Şimdi Ara

İşlemcide degrade/yıpranma ve elektromigrasyon nedir, nasıl oluşur, degrade nasıl anlaşılır (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
45
Favori
33.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
382 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BoşnakAğa

Bu mesaj silindi.
    hadi hadi hocam nasıl genellikle öyle değil ben 130 saat ac odyssey oynadım işlemcinin %90 altına düşmüşlüğü yoktu işlemcim gg oldu mu hocem??
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    rayzan olsa patlamazdı de mi hocam nasıl olsa hiçbir şekilde %100 göremiyor! o zaman rayzana istedigimiz kadar voltej verebiliriz ne de olsa hiçbi oyun %100 yapamaz öyle deil mi??

(şaka maka ryzen 2600 var arkadaşta ac odysseyde %90 altına inmiyor. bu bölümdeki insanlarda nedense farklı bi algı var :D en büyük argümanları "6/6 işlemciler ac oda donuyor ehehehe" sanıyorlar ki ryzen 2600 çok iyi durumda o oyunda. :D oyunun bozuk oldugunu değerlendirmek yerine işlemciye saldırmak kolay. o 2600 ile hiçbiri ac:o oynamış mı acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 2 Şubat 2020; 12:49:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoşnakAğa

Bu mesaj silindi.
    70 saat da rdr2 yaz hocam. daha da oynayacağım. foruma kalsa oynatamıyormuş donmaktan. kare kare de olsa oynuyoz işte napalım. 55 lira veren olsa satcam ama yok gibi. kaldı elimizde..

yarın team fortress 2 gireyim. işlemci %33 kullanılsa, ekstra 3 kat ömür demektir. tf2nin gözünü yiyeyim. batsın rdr2. şurda 15 20 saatlik işlemci ömrüm kalmiş onu da 20 saat rdr2 oynayarak harcayacağıma 60 saat tf2 oynayarak harcayayım

(bu arada şakayı geçip ciddi soracak olursam, cidden sürekli %100 çalışmasında zarar var mıdır hocam? ya da sürekli turbo hızda durmasından?

güç profilindne balanced yapnca işlemci clock düşürüyor ama masaüstünde sağ tık yaparken bile gecikmeleri hissedebiliyorum. o yüzden turbo boostta kalıyor genellikle pc. hata mı ediyorum yoksa işlemcinin ağzına mı ediyorum senden ciddi bi yorum bekliyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 2 Şubat 2020; 12:52:58 >

• İntel kullanırsan ve K serisi bir işlemci alıyorsan,

2-3 Sene sonra değiştireceğini biliyorsan,

Bas overclocku yettiği yere kadar soğuttun sürece bir sıkıntı olmaz.

Overclock yapmayanlarında K serisi alması bana mantıksız geliyor.

8600K işlemciyi böyle kullanmayacaksam niye alıyorum ki. Şuan stock 9900k'dan tek-çift çekirdek olarak daha iyi :D :D

Düzgün bir overclock yapıp o tadı bir kere alsanız hepiniz yaparsınız bence :D

Ve şu işlemcinin sanmıyorum o kadar hızlı degrade olacağını.

İşlemcide degrade/yıpranma ve elektromigrasyon nedir, nasıl oluşur,  degrade nasıl anlaşılır

• quote:

Orijinalden alıntı: zesuzi

İntel kullanırsan ve K serisi bir işlemci alıyorsan,

2-3 Sene sonra değiştireceğini biliyorsan,

Bas overclocku yettiği yere kadar soğuttun sürece bir sıkıntı olmaz.

Overclock yapmayanlarında K serisi alması bana mantıksız geliyor.

8600K işlemciyi böyle kullanmayacaksam niye alıyorum ki. Şuan stock 9900k'dan tek-çift çekirdek olarak daha iyi :D :D

Düzgün bir overclock yapıp o tadı bir kere alsanız hepiniz yaparsınız bence :D

Ve şu işlemcinin sanmıyorum o kadar hızlı degrade olacağını.

yok abi öyle bişi konu mantıklı gelen hikayeden ibaret.

bugün sıfır kartların arızalarına onlarca konu açan dh üyeleri bu degrade için bir konu bile açmamış yıllardır herkes oc basıyor.

az mantık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elinize sağlık, faydalı bir konu👍🏻

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anakart bozulur İşlemci bozulmaz. Diyelimki oldu bu çok nadir bir olaydır karşılaşma ihtimaliniz oldukça düşük.

Fazla heveslenme azizim. Sen burda yeni gelinken biz naytla işlemcinin dilinden pr elemanı mı, mühendis mi anlar tartışması veriyorduk. Zamanında söylenen 1.4v değerini bir kalemde çizdik. 14nm'de güvenli sınırı 1.35v belirlediğimiz gibi, 7nm'yi de 1.25v olarak ilk söyleyenlerden biriyim tpu incelemesinden bakıp gördüklerimle...

Bu AMD çok basitlik yapıyor yalnız, ser veriyor sır vermiyor nasıl işlemcilerine pb2-pbo açıkken undervolt yapılacağını. İşlemci standart tabloları nasıl değişilecek, yok mu bir elektromigrasyon duyarlısı kullanıcı bize anlatacak. Bu aciz kulu kıyımdan geçiriyorlar, derdimizi metrekaresine kaç ton yük hesabına döker gibi nasıl ifade edeceğimizi nereden bileceğiz biz! Menem işlemcide sense mi var, otomatikte voltaj düşürmenin bir yoluna hiç fırsatı yok. 1.325-1.4v göz yumacağız bir şekilde, kendi hızımızı ayarlamazsak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohoo, Levi Germanı da analım. Sen de topu ofsayta atıyorsan, biz hiç söze girmeyelim.
    Yalnız, bu işlemcilerde grafit ısı iletkenleri kullanmanın bahsinden dem vuruluyor. Bilgin olsun, sen bölümün etkili bir sesisin. Yakın vadede ryzenlerin macunla, grafitle şunla bunla çok makarasını yapacakmışız gibi görünüyor.
    Çipin yüzeyi de içbükeymiş, bir adam saatçi aletleriyle sıfır temasla yaptığı deneyde çember halinde çipin kenarları ilk temasa giriyor soğutucuyla. Çok problem olacak merkezdeki ısı merceğine soğutucuyu yerleştirebilmek, ısıl performansa çok tesiri olacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşlemcide degrade/yıpranma ve elektromigrasyon nedir, nasıl oluşur,  degrade nasıl anlaşılır
    İşlemcide degrade/yıpranma ve elektromigrasyon nedir, nasıl oluşur,  degrade nasıl anlaşılır
    Deniyor ki, hazır gelen termal macun kesinlikle yeterli değilmiş oluşan basıyla yüzeyleri birbirine yapıştırmaya. Macunu bol bol kullanıcakmışız iyi ısıl zemin yakalamak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 11 Şubat 2020; 23:17:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ben islemci nedir bilmem bile. Babaannemin eski Tost makinasinda vardi onu biliyorum.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.