Şimdi Ara

İşlemcide degrade/yıpranma ve elektromigrasyon nedir, nasıl oluşur, degrade nasıl anlaşılır (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
45
Favori
33.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
382 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yüksek ısı difüzyonu hızlandırır bu açıdan sıcak olan işlemci yıpranmaya daha müsaittir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel i7 970 işlemciyi 6-7 sene kullandım. Render, oyun ve gündelik işlerimi onda hallettim(ağırlıklı olarak render). Zamanla vray testide aldığım performans düştü. Denildiği gibi voltaj, hız ve ısı değerleri değişmedi. Bu işlemci yıpranmış mı oldu?
  • aynı yıpranma durumunun ram modullerinde de olması ihtimali var mıdır ?
  • Belkide Ryzen logosu gizli bir mesaj içeriyordu.

İşlemcide degrade/yıpranma ve elektromigrasyon nedir, nasıl oluşur,  degrade nasıl anlaşılır
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Üstad inşaatta olsa sıvayla sürüp ustasının üzerini kapatacağı kadar deliğe hayatında hiç su terazisine el sürmemiş bendenizin ne tanısı olabilir, yardımcı olacak biri varsa o da koluna taktığı T cetveliyle çıkıp gelen sensin. Evet, nedir o? Tanımını rica edebilir miyiz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    +1.

• BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Valla dostum zamanim hic olmuyor. Ama bakacagim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Deniyor ki, hazır gelen termal macun kesinlikle yeterli değilmiş oluşan basıyla yüzeyleri birbirine yapıştırmaya. Macunu bol bol kullanıcakmışız iyi ısıl zemin yakalamak için.
    Birazda kısmet şans gerekir sanırım hocam sıvı soğutma takmak için stok fanı çıkardığımda böyleydi benim işlemcide. Fan borularının araları çentikden ötürü işlemcinin üzerine yapışan macun fanın şeklini almıştı.

İşlemcide degrade/yıpranma ve elektromigrasyon nedir, nasıl oluşur,  degrade nasıl anlaşılır

• Yazı için Teşekkürler

Baya bir bilginlendirici olmuş. Kaynak olarak hangi siteleri kullandınız paylaşabilir misiniz?
  • Alex5 kullanıcısına yanıt
    İlk seri için en yüksek 1.35v(1.335v ekstra güvenli) verebilirsin.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    1.335v çok düşük değil mi? 1.4v okuyordum çoğu yerde bu eski işlemciler için. Ben bu işlemciyi biraz hız verir öyle yıllarca kullanırım diye düşünmüştüm Umarım iyi bir şey gelir hız çok düşük kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alex5

1.335v çok düşük değil mi? 1.4v okuyordum çoğu yerde bu eski işlemciler için. Ben bu işlemciyi biraz hız verir öyle yıllarca kullanırım diye düşünmüştüm Umarım iyi bir şey gelir hız çok düşük kalmaz.
    Çok düşükse siz daha çok verin, tecrübemiz olmuş olur. Hiç stilt Asus'a posta koymasın, korsan bios sürümünde fazla voltaj veriyor diye hız aşırtma işlerini bırakmasın. Ne de olsa sorunu büyütmesini gerektirecek hiçbir şey yok.

Yazdığınız mesajın sadece ilk cümlesini anlayabildim ama dediğinizi yapacağım. Teşekkürler. Umarım 1.335v ile iyi bir değer yakalanır. Olmazsa otoda bırakırım artık olduğu kadar
    Anlamıyorsan süper, hiç olmazsa anlamayı deniyorsun bu sefer. İşlemcinle keyifli denemeler.

Bilgisayarın ayrıntı olaylarından pek anlamıyorum ben. Okuyorum sadece. Fakirlikten bu sistemi alabilmek için çok kıstım uzun süre. Şimdi bilgisizlik ile zarar vermek istemiyorum. Yardımınız için çok teşekkürler. Çok hayra geçti.
    Kişi ne yaparsa ihtiyaçtan yapar. En güzel sistem fakirin ekmeğidir. Elimde olsa tüm öğrenciler ellerinde kendi ufukları gibi pırıl pırıl kar beyaz netbook bilgisayarlarla okula giderdi.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.