Şimdi Ara

İşlemcide degrade/yıpranma ve elektromigrasyon nedir, nasıl oluşur, degrade nasıl anlaşılır (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
45
Favori
33.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
382 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kısaca işlemciyi stock(3.0Ghz) hızındayken oc(3.5-4.0Ghz) kullanmaktan problem çıkmaz, sadece normale göre biraz ömrü kısalır. Eğer avg(4.5-5-6.0Ghz) hızda kullanırsak bu olaylar yaşanır. Mümkünse işlemciyi %20 derecesinde overclock edin, bu düzeyde standart olarak kullanabiliriz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    dediklerin mantıklı. en ufak sorun için bile konu açılabilen donanım haberde degrade den bol birşey olmaması gerekirdi. bu durum varsa bile çok çok nadir bir durum. bunun dışında insanlar anlamadıkları şeyleri mühim kılar yada anlamadıkları şeylerden korkarlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FunctionDie

Entropi denen kavramdan haberin var mi dostum?
    o kim
  • Yav kullanın ömrü biterse de atın neyi uzatıyosunuz anlamıyorum ki. İşlemciler bozulmaz diye bir şey mi var? Yok. Onlar da nadir olsa da bozuluyorlar.

Konunun açıklaması için teşekkürler, baştan sona okumadım. Sondaki özet yetti bana. Merak edenler için açıklamış arkadaş.

Bu arada 10 yıllık işlemci kullanıp ilk günkü performansını istemekte lüks değil mi?
  • başıma geldi ikinci el aldığım quard 9650 işlemci elveda dedi bana eski bilgisayarımda 6 ay kullanabildim tek tek tüm parçaları test etti bilgisayarcı arkadaş en son işlemciye bakalım dedi ve bingo işlemci mefta, tabi bu extrem bi durum aldığım işlemci baya eski nesil sonuçta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reborned kullanıcısına yanıt
    Xeon hariç diğer işlemcilerde doğru. Xeon yine aynı performansını ilk hali gibi sergiler, çünkü sunucu işlemcisi.

• Uzun lafın kısası:
    "Ancak bu durumu aşırı dert etmenize de gerek yoktur."

Yani OC yaparsanız işlemcinin zamanla performansı düşebilir hatta bozulabilirde.

Teşekkürler.

• Rektifier R kullanıcısına yanıt
    Benim monitör her zaman açık oluyor :(

• Benim dizüstülerim neredeyse 7/24 yük altında çalışır ve yıllarca sorun yaşamam. Siz sadece oyun için kullanıyorsanız rahat olun. Tek bir işlemci voltajını bir miktar düşürebilirsiniz ki serin çalışmasına etki ediyor, onu tavsiye ederim. Güzel cihaz, ama ince cihazlarda büyük donanımlar soğutma tarafında kasa yeterli olmadığından biraz sıcak çalışma ile sonuçlanabiliyor. Tabi dediğim gibi 7/24 kullanmıyorsanız çok da endişe edecek bir şey yoktur.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    yok hocam kullanmıyorum, internette sörf genelde, hatta oynadığım pc oyunları cs go, rocket gibi düşük seviye oyunlar, konsol oyuncusuyum aaa oyunlarda, dizüstüm iyi idi ancak yıllardır aynı şeyi kullan kullan sıkıldım ve alienware dikkatimi çekti, şuan area 51m alma durumum var, bunu elden çıkarıp i7, 2070 model alabilirim, performans olarak masaüstü olup yanımda aşıyabilecek olmam cezbediyor, masaüstümü de bir kenara attırabilecek bir cihaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birisi entropi nedir biliyor musunuz sorusuna eleman utanmadan "o kim" yazmış, ben böyle cehaletin verdiği gevşeklik ve özgüven görmedim arkadaş. Bilmemek farklı bir şey, insan "neymiş bu dediği bi bakayım" dedikten sonra yorum yapar. Neyse blokladım.

Siz siz olun arkadaşlar böyle büyükbaş olmayın, gelişime açık olun.
  • @BoşnakAğa, istersen elektromigrasyona güzel tanım buldum: bir devreye verdiğin voltaj potansiyeli, aldığın potansiyelden fazlaysa, eksik kalanı eketromigrasyona gitmiştir diyor. Çok yüksek sıcaklıkta çalıştırırsan silikanın pozitif-negatifliği 125°C'lerde ters kutuplanmaya başlıyor, eğer tamamen silinirse saf dirence dönüşüyor ve iletkenliği kalmadığından sıradaki devre bileşenini ilk yakan o sıcaklık sınırındaki parça oluyormuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, dediğiniz gibi Xeon'lar sunucu işlemcisi olduğu için overclock vs. yapılmadı. Intel Pentium, Core ve diğer işlemci ailesinde ki performansından ziyade bir çağ atlatarak Xeon ailesini çıkardı. Günümüzdeki işlemcileri bazı Xeon işlemciler performans bakımından stok hızda geçebiliyor. Örneğin: Xeon W-3175X Fakat biz daha ucuz olan ve şuanda f/p olarak görülen Xeon X,E,E5,E3 serisini tercih ediyoruz. Kısacası Intel ve Amd Xeon ve Opteron serisi stabil ve uzun ömürlü işlemcileriyle çağ atlatmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LOADING_ -- 2 Şubat 2020; 11:25:46 >
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Kanka işlemciyi bozmaz ama yüksdk voltaj ile çalıştırıp dandirik soğutucuyla kullanırsan bir kaç sene sonra belli frekanslara çıkmaz o kadar. Zaten işlemci kolay kolay bozulan birşey değil.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.