Şimdi Ara

İşlemcim boşta 70 yükte 98 derece..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 2011 yılından beri kullandığım sistemdeki kasayı yenisiyle değiştirmek istedim.Sadece görüntüsü için bu işlemi yaptım ve dün yeni kasaya tüm parçaları monte ettim ve tüm fanların heatsinklerin temizliğini gerçekleştirdim. tabi bu sırada işlemciyi hiç çıkartmadım ama soğutucusunu çıkartıp parçalara ayırdım neyse herşey kasayı tekrar çalıştırınca başladı. Yeni aldığım kasa biraz daha gösteriş için yan kapak ve ön cam. kasa içerisinde 4 içeri 1 dışarı kullandığım fanları yine o şekilde dizdim ve bilgisayar boştayken birden fan çalıştırmaya başladı cama dokunduğumda yanıyordu resmen. 3 5 tane ayrı programdan ısıya baktığımda 98 dereceyi gördüm ve şok oldum. hava almıyor mu acaba diyerek yan camı çıkardım ama nafile. Neyse şuanda 7 fan bağlı kasaya 4 ü içeri 3 ü dışarı hava veriyor ve bugün işlemci fanını çıkararak tekrar macun sürerek taktım ve tam taktığıma inanıyorum hiç kımıldamıyordu dünkü gibi. boşta 80 dereceyi gördüm yine ve eski kasamda ısınmaya dair en ufak bir iz yoktu. Açıkcası yeni kasa aldığım için sevinemiyorum derken birşey farkettim. i7 2600 3.4 ghz işlemciye sahibiyim ve boş halde 1.2v elektrik tüketiyordu. bu değer normalde 0.9 falan olmalı boşta. Format attım ve bu değer düzeldi işlemci de boşta 45 50 dereceye geriledi ancak yükte yine 80 dereceyi gördüm yine.. Ne yapmalıyım ? Bu değerler sizce normal mi ? İşlemci voltajını biostan nasıl sınırlarım (ki bence sorunda aşırı voltaj gelmesi yüzünden)? Acil dönüşlerinizi bekliyorum. Düzelme gerçekleşmezse yarın eski kasaya tekrar takıp ısı kontrolleri yapıcam eğer aynı değilse kasayı değiştirmeyi düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum kusura bakmayın azıcık uzun yazmışım da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dkayy -- 31 Temmuz 2018; 1:6:51 >

• Macunlarsan düzelir.
  • atmosferikmotor kullanıcısına yanıt
    Biraz önce vatan bilgisayara götürdüm baktı adam ama sistemim eski ve garanti dışı ve bana söylediği şey büyük ihtimal işlemcimin vadesini doldurduğu yönünde oldu. Macunu normal bi bilgisayarcıdan aldığım iletkenlik değeri 1.222 olan birşeydi. Sordum piyasada 8.5 luk değerde olanlar var onları sürsem düzelir mi birazda olsa ve bana verdiği cevap maksimum 3 derece fark eder 98 dereceden 95 e iner sıkıntı işlemci kaynaklı dedi bana. Başka neyden olabilir sizce ya da bu termal macun mereti 30 derece soğutur mu?
  • Kasanın kapağını açık bırakıp yanına bir pervane koyup izlemek iyi olur. Eğer sıcaklık biraz düşüyorsa demek ki kasa içi havalandırmada da sorun vardır. Kasanın kablolarını toparlayıp alan boşaltmak iyi olur. Bir de kasa fanları ile işlemci soğutucusu daha iyi performanslılarla değiştirilir.
  • Kasa içi temizlik ve düzenleme daha dün yaptım. Hiç kablo yok önde ve üsten içeri 2 tane yandan ve arkadan da egzoz fanları mevcut. Kasa içi sirkülasyon bence yeterli çünkü ekran kartım 60 dereceyi geçmiyor. Cpu fanı da stock. 2011 senedinde toplamıştım ve bilgisayarcı fanlarda sıkıntı yok dedi. İşlemciyi 2 ye ayırıp arasındaki macunu yenileyebilirsin bu kadar sürede gitmiştir dedi ama çok tehlikeli bir işlem ve sonucun başarılı olabileceğinden emin değilim. Bu konuda fikriniz var mı
  • Kaliteli bir termal macun alın ve işlemcinin termal macununu yenileyin sorun düzelecektir, eliniz bu işlere yatkın ise kolay bir işlemdir. Internet üzerinde bir sürü video mevcut.
  • bynoname kullanıcısına yanıt
    İşlemci ile fan arasındakini mi diyorsunuz yoksa işlemcinin kendi içindekini mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dkayy

İşlemci ile fan arasındakini mi diyorsunuz yoksa işlemcinin kendi içindekini mi?
    Tek bir macun vardır yani işlemcinin macunu fan ile işlemci arasındaki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 1 Ağustos 2018; 19:1:47 >
    Cpu delid işleminden bahsediyorum oradaki sıvıyla alakalıdır dedi bana vatan bilgisayarın oeme bakan çalışanı. Ne kadar kalite farkı olsa da bi macun 30 derece düşürmez işlemcini normal bir durum değil dedi..
  • quote:

Cpu delid işleminden bahsediyorum oradaki sıvıyla alakalıdır dedi bana vatan bilgisayarın oeme bakan çalışanı. Ne kadar kalite farkı olsa da bi macun 30 derece düşürmez işlemcini normal bir durum değil dedi..
    Sen macunu bi yenile sonra sonucu buraya yaz bakalım.
    Önerebileceğin pahalı olmayan bir marka model biliyor musun?
  • quote:

Önerebileceğin pahalı olmayan bir marka model biliyor musun?
    Coolermaster Ic value v1 macununa bi göz gezdir.

Şu konuyada bi göz at diğer arkadaşlarımızın tavsiyeleri.

https://forum.donanimhaber.com/en-iyi-8-termal-macun-kapisiyor-kullanici-incelemesi--75402332

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 1 Ağustos 2018; 19:44:25 >
  • Benim ekran kartım boşta 70 ağır yükte 140 dereceye çıkıyordu :)
    Şuan en fazla 85 dereceye çıkıyor boşta 45-50 civarında...
    Ne yaptım sadece bir işlemciyle grafik kartına termal macun sürdüm çok pis değildi zaten ama temizledim termal macunun etkisi düşük bazenleri çok yüksek olabiliyor 10 tl lik bir şey zaten çok maddi sorun da oluşturmaz denemenizden yarar bulabilirsiniz genelde vatanda çalışan arkadaşlar bu konularla pek alakalı değil bilgileri var sadece deneyimleri yok bu yüzden böyle bir şey söylemiştir.
  • leggohugo L kullanıcısına yanıt
    Dostum söylediğin fark dudak uçuklatan türden cidden fırsatım olmamıştı ama bugün gidip alıcağım sonucu size yazıcam :)
  • Dkayy kullanıcısına yanıt
    Benim hedefim max 100 e çıksın falan diyeydi ama sürdüğümde sonuca kendimde inanamadım gerçekten.
    Sony vgn-cs21z laptop'du benimki... açıkcası 10 tl'lik termal macundan maddi zarar geleceğini zannetmiyorum denemende fayda var inşallah güzel sonuç alırsın :)
    Coolermasterın termal macununu alıp uyguladım ve %100 yük testleri sonucunda yüksek performans modunda 98 dereceden 91 dereceye geriledi. Güç tasarrufunda kullanıyorum artık masaüstümü bu şekilde 90 olan sıcaklıkta 85 derece civarına geriledi. Açıkcası beklediğim kadar bi düşüş değil ama hiç yoktan iyidir değil mi? Zaten %100 kullandırabilen bir oyun yok sıcaklığın 77 78 derece civarında seyretmesini bekliyorum.
  • Dkayy kullanıcısına yanıt
    Yani biraz etki etmiş evet ama o işlemci için 91 çok yüksek bi değer normalde de ısınan bir işlemci evet ama yani 75 max gibi bişey olmalı şu kasaya oluşturduğunuz hava sirkülasyonu kötü etkilemiş gibi gözüküyor bunları biraz azaltmayı dener misiniz? içeri üfleyen 2 dışarı atım yapan 2 yeterli olacaktır zaten bu şekilde bi dener misiniz?
    Şuanki düzende önden 1 içeri, üstten 1 içeri arkadan ve yan kapaktan da 1 er tane dışarı fan düzenim var. Açıkcası sirkülasyonun kötü olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran kartım 65 lerde seyrediyor yükteyken boşta ise 36 derece civarı. Ekran kartının da macununu yenileyeceğim müsait bir zamanda onda da adı sanı belli olmayan 5 liralık bir termal macun var çünkü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.