlerine bak eğer yüksek değil ise garantiye yolla içini felan sen kendin açma yada bi pc tamircisine verme tanıdığın dahi olsa verme en iyisi garantiye yollamak

Buz gibi laptop. :)
  • Speecy adlı programı indirip ss çekip at bakalım belki chipset felan ısınıyordur chipsetten kastım anakart yanı kuzey köprüsü

• quote:

Speecy adlı programı indirip ss çekip at bakalım belki chipset felan ısınıyordur chipsetten kastım anakart yanı kuzey köprüsü

Tamam şu an oyundayım ısındı laptop oyun bitsin de çekip atarım. :)
  • quote:

Speecy adlı programı indirip ss çekip at bakalım belki chipset felan ısınıyordur chipsetten kastım anakart yanı kuzey köprüsü

Buyrun.
  • Anakart ısısı yüksek 40 derece olarak işlemci bile 30 larda iken anakartın 40 olması sıkıntı çıkarabilir yükte çalışırken ayrıca yükte olmasınj geçtim şuan 40 dereceyken bile fanlar çalışır çünkü o ısıyı 30 lara düşürene kadar fanlar çalışır. Sistemi kapatın bi yarım saat bekleyin sonra açın tekrardan bi ss çekip yollarmısınız çünkü oyun oynadım diyorsunuz bi yarım saat kapalı şekilde tam bi soğusun

Edit: virüs taraması yaptınız mı hiç ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albyrock2789 -- 15 Haziran 2017; 1:32:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Anakart ısısı yüksek 40 derece olarak işlemci bile 30 larda iken anakartın 40 olması sıkıntı çıkarabilir yükte çalışırken ayrıca yükte olmasınj geçtim şuan 40 dereceyken bile fanlar çalışır çünkü o ısıyı 30 lara düşürene kadar fanlar çalışır. Sistemi kapatın bi yarım saat bekleyin sonra açın tekrardan bi ss çekip yollarmısınız çünkü oyun oynadım diyorsunuz bi yarım saat kapalı şekilde tam bi soğusun

Hâlâ sorunum devam ediyor. Ne virüsü defalarca formatladım temiz sıfır kurulum yaptım yazılımsal bir hata yok. En büyük sıkıntı da şu, sürekli çalışmıyor. Yani bazen normale dönüyor ve birkaç gün normal fan seviyesinde çalışıyor. Ama sonra birden başlıyor ve son hız çalışıyor, herhangi bir şey açık olmasa da. Yüzlerce kez çalıştı bu şekilde ve ortak hiçbir nokta bulamadım.

Asus laptopu kırıp atmak üzereyim o derece sinir bozucu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Akkır

quote:

Anakart ısısı yüksek 40 derece olarak işlemci bile 30 larda iken anakartın 40 olması sıkıntı çıkarabilir yükte çalışırken ayrıca yükte olmasınj geçtim şuan 40 dereceyken bile fanlar çalışır çünkü o ısıyı 30 lara düşürene kadar fanlar çalışır. Sistemi kapatın bi yarım saat bekleyin sonra açın tekrardan bi ss çekip yollarmısınız çünkü oyun oynadım diyorsunuz bi yarım saat kapalı şekilde tam bi soğusun

Hâlâ sorunum devam ediyor. Ne virüsü defalarca formatladım temiz sıfır kurulum yaptım yazılımsal bir hata yok. En büyük sıkıntı da şu, sürekli çalışmıyor. Yani bazen normale dönüyor ve birkaç gün normal fan seviyesinde çalışıyor. Ama sonra birden başlıyor ve son hız çalışıyor, herhangi bir şey açık olmasa da. Yüzlerce kez çalıştı bu şekilde ve ortak hiçbir nokta bulamadım.

