cafemde şuan 22 adet celeron 1,7, 512 ddr ram, 128fx 5200,80 gb hdd,standart kasa var
yeni alacağım sistemde 22 adet am2 3500 ,1 gb ddr2 ram,256 mb 7600 gs,160 gb sata ,en ucuz aopen kasa olacak
şimdi elektirik faturası aylık ortalama 300 geliyor bu yeni sistemde acaba nasıl bir değişiklik olur
işlemciyi p4 d 2,8 yapsam onda nasıl bir etki yapar
biraz karışık bi soru oldu ama yinede bakarsanız sevinirim
öle aşırı bi artış olacağını sanmam am2 ler az elektrik çeker kanımca
am2 daha az odersin ama oyle fazla farketmez
lcd monitör tüplülere göre daha az tüketiyor ona diyim
sendeki işlemcilerin çektigi watt a baktım (http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL69Z ) çok fazla değil 63.5 watt la çalışıyor, almayı düşündügün AMD işlemcinin sende şu an çalışan Celeron'larla aynı değerde enerji tüketen modelleride var ,resimdeki kod numarasıyla bulabilecegin 35 watt la çalışan modellerde var, eger 35 watt lık düşük tüketimli modellerden alırsan işlemci başına saatte 30watt tasarruf edersin buda 22 makinada 22x30 =660watt eder saat te ,ortalama 10 saat günlük kullanım desek 6.6 Kwatt lık bir tasarruf söz konusu,yani ayda 180 Kwatt tasarruf edersin ,bunun faturana net yansımasını ben cevaplayamıyorum malesef,tedaş a sormak lazım
peki p4 d 2.8 veya p4d 2,6 da ne değiştir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme