Şimdi Ara

İşlemcide degrade/yıpranma ve elektromigrasyon nedir, nasıl oluşur, degrade nasıl anlaşılır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
45
Favori
33.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
382 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konun uzmanı değilim yabancı forumlarda rediit fln gezerken degrade konularının hiçte 10000 de 1 olmadığını ryzenleri alanların çoğu oc yaptığı için degrade yaşayanlarıda oldukça sık görüyorum. ryzen 1 için 1.42 voltajları deneyip 2-3 işemcisinin degrade olduğunu söyleyenleri gördüm. 10 milyonda 1 durum değil. Stok voltajda ryzen degrade yapamzssın. Degrade olması bozulması yada çalışmamsı değildir.
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Agam sen nettin ortalık karıştı düzen bozuldu. :)
    Şaka maka sayende bilgi edindik boşver didişmeyide hele sen bize bilgin varsa asıl akıllı telefonlarda kullanılan mobil işlemcilerdeki migrasyondan bahset. Sonucta mobil islemciler bilgisayar islemcilerine nazaran daha az soguma imkanina sahip.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir ipucu vereyim ben de o zaman belki bilmeyenler vardır. Yeni bir sistem topladığınızda işlemci voltaj kontrolünü
    kesinlikle anakarta otomatik bırakmayın. Anakartlar stabilite için genelde işlemciye yükte gereksiz fazla voltaj verirler.
    Ben 9900k kullanıyorum örneğin, bu işlemcinin referans voltajı 1.200v. Anakarta takıp çalıştırsanız 1310-1400 aralığında voltaj
    veriyor eğer ayar yapmazsanız. Bu da işlemciyi hem yıpratıyor hem de fazla ısınmasına yol açıyor. Ben 1.180'de stabil çalıştırmayı başardım varsayılan frekanslarda. Böylece hem işlemci serin çalışıyor hem de fazla voltajdan kaynaklı yıpranmaların önüne geçiliyor. Bu işlemci birkaç sene anakartın otomatik voltajında(+-1.35 civarı dinamik) çalışsaydı bu voltajda stabilite yakalamak imkansızdı, stabilite için daha yüksek voltajlar isterdi. Diğer bir önemli nokta da işlemcinin gerçekte çektiği watt değerine uygun ısı dağıtımı yapabilecek bir soğutucuya sahip olmak.

• Ohooo bunu kim okuyacak dedikten sonra tek solukta okumam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adama saldırmışsınız hemen bu forum beni hiç şaşırtmıyor ,sırtlan gibi adama dalıyolar burda ,Amd kullandım phenomda bu durum vardı
    hemde fabrikadan, aynı model cpuya göre düşük vcore istiyordu çünki iç yapısı üretimden yıkımlı gelmişti ben düşük vcore ile idare ettim o işlemciyi ,ha şimdi ryzen alıcam gene düşünüyorum parasına göre ev kullanımı için biçilmiş kaftan ,ama pc ile para kazanıyor olsam performans kimdeyse onu gider onu alırdım ,amd perf memnun kaldım lakin sıcaklık\perf dengesi beni bezdirmişti özellikle haftada bir illa mavi ekran yemekten bıkmıştım giga board yüzünden.
  • İki cümle okudum beynim yandı bozulunca yenisini alın işte

• quote:

Orijinalden alıntı: BoşnakAğa

Bu mesaj silindi.
    Bu şahıs forumda kendini kral ilan etti hocam kafasına göre bu çöp bu şöyle diyor sadece kendi bilir diğer herkes haksız ben bu arkadaşla uğraşmayı bıraktım laf anlatamazsın.

• İste uzun suredir bekledigimiz bu foruma yakisir bir konu. Cok bilgilendirici bir konu olmus tesekkurler emeginize saglik.

• ha ri kasin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerine sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkbozkus

Oooo intel yine koydu çocuğu
    Gamers Nexus Intel i9 10980XE'yi yılın en kötü çıkışı seçti hocam 330W enerjiyi sana versek, sen bile üçüz doğurursun valla.

Maalesef Intel'in yeni işlemciler AMD karşısında yarışamayacak gibi duruyor. Ütü gibi elektrik çekiyorlar ve ısınıyorlar deniyor. Sırf bunu çözmek için piyasaya sürmüyorlar, bekletiyorlar. Polemik yaratmak istemiyorum sadece ne kadar verimsiz bir platform ürettiklerinden bahsediyorum. Bir an önce 7NM'ye geçip, yüksek TDP olayına çözüm bulması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msatic -- 30 Ocak 2020; 2:52:35 >

• Farklı dünyaların ve zıtlıkların forumu DH.

Bir yerde böyle faydalı konular.

Diğer yerde Tipim Nasıl SS'li konusu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük emek vermişsin eline sağlık.

• Ergen aşkı meşki siyaset lüks araba kıyaslaması gibi konulardan açmamışsınız.. Sizi burda fazla barındırmazlar hocam elinize sağlık...
  • Hocam vallahi aydınlandım çok teşekkürler, peki aynı durum "RAM" içinde geçerli mi diye soracaktım üstte cevaplamışsiniz zaten sağolun maddi durum nedeniyle ikinci el ram alacaktım kararsız kaldım şöyle soralim siz olsanız ne yapardınız :) Tekrardan teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 30 Ocak 2020; 9:16:17 >
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Anladım çok dert etmeyin ama denk gelirse de şansınıza küsünn olayı Avantajları dediğiniz konuya göre tekrardan değerlendirmek lazım çok teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.