Sorunuzu çözebildiniz mi aynı sorun bende de var kafayı yiyecem artık

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankeser

quote:

quote:

Sorunuzu çözebildiniz mi aynı sorun bende de var kafayı yiyecem artık

Çözemedim. Dün en son kasayı açıp fanı temizledim ama pek de tozlu değildi, ufak tefek şeyler vardı onları aldım söküp geri taktım falan. Şu an çalışmıyor ama muhtemelen çalışacak birkaç gün içinde.

Notebook Fancontrol diye bir uygulama var çalıştığı zaman bununla durdurabiliyorum. Tavsiye ederim. Sizin laptop markası ne?

• bazı bios ayarlarında fan hız ayarlarını yapabiliyorsunuz. belki yanlışıkla oralar oynanmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: samtiger

bazı bios ayarlarında fan hız ayarlarını yapabiliyorsunuz. belki yanlışıkla oralar oynanmıştır

Ah ah neleri kurcalamadım bir bilseniz. :D Yazılımsal bir şey olması imkansız, yapmadığım değişiklik kalmadı çünkü.
  • quote:

quote:

bazı bios ayarlarında fan hız ayarlarını yapabiliyorsunuz. belki yanlışıkla oralar oynanmıştır

Ah ah neleri kurcalamadım bir bilseniz. :D Yazılımsal bir şey olması imkansız, yapmadığım değişiklik kalmadı çünkü.

format attınız mı? sistemi yoran bir şey vardır belki
  • Termal macunu yenileyin......
  • quote:

quote:

quote:

format attınız mı? sistemi yoran bir şey vardır belki

Ağlayacağım şimdi. İlk mesajı okur musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de ayni sorun var ve benim isilar cok daha yuksek. Bir cozum bulabildiniz mi siz? Benim bilgisayar Asus GL553V

• quote:

Orijinalden alıntı: clarkkenttr

Bende de ayni sorun var ve benim isilar cok daha yuksek. Bir cozum bulabildiniz mi siz? Benim bilgisayar Asus GL553V

Bende ısı yokken oluyor, ısının birçok nedeni olabilir onu bilemiyorum.

• Benimde asus marka heralde markanın kronik sorunu bir deneyeyim bir programı
  • Konu belki yıllar sonra hortlayacak ama bilmeyen arkadaşlar için şunu söylemek istiyorum, anakartlarda bu tip sorunlar 2 tane sebepten ortaya çıkar;

1) İşlemci fanı arızalanır
    2) Anakart üzerinde yer alan transistörler arızalanır (işlemci katı)

İlk sorunu kendiniz çok kısa sürede çözebilirsiniz cihazın marka modeline göre yeni fan ile sorun ortadan kalkacaktır.
    İkinci sorun için eğer elektronik bilginiz yoksa bilen birinden destek istemelisiniz aksi halde cihazınıza kalıcı hasarlar verebilirsiniz. Ayrıca heatsink diye tabir edilen işlemci üstündeki bakır aksamın da sorunlu olma ihtimalini göz önünde bulundurun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SalemCounter

Konu belki yıllar sonra hortlayacak ama bilmeyen arkadaşlar için şunu söylemek istiyorum, anakartlarda bu tip sorunlar 2 tane sebepten ortaya çıkar;

1) İşlemci fanı arızalanır
    2) Anakart üzerinde yer alan transistörler arızalanır (işlemci katı)

İlk sorunu kendiniz çok kısa sürede çözebilirsiniz cihazın marka modeline göre yeni fan ile sorun ortadan kalkacaktır.
    İkinci sorun için eğer elektronik bilginiz yoksa bilen birinden destek istemelisiniz aksi halde cihazınıza kalıcı hasarlar verebilirsiniz. Ayrıca heatsink diye tabir edilen işlemci üstündeki bakır aksamın da sorunlu olma ihtimalini göz önünde bulundurun.
    2 fanı da soketinden söküp tekrar takarsam sorun 1 haftalığına falan geçiyor. Bazen 1-2 ay sorunsuz oluyor sonra tekrar başlıyor. Hiç geçmese fan değiştireceğim ama tekrar bozulup tekrar düzelmesi kafamı karıştırıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.