Şimdi Ara

oda sıcaklığı istenilen değere gelince klimanın durması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
6.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. bende beko mobil klima var. klima şu anda ısıtma modunda çalışıyor. oda sıcaklığı 23c iken klimayı 26c ısıtma modunda açıyorum. klima çalışmaya başlıyor ve odaya sıcak hava üflüyor. oda sıcaklığı 26c olduğunda klima kendiliğinden duruyor. bu normal midir? split klimalarda durum nasıldır.
    örneğin oda sıcaklığı 26c iken, ben klimayı 23c ısıtmada çalıştırmak istiyorum ama klima çalışmıyor.

• Merhaba.

Mobil klimalarda Inverter olanı yoktur. Eski Split klimalarda olduğu gibi on-off mantığı ile çalışır.

Mantık olarak On-Off split klimalar ile aynıdır. Ortam sıcaklığı,soğutmada veya ısıtmada ayarlanan sıcaklığa gelince split klimalarda dış ünite durur. Mobil klimalarda da klimanın içerisindeki kompresör durur.

Isıtmada farklı bir durum vardır ki,ısıtmada ortam sıcaklığı ayarlanan sıcaklığa geldiğinde,kompresör durduğunda fan bir süre çalışır. Serpantin sıcaklığı 28 dereceye geldiğinde(bu değer üreticiye göre değişebilir) fan da durur,yani kompresör durduğunda iç fan bir süre çalışıp durur. Aksi halde soğuk hava üfleyecek ve üşüme hissi oluşturacaktır.

Ortam sıcaklığı 26 derece iken 23 dereceye ayarlı bir klimanın çalışmaması gayet normaldir. Çünkü klima ısıtma modunda ve ortamın sıcaklığı ayarlanan değerden daha yüksek,ısıtma ihtiyacı yok.

Otomatik mod olan klimalarda ancak bu mümkün olabilir ki,otomatik modda da ortam sıcaklığı 24 derecenin üstünde ise soğutma,altında ise ısıtma,aynı ise nem alma modunda çalışma gerçekleşir.

Ortam sıcaklığından düşük değerde ayar seçilip klima ısıtma modunda çalıştırılırsa 4 yollu vana çeker,sesi gelir ve başka hiçbir eylem gerçekleşmez.

Saygılarımla...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.