Şimdi Ara

İşlemcimi %100 kullanamıyorum yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Anakartım Gigabyte GA-MA790GP-DS4H - 1 ve 790 gx ati yonga setine sahip.İşlemcim ise phenom 9950 quad 2.6 ghz.Bilgisayarımda ne işlem yaparsam yapayım işlemcim kullanım olarak %50 yi geçmiyor.Test için yaptığım çoklu (kopyalama,aynı anda birden fazla rar dosyası açma vs.) işlemlerde bilgisayar yavaşladığı halde yine kullanımda üst düzeylere ulaşmıyor.

Bunun nedeni nedir acaba? Anakarttanmı kaynaklanıyor.Yonga hızı yetersizmi?Anakartımı değişmeliyim?% 100 eyakın kullanım için neler yapabilirim?Önerdiğiniz anakart varmı?

• Görev yöneticisi mi göstermiyor yoksa sen başka bir programda mı deniyorsun ? Eğer görev yöneticisi göstermiyorsa başka bi programla dene.Donanımında bi problem olduğunu zannetmiyorum...
  • %100 e bende ulaşamadım ve herkes te ulaşamaz herhalde.Eğer bazı process ler sistemi kastığını filan düşünüyorsan veya tam verim alamadığını düşünüyorsan donanımla alakalıdır ama yrıca sorunla da karşılaşmamşsın.Birde ram işlemci process analizini ProcessExplorer isimli programla yapabilirsin tavsiyem
  • tamamiyle gereksiz bir endişe içindesin eğer seni rahatlatacaksa orthos programını çek bech ettir cpu nasıl %100 e vuruyor görürsün.
  • Normalde kasma falan olmuyor yanlız bilgisayarımı zorladığım zaman mesela 20 ye kadar farklı rar dosyasını aynı anda açıyorum 20 den sonra sistem yavaşlıyor haliyle o zaman crtl alt del yaptığım zaman işlemcimin %42 civarlarında kullanımda olduğunu görüyorum.Acaba işlemciye anakart yongaları falan yeterli gelmiyomu diye düşündüm.İşlemcinin üzerinde çalıştığı donanımlarmı yavaş veya yeterli değil ondanmı 80 lere 90 lara çıkmıyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD DONUYOR %100 YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